Lichtenšteino rinktinę palieka treneris, pažeminęs lietuvius

Šalies futbolo gerbėjus pasiekė gera žinia – postą paliko Lichtenšteino rinktinės strategas Hansas Peteris Zauggas, dukart pažeminęs Lietuvos rinktinės futbolininkus. R. P. Zauggas su savo auklėtiniais praėjusiame Europos futbolo čempionato atrankos cikle privertė lietuvius ne tik raudonuoti iš gėdos, bet ir rimtai susimąstyti apie šalies komandos pajėgumą. Tuomet Lichtenšteino futbolininkai kartą su lietuviais sužaidė 0:0, o namuose laimėjo 2:0.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2012, 6:09 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:53 PM

R. P. Zauggas, Lichtenšteino vairdą perėmęs 2006 metais, vadovavo 45 oficialiems mačams. Nykštukinė šalis per tą laiką iškovojo penkias pergales, šešiskart sužaidė lygiosiomis bei patyrė 34 pralaimėjimus. Lichtenšteino futbolininkai įmušė 21 įvartį, o praleido 112-a.

R. P. Zauggo sąskaitoje yra pergalės prieš lietuvius, islandus, San Marino, Andoros ir Latvijos komandas.

Šį mėnesį, interviu naujienų agentūrai „Reuters“ metu, R. P. Zauggas teigė, kad Lichtenšteinui reikia profesionalių futbolininkų, jeigu rinktinė nori judėti į priekį. Treneris atskleidė, kad norėjo daugiau rungtynių žaisti su panašaus lygio komandomis, tačiau kildavo sunkumų organizuojant draugiškus susitikimus.

Atrankos į „Euro 2012” čempionatą metu 155 FIFA reitingo vietoje esanti Lichtenšteino rinktinė iškovojo keturis taškus.

Dabar vykstančiose atrankos į pasaulio čempionatą varžybose Lichtenšteinas yra pralaimėjęs visus keturis mačus. Tarp jų ne tik pralaimėjimas Lietuvai 0:2, bet ir gėdingas kritimas prieš Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę – 1:8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.