„Žalgirio“ legionierius C. Elliotas trokšta palikti Vilnių: „Laikau sukryžiavęs pirštus“

„Mano kontraktas galios dar metus, tačiau tikiuosi, kad mane parduos arba išnuomos“, - apie savo troškimą palikti Vilniaus „Žalgirio“ komandą prabilo legionierius iš Škotijos Calumas Elliotas, atskleidęs, kad Lietuvą apleisti ketino dar vasarą, tačiau to nepanoro A lygoje į trofėjų nusitaikiusio „Žalgirio“ vadovybė, rašo scotsman.com.

C. Elliotas teigė, kad sprendimas žaisti Vilniuje buvo teisingas, tačiau dabar nori palikti „Žalgirį“.<br>zalgiris-vilnius.lt
C. Elliotas teigė, kad sprendimas žaisti Vilniuje buvo teisingas, tačiau dabar nori palikti „Žalgirį“.<br>zalgiris-vilnius.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-25 20:58, atnaujinta 2018-03-15 21:03

„Nemanau, kad čia būsiu kitąmet. Mėginau ekipą palikti per paskutinįjį perėjimų langą, tačiau jie manęs neišleido, nes norėjo laimėti čempionatą. Tikiuosi, kad jeigu laimėsi, jie mane paleis. Laikai sukryžiuotus pirštus“, - kalbėjo per 32 mačus 16 įvarčių įmušęs C. Elliotas, kuris detaliau paaiškino, kodėl dar vilki žalios ir baltos spalvos marškinėlius.

„Problema buvo ta, kad per paskutinio perėjimo lango metu „Žalgiris“ norėjo išpirkos, tačiau žmonės laikosi nuomonės, kad jiems už futbolininkus iš Lietuvos mokėti nereikia. Buvo sunku ir aš tikrai buvau dėl to piktas“, - tikino 25-erių puolėjas ir pridūrė, kad juo domisi ne vienas klubas: „Norėčiau sugrįžti į Škotiją arba keliauti į Angliją. Manimi domėjosi klubai iš skirtingų šalių, todėl man pasibaigus sezonui reikia priimti teisingą sprendimą“.

Nors C. Elliotas dabar atvirai sako, kad nori palikti Vilniaus „Žalgirį“, likus keliems turams A lygoje vienu tašku atsiliekantį nuo Panevėžio „Ekrano“, jis tvirtina, jog nė kiek nesigaili savo sprendimo prisijungti prie komandos iš Lietuvos.

„Mušti įvarčius šaunu, tačiau pastarąsias kelias savaites žaidžiau saugo pozicijoje, nes komandoje keletas žaidėjų patyrė traumas. Negaliu skųstis. Žaisti malonu. Sprendimas vykti į Vilnių buvo protingas“, - kalbėjo C. Elliotas.

Jeigu ne nemaloniai susiklosčiusi karjera, šis škotas, sezono starte bauginęs visų komandų gynybą ir stebinęs savo energingu žaidimu, į Lietuvą atvykęs nebūtų. C. Elliotas dar būdamas 18-os tapo reguliariu Edinburgo „Hearts“ komandos žaidėju ir atrodė, kad vaikinas bus viena didžiausių Škotijos futbolo pažibų, tačiau vėliau jis netikėtai tapo „Hearts“ kritikos objektu.

2006-2007 metų sezone C. Elliotą pasiekė staigmena – jis buvo įtrauktas į išnuomojamų žaidėjų sąrašą ir netrukus pradėjo kelionę po įvairius klubus.

Į Lietuvą C. Elliotas atvyko ne tik padėti laimėti „Žalgiriui“, bet ir pradėti viską iš naujo. Škotas čia ketino ramiai, be nuolatinės kritikos, susigrąžinti gerą vardą.

„Geras jausmas daryti tai, ką nori ir vėl būti savimi. Čia turiu daug laisvo laiko, o tai man ne į naudą. Noriu būti su savo šeima. Mes treniruojamės apie keturias ar penkias valandas per dieną, o visas likęs laikas – tavo. Esu svečioje šalyje, tačiau Vilnius yra gražus miestas. Mėginau kažko imtis, kad greičiau bėgtų laikas. Pradėjau lankyti jogos užsiėmimus, kurie man padėjo atsigauti po traumų ir žaisti kiekvienose „Žalgirio“ rungtynėse. Tai tikrai buvo naudinga“, - teigė C. Elliotas, prisipažinęs, kad dabar skaičiuoja Lietuvoje likusias dienas.

„Pirmieji mėnesiai buvo labai šaunūs, tačiau vėliau pradedi ilgėtis šeimos ir namų. Iki sezono pabaigos liko pora savaičių. Nekantrauju, kada jis pasibaigs ir aš galėsiu patraukti namo. Kalbant apie futbolą, čia radau visko, ko norėjau. Žaidžiau kiekvieną savaitę“, - teigė į Lietuvos futbolą naujų vėjų įpūtęs škotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.