Čempionų lyga: „Chelsea“ krito prieš „Šachtar“, „Barcelona“ palaužė „Celtic“ (4 video, komentarai)

Antradienį Čempionų lygoje sužaisti aštuoni trečiojo turo mačai. E grupėje Donecko „Šachtar“ 2:1 nugalėjo Londono „Chelsea“, o Farumo „Nordsjaelland“ ir Turino „Juventus“ kova baigėsi 1:1. F grupėje „Lille“ 0:1 pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ komandai, o Barysavo BATE namuose 0:3 buvo sutriuškinta „Valencia“ ekipos. „Barcelona“ paskutinę minutę 2:1 palaužė Glazgo „Celtic“, o Maskvos „Spartak“ 2:1 nugalėjo „Benfica“. H grupėje „Manchester United“ atsitiesė ir 3:2 palaužė „Braga“, o „Stambulo „Galatasaray“ ir Klužo CFR susitikimas baigėsi 1:1.

Donecko „Šachtar“ ir Londono „Chelsea“ rungtynių akimirkos.<br>„Reuters“
Donecko „Šachtar“ ir Londono „Chelsea“ rungtynių akimirkos.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2012, 2:28 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:20 PM

Antradienį Čempionų lygos trečiasis turas pateikė ne vieną staigmeną. Jau po pirmųjų minučių du galiūnai iš Anglijos „Manchester United“ ir Londono „Chelsea“ turėjo įvarčio deficitą, o netrukus prie jų prisidėjo ir „Barcelona“.

Nepaisant pateiktos intrigos, dvi ekipos sugebėjo išnešti sveiką kailį.

Tito Vilanova auklėtiniai „Barcelona“ futbolininkai 18 minutę įgytą deficitą sumažino dar pirmojo kėlinio pabaigoje, kuomet įmušė A. Iniesta. Antrajame kėlinyje katalonai stengėsi daužyti Glazgo „Celtic“ komandą, turėjusią keletą progų vėl pabėgti, tačiau įmušti įvartį į visų 11 žaidėjų ginamus vartus „Barcelona“ sugebėjo tik per pridėtą laiką, kuomet nuostabų perdavimą gavo J. Alba.

„Pasistengėme iš visų jėgų, turėjome šansų ir galimybių. Mūsų varžovai – verti pagarbos, žinojome, kad privalome rasti jų silpnąsias puses. Žinojome, kad rizikuojame, nes varžovai buvo pasiruošę pelnyti antrą įvartį. Pasitikėjome jaunuoju Marco Bartra. Tai greitas, puikiai aikštę matantis žaidėjas. Jis mums labai padeda, galėjome pasirašyti kontraktą su bet kuriuo kitu vidurio gynėju, tačiau aš nusprendžiau,kad kito žaidėjo mums nereikia“, - po rungtynių kalbėjo „Barcelona“ treneris Tito Vilanova.

„Manchester United“ futbolininkai H grupėje nejuokais išgąsdino savo aistruolius. Alexo Fergusono auklėtiniai namų „Old Trafford“ stadione po 20 minutės „Braga“ komandai pralaiminėjo 0:2. Skirtumą mažinti pradėjo puikiai pasirodęs J. Hernandezas, kuris įmušė pirmąjį, o vėliau ir paskutinį, pergalę lėmusį, „Raudonųjų velnių“ įvartį.

„Džiaugiuosi, kad priekinės linijos žaidėjai sugeba laimėti rungtynes. Šį vakarą dalis mūsų žaidėjų atrodė įspūdingai, sugebėjome pademonstruoti puikų futbolą ir susikurti daug gerų situacijų, tačiau mane neramina faktas, kad leidžiame varžovams mušti mums įvarčius“, - po rungtynių kalbėjo „Manchester United“ vadovas seras Alexas Fergusonas.

„Kai pralaiminėjome tikėjome, kad galime išlyginti rezultatą, todėl pradėjome spausti savo varžovus. Tai buvo apmaudus pralaimėjimas. Antrajame kėlinyje mes mažiau laiko kontroliavome kamuolį, tačiau džiaugiuosi savo komandos žaidimu. Nors žinau, kad galėjome sužaisti geriau“, - po pralaimėjimo šypsojosi „Braga“ treneris Jose Peseiro. - Norėjo trijų taškų, tačiau nesugebėjome jų pasiimti“.

Čempionų lygos trofėjaus savininkai Londono „Chelsea“ futbolininkai laimingo Romano Abramovičiaus mirktelėjimo nesulauks. „Chelsea“ Ukrainoje 1:2 pralaimėjo puikiai pasirodžiusiems Donecko „Šachtar“ futbolininkams.

„Esame labai stiprūs namų aikštėje, todėl Londone bus visiškai kitokios rungtynės. Tikėjausi, kad sugebėsime įmušti daugiau, tačiau varžovai mus nubaudė. Šiandien buvo nemažai situacijų, kai nebuvome komanda“, - nusivylęs po rungtynių kalbėjo „Chelsea“ treneris Roberto Di Matteo.

Čempionų lygos sugrįžimą į stadionus paženklino Maskvos „Spartak“ komandos pergalė. Antroje G grupės vietoje esantys maskviečiai namuose 2:1 nugalėjo „Benfica“ iš Portugalijos ir dabar savo sąskaitoje turi keturis taškus.

Pergalę „Spartak“ komandai lėmė „Benfica“ atstovas Jardelas, 43 minutę kamuolį nukreipęs į savo vartus.

„Spartak“ komanda išsiveržė jau 3 minutę, kuomet meistriškai sužaidė R. Carioca, tačiau greitieji portugalai neketino pasiduoti ir 32 minutę „Benfica“ sirgaliai ėmė šėlti – rezultatą išlygino galva kamuolį į „Spartak“ vartus nukreipęs Lima.   „Benfica“ komanda yra G grupės dugne. Portugalai turi vieną tašką ir po trijų mačų yra įmušę tik vieną įvartį.

E grupė.

Donecko „Šachtar“ (Ukraina) - Londono „Chelsea“ (Anglija) 2:1. A. Teixeira (3), Fernandinho (52)/ Oscaras (88).

Farumo „Nordsjaelland“ (Danija) - Turino „Juventus“ (Italija) 1:1. C. Beckmannas (20)/ M. Vučiničius (81).

E grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Donecko „Šachtar“ (Ukraina)        3 2 1 0  5:2  7
2. Londono „Chelsea“ (Anglija)        3 1 1 1  7:4  4
3. Turino „Juventus“ (Italija)        3 0 3 0  4:4  3
4. „FC Nordsjaelland“ (Danija)        3 0 1 2  1:7  1

F grupė.

„Lille“ (Prancūzija) - Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) 0:1. T. Mulleris (20).

Barysavo BATE (Baltarusija) - „Valencia“ (Ispanija) 0:3. R. Soldado (45+1 min., 55, 69).

F grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. „Valencia“ (Ispanija)              3 2 0 1  6:2  6
2. Borisovo BATE (Baltarusija)        3 2 0 1  6:5  6
3. Miuncheno „Bayern“ (Vokietija)     3 2 0 1  4:4  6
4. „Lille“ (Prancūzija)               3 0 0 3  1:6  0

G grupė.

„Barcelona“ (Ispanija) – Glazgo „Celtic“ 2:1. A. Iniesta (45), J. Alba (90+3)/  M. Lustigas (18).

Maskvos „Spartak“ (Rusija) - „Benfica“ (Portugalija) 2:1. R. Carioca (3)/ Lima (32), Jardelas (43 – į savo vartus)

G grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. „Barcelona“ (Ispanija)             3 3 0 0  7:3  9
2. Glazgo „Celtic“ (Škotija)          3 1 1 1  4:4  4
3. Maskvos „Spartak“ (Rusija)         3 1 0 2  4:5  3
4. Lisabonos „Benfica“ (Portugalija)  3 0 1 2  1:4  1

H grupė.

„Manchester United“ (Anglija) - „Braga“ (Portugalija) 2:2. J. Hernandezas (25, 75), J. Evansas (62)/ Alanas (2, 20).

Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) - Klužo CFR (Rumunija) 1:1. B. Yilmaz (77)/  D. Nounkeu (19 min. - į savo vartus), M. Aguirregaray (28 - antra geltona kortelė).

H grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. „Manchester United“ (Anglija)      3 3 0 0  6:3  9
2. Klužo CFR 1907 (Rumunija)          3 1 1 1  4:3  4
3. „SC Braga“ (Portugalija)           3 1 0 2  4:5  3
4. Stambulo „Galatasaray“ (Turkija)   3 0 1 2  1:4  1

Situacija.

„Chelsea“ nugalėję „Šachtar“ futbolininkai su septyniais taškais tapo E grupės lyderiais. „Mėlynieji“ su keturiais taškais žengia antroje vietoje, o po tašką pasidalinęs „Juventus“ ir „Nordsjaelland“ atitinkamai užima 3 ir 4 vietas. F grupėje darosi ankšta, nes trys komandosturi po 6 taškus. Pirmoje vietoje yra „Valencia“, už jų – Barysavo BATE, o Miuncheno „Bayern“ futbolininkai užima trečiąją vietą. Paskutiniai žengia prancūzai „Lille“ futbolininkai, sąskaitoje taškų neturintys.

Tris taškus per pridėtą laiką iškovoję „Barcelona“ futbolininkai atitrūko nuo persekiotojų. Su devyniais taškais katalonai žengia pirmi, o antroje vietoje – į T. Vilanova ekipos taškus pasikėsinęs „Celtic“. Trečioje vietoje žengia „Spartak“, o ketvirtoje - „Benfica“ komandos. H grupėje patogiai jaučiasi „Manchester United“ futbolininkai. A. Fergusono auklėtinai su devyniais taškais yra lyderiai, o artimiausi persekiotojai iš Klužo turi keturis taškus. „Braga“ ekipa su trimis taškais yra trečioje vietoje, o lentelės dugne – Stambulo „Galtasaray“, turintys tašką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.