Cs. Laszlo: „Aš kalbu, o žaidėjai privalo bėgti už savo šalį“

„Rinktinės sąraše – futbolo žaidėjai, kurie man įrodė, kad jiems patinka žaisti futbolą ir žaisdami už rinktinę jie gali atiduoti visas savo jėgas. Komandoje aš kalbu, o žaidėjai turi bėgti. To reikalauju iš visų žaidėjų“, - tokie žodžiai skambėjo iš Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiojo trenerio Csaba Laszlo lūpų per spaudos konferenciją, kurioje buvo pristatytas išplėstinis rinktinės žaidėjų sąrašas prieš rungtynes su Lichtenšteinu bei Bosnija ir Hercegovina.

Lietuvos futbolo vyriausiasis treneris C. Laszlo tikisi, kad artėjančiose rungtynėse žaidėjai atiduos visas savo jėgas<br>D. Umbrasas
Lietuvos futbolo vyriausiasis treneris C. Laszlo tikisi, kad artėjančiose rungtynėse žaidėjai atiduos visas savo jėgas<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 2, 2012, 8:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:01 AM

„Daugelis net nežino, kur yra Lichtenšteinas, tačiau matome, kad jie žaidžia futbolą. Nereiškia, kad nuvažiuosime ten ir juos sutriuškinsime 10:0, privalome ten nuvykti nusiteikę taip tarytum mūsų lauktų Vokietijos ar Anglijos rinktinė, - kalbėjo treneris. - Puikiai suprantu, kad žaidėjams reikės rodyti ne 100 ar 200 proc. savo galimybes. Jie privalės parodyti viską, ką sugeba“.

Paklaustas, kokios taktikos bus laikomasi Cs. Laszlo tik nusišypsojo: „Reikia mušti įvarčius“.

„Nesvarbu, kiek mūsų puolėjų bus aikštelėje. Komandoje turime nemažai kūrybingų žaidėjų, tačiau jiems privalo suteikti nemažai erdvės. Tai bus pagrindinis mūsų tikslas. Privalomome įveikti Lichtenšteino rinktinę. Tai mums yra labai svarbu, tikiuosi, kad žaidėjai pasimokė iš savo darytų klaidų ankstesnėse rungtynėse ir padarė išvadas. Po rungtynių su slovakais buvau ne nusivylęs, o piktas dėl kvailų klaidų“.

Treneris pabrėžė, kad Lietuvos marškinėlius vilkintys futbolininkai privalo būti agresyvesni gynyboje. „Tiesiog privalome suprasti, kad kovoje su Lichtenšteinu privalome išplėšti tris taškus, todėl negalėsime daryti klaidų. Kiek reikės įvarčių? Nesvarbu, galime laimėti ir 1:0 – tai vis vien yra trys taškai“, - kalbėjo rinktinės strategas.

Jis pasidžiaugė, kad komandos pagrindą sudaro žaidėjai, kurie jau rungtyniavo atrankos į 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynėse prieš slovakus ir graikus. „Norėčiau sukurti intrigą komandos viduje. Todėl nuolat stebiu jaunus žaidėjus. Tiesiog nusiviliu bendraudamas su žaidėjais, kurių akys nematau ugnelės žaisti ir plėšti pergalių savo šaliai, - kalbėjo C. Laszlo. - Dalis žaidėjų mano, kad atvažiuodami į rinktinę, jie taip grįžta į šeimas, tačiau man reikia, kad jie čia važiuotų bėgti už savo šalį“.

Lietuvos futbolo federacija gali keisti prezidentus, vadovybę, tačiau rinktinės rezultatų tai nė kiek neįtakos. „Noriu, kad visi didžiuotųsi Lietuvos futbolu, o nekalbėtų apie nesklandumus. Turime suvokti, kad viskas priklauso tik nuo mūsų pačių“, - griežtai kalbėjo treneris.

Lietuvos rinktinė atrankoje lygiosiomis sužaidė su Slovakijos futbolininkais bei turėjo prpažinti graikų pranašumą. Su Lichtenšteino komanda lietuviai susitiks spalio 12 dieną, o po keturių dienų rungtyniaus Bosnijoje ir Hercegovinoje. Prieš šias rungtynes lietuviai treniruosis Vokietijoje.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės išplėstinis sąrašas rungtynėms su Lichtenšteinu bei Bosnija ir Hercegovina (Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor“ FC, Turkija) Ernestas Šetkus (Plovdivo „Botev“, Bulgarija) Giedrius Arlauskis (Kazanės „Rubin“, Rusija) Saulius Klevinskas (Maskvos „Torpedo“, Rusija)

Gynėjai Arūnas Klimavičius (FC „Aktobe“, Kazachstanas) Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona“, Lenkija) Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts“, Škotija) Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija) Valdemar Borovskij (Marijampolės „Sūduva“) Georgas Freidgeimas (Vilniaus MFD „Žalgiris“) Marius Stankevičius (Romos „Lazio“, Italija) Tomas Mikuckis (Chabarovo „SKA-Energija“, Rusija) Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“) Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus MFD „Žalgiris“)

Saugai Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alania“, Rusija) Deividas Česnauskis (FC „Baki“, Azerbaidžanas) Edgaras Česnauskis (FC „Rostov“, Rusija) Ramūnas Radavičius (Vilniaus MFD „Žalgiris“) Mindaugas Panka (Chožuvo „Ruch“, Lenkija) Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal“, Ukraina) Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija) Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija) Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“) Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis) Mantas Kuklys (Vilniaus MFD „Žalgiris“)

Puolėjai Tomas Danilevičius (Kastelamarės „Juve Stabia“, Italija) Darvydas Šernas (Lubino „Zaglebie“, Lenkija) Tadas Labukas (Rygos „Skonto“, Latvija) Artūras Rimkevičius („Šiauliai“, Lietuva) Andrius Velička (Suvalano „AZAL“, Azerbaidžanas)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.