Italijoje vienu metu aikštėje pasirodė trys futbolo komandos

Futbolas Italijoje buvo ir tebėra tas dalykas, dėl kurio vietos gyventojai pameta galvą. Būtent taip ir atsitiko viename Toskanos miestelyje, kuriame turėjo rungtyniauti dvi „Serie D” lygos komandos.

Italijos sirgaliai.<br>AP
Italijos sirgaliai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Jurkevičius, LR korespondentas Romoje ir Vatikane

Sep 8, 2012, 9:13 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:21 PM

Žaisti turėjo vietos „San Miniato” prieš Ričonės „Riccione”. Tiesa, šįsyk galvą pametė ne tiek rungtynių stebėti susirinkę žiūrovai, kiek patys žaidėjai. Futbolo mėgėjai tapo neįtikėtino futbolo istorijoje reiškinio liudininkais: ant žaliosios vejos išbėgo ne dvi, o trys komandos – viena „San Miniato” ir dvi „Riccione”.

Apstulbęs rungtynių teisėjas iš pradžių nesuvokė, kodėl aikštėje tiek daug žaidėjų. Kiek vėliau paaiškėjo, kad Adrijos pajūrio kurortas Ričonė į San Miniatą atsiuntė dvi ekipas.

Kuri jų tikroji, kuri turi teisę rungtyniauti? Šito 35 tūkst. gyventojų turinčio miestelio gyventojų geriau nė neklausti. Prijaučiančių futbolui čia, kaip ir visoje šalyje, yra tiek daug, kad viena „Serie D” ekipa ėmė ir dėl neaiškių priežasčių susidvejino.

Todėl į Italijos „Serie D” pirmenybių atidarymo rungtynes atvyko du autobusai su žaidėjais, du vyriausieji treneriai, du komandos prezidentai, du sirgalių autobusai.

„Riccione 1” komanda yra šventai įsitikinusi, jog teisę ginti miesto garbę turi ji. Lygiai taip pat mano ir „Riccione 2”.

Keblią padėtį iš pradžių bandė aiškintis rungtynių arbitras. Bet teisėjui iš aikštės teko sprukti, nes dvi to paties miesto reprezentacinės ekipos nutarė santykius išsiaiškinti vyriškai.

Kilo aistringos „Serie D” lygos kumštynės: „Riccione 1” prieš „Riccione 2”. Kuo būtų pasibaigusi meilė futbolui, neaišku.

Todėl rungtynių nuspręsta nežaisti, pergalę pripažįstant „San Miniato” futbolininkams be kovos. O dviem susipešusioms „Riccione” ekipoms išskirti iškviestas specialus karabinierių būrys.

„Mes nieko bloga nedarėme, tik norėjome žaisti futbolą ir atstovauti savo miestui”, – aiškino pareigūnams žaidėjai. Bet futbolas yra futbolas: trys komandos aikštėje vienu metu rungtyniauti negali. Kuri iš dviejų kurorto ekipų yra tikroji, teks spręsti Italijos futbolo federacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.