„Paris Saint-Germain“ valdančių Kataro šeichų žvilgsniai nukrypo į Italijos galiūnę „AC Milan“ komandą

Ar Europos futbolo elite netrukus lemiamas bus arabų žodis? Jau įsigiję „Paris Saint Germain” Kataro šeichai neketina sustoti ir ieško naujų pirkinių, remdamasis „L’Equipe”ir „Gazzetta dello Sport” informacija rašo „Lietuvos rytas“.

2011-ųjų gegužę „Paris Saint Germain” savininku tapęs šeichas Hamadas ben Khalifa al-Thani nelinkęs apsiriboti Prancūzija.<br>AP
2011-ųjų gegužę „Paris Saint Germain” savininku tapęs šeichas Hamadas ben Khalifa al-Thani nelinkęs apsiriboti Prancūzija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2012, 1:03 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:43 PM

Ar karališkoji Kataro šeima netrukus investuos ir į „Milan”?

2011-ųjų gegužę „Paris Saint Germain” savininku tapęs šeichas Hamadas ben Khalifa al-Thani nelinkęs apsiriboti Prancūzija.

Pasak Milane leidžiamo sporto dienraščio „Gazzetta dello Sport” šaltinių, Europos futbole savo įtaką kasdien plečiantys arabai jau veda derybas su Silvio Berlusconi.

Prezidentą persekioja bėdos

Buvęs Italijos premjeras, dar 1986-aisiais tapęs „Milan” klubo savininku, pastaruoju metu priverstas nervintis ne tik dėl prasto savo numylėtinių žaidimo Čempionų lygoje ir šalies pirmenybėse.

Spalio pabaigoje S.Berlusconi buvo nuteistas 4 metams kalėjimo, nes vengė mokėti mokesčius, o dar viena byla dėl įtakingo 76-erių politiko lytinių santykių su 17-mete marokiete šokėja iki šiol guli ant Italijos prokurorų stalo.

Kertiniai S.Berlusconi ekonominės galios stulpai – holdingas „Fininvest”, kuriam oficialiai priklauso „Milan” klubas ir didžiausia privati Italijos žiniasklaidos grupė „Mediaset” – tiesiogiai pajuto finansinės krizės pasekmes.

Neatsitiktinai šią vasarą „Milan” jau nesugebėjo išsaugoti ryškiausių savo žvaigždžių. Šešiskart Europos čempionai sutiko už 62 mln. eurų išpirką perleisti „Paris Saint Germain” ir puolėją Zlataną Ibrahimovičių, ir Brazilijos rinktinės kapitoną gynėją Thiago Silvą.

S.Berlusconi neslėpė, kad klubas turės rasti naujų partnerių siekdamas įgyvendinti ambicingus ateities projektus. „Milan” nori atnaujinti Giuseppe’s Meazzos stadioną arba pasistatyti naują modernią areną.

Arabai varžosi su „Gazprom”

Italai aktyviai ieško rėmėjų, kurie būtų pasiryžę į „Milan” investuoti 250 mln. eurų.

Pasak „Gazzetta dello Sport”, karališkoji Kataro šeima turi daugiausia galimybių rasti bendrą kalbą su Il Cavaliere (S.Berlusconi pravardė. – Red.) klanu.

Tiesa, Dohos pasiuntiniai nėra vieninteliai žaidėjai, siekiantys perimti legendinį Italijos futbolo klubą.

Įsigyti „Milan” akcijų pasiruošę ir Rusijos investuotojai – S.Berlusconi iki šiol palaiko artimus ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, todėl šios šalies dujų milžinas „Gazprom” taip pat minimas tarp galimų „Milan” gelbėtojų.

Prieštarauja UEFA taisyklėms

Vos prasidėjusios italų derybos su Kataro šeichais sukėlė tuziną klausimų.

Kas bus su UEFA taisyklėmis, jeigu „Paris Saint Germain” jau kontroliuojantys arabai taps ir „Milan” dalininkais?

UEFA kol kas neturi teisinių svertų uždrausti tam pačiam savininkui turėti akcijų dviejų skirtingų klubų kapitale.

Italas Giampaolo Pozzo šiuo metu yra net trijų Europos klubų savininkas.

Istorinis Italijos lygos senbuvės „Udinese” akcininkas dar 2009-aisiais perėmė „Granada” (Ispanija) kontrolę, o 2012-ųjų birželį jau tapo antrojoje Anglijos lygoje rungtyniaujančio „Watford” klubo savininku.

Bet UEFA nustatė griežtą tvarką, kad būtų išvengta bet kokio interesų konflikto žemyno taurių varžybose: kategoriškai draudžiama, kad to paties savininko klubai dalyvautų tame pačiame Europos turnyre.

Sunku įsivaizduoti, jog „Paris Saint Germain” ar „Milan” prarastų teisę dalyvauti Čempionų lygos varžybose tik todėl, kad šiame turnyre galėtų žaisti vienas šių klubų.

Greičiausiai šeichų teisininkai ras būdų, kaip padaryti, kad „Qatar Sports Investments” nebūtų minimas ir Prancūzijos, ir Italijos klubo dokumentuose.

Juk Europos futbolo rinkoje arabų turtuoliai vis labiau diktuoja savo valią. Nebus nieko keista, jei 2013-iųjų vasarą Cristiano Ronaldo apsivilks „Paris Saint Germain” marškinėlius, Paryžiaus klubą treniruos Jose Mourinho, o „Milan” – buvęs „Barcelona” treneris Josephas Guardiola.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.