Žaibo interviu su N. Kesminu – apie Lietuvos futbolo rinktinę, J. Mourinho ir J. Valančiūną

„Į futbolą žiūriu kaip klasikas. Specialiai nesergu nei už vieną, nei už kitą klubą. Be to, negalėčiau to daryti ir dėl darbo specifikos. Komentuodamas rungtynes nieko nepalaikau, tačiau jeigu kas nors kažką panašaus įžvelgia, tai tas palaikymas gali atsirasti mačo metu. Komanda komentatoriaus simpatijas gali laimėti geresniu žaidimu“, - teigė garsiausias Lietuvos sporto komentatorius Nerijus Kesminas.

N. Kesminas į futbolą žiūri ne kaip sirgalius.<br>G. Šiuparys
N. Kesminas į futbolą žiūri ne kaip sirgalius.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2012, 9:21 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:00 PM

N. Kesminas portalui lrytas.lt atsakė į „Žaibo interviu“ klausimus.

Apie mėgstamiausius

Mėgstamiausia sporto šaka. Futbolas.

Mėgstamiausia futbolo komanda. Lietuvos rinktinė. Aš į futbolą žiūri ne kaip sirgalius. Nėra klubo, kurį palaikyčiau. Į tai žiūriu kaip klasikas.

Mėgstamiausia krepšinio komanda. Lietuvos rinktinė. Nesu didelis gerbėjas, tačiau čia šiek tiek palaikau Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą.

Mėgstamiausias futbolininkas. Šiuo metu geriausias žaidėjas yra Lionelis Messi, tačiau nėra tokio žaidėjo, dėl kurio eičiau iš proto ir pirkčiau marškinėlius.

Mėgstamiausias krepšininkas. Sunku pasakyti. Galbūt Jonas Valančiūnas.

Mėgstamiausia pozicija futbole? Ko gero, atakuojantis vidurio saugas.  

Pele ar Maradona? „Nesu matęs Pele, tačiau man ne prie širdies klouniška D. Maradonos natūra, todėl rinkčiausi Pele. O šiaip tai vienas jau yra suvaikėjęs, o kitas – klounas.

Rafaelis Ledesma ar Calumas Elliotas? R. Ledesma.

Geriausias dabar dirbantis futbolo treneris? Nors jis man ir nepatinka, tačiau tai Jose Mourinho. Kaip treneris J. Mourinho – labai stiprus, tačiau arogantiškas.

Senoji itališka gynyba ar ispaniškas futbolas? Aš esu už labiau atakuojantį, dvasingesnį ir gražesnį futbolą.

Apie UEFA, „La Liga" ir „Premier" lygą

Didžiausia šio sezono Čempionų lygos staigmena? Barysavo BATE. Nemanau, kad jų stebuklas ilgai tęsis, tačiau neatmetu galimybės, kad turėdami tiek taškų jie gali išeiti į kitą etapą. Tai įmanoma. Būtent šios ekipos rezultatai mane nustebino labiausiai.

Kas žais Čempionų lygos finale? Daug vandens dar iki to laiko turi nutekėti. Tai galėtų būti Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“.

Kam atiteks Anglijos „Premier“ lygos titulas? Teoriškai turėtų laimėti „Manchester City“ . Manau, kad taip ir bus.

Ar teisėjas sužlugdė „Manchester United“ ir „Chelsea“ rungtynes? Žinoma. Buvo priimti bent du diskutuotini sprendimai, turėję įtaką rungtynių eigai. Be to, abu buvo priimti į vieną pusę. Jeigu būtų tiek vienai, tiek kitai komandai taip nutikę, tada būtų galima diskutuoti.  Dabar teisėjas tiesiog nužudė „Chelsea“. Nužudė duodamas raudoną kortelę F. Torresui ir leisdamas įmušti iš nuošalės.  

Kas laimės Ispanijoje? „Barcelona“, nes „Real“ per daug taškų išbarstė.

Apie rinktinę

Jeigu sėstumėte prie Lietuvos rinktinės vairo, ką pakeistumėte? Reikėtų sėsti prie mašinos, kuri yra išklerusi, vairo. Iš esmės reikėtų pirkti naują, o seną išmesti. Žinoma, ne taip lengva būtų naują įsigyti.

Nemanau, kad prie vairo sėdęs treneris galėtų kažką esminio pakeisti. Treneris turėtų kalbėtis su futbolo vadovais. Pirmiausia reikėtų kalbėti apie futbolo sistemą. Jeigu jau ėmėsi darbo, tai turėtum prašyti kokių aštuonerių metų, nes per mažesnį laikotarpį padaryti ką nors realaus – neįmanoma. Kažką panašaus Cs. Laszlo ir daro. Treneris turėtų pats dalyvauti visos futbolo piramidės priežiūroje, pradedant nuo jaunų, baigiant vyresniais futbolininkais.

Kurį žaidėją paskirtumėte į puolėjo poziciją: Artūrą Rimkevičių, Darvydą Šerną ar Tomą Danilevičių? Priklauso nuo formos. Dabar jie visi panašaus pajėgumo žaidėjai. Žinoma, kai buvo jaunesnis, Tomas buvo pranašesnis. Sprendžiant iš to, kokią formą šie futbolininkai demonstravo šiemet, man geriausią įspūdį paliko A. Rimkevičius.

Ką rungtynėse su Bosnija ir Hercegovina turėjo daryti vienas prieš vartininką atsidūręs Valdemaras Borovskis? Smūgiuoti į vartus ar anksčiau atlikti perdavimą? Mušti į vartus. Manau, kad dabar jam nekyla net toks klausimas. Ką V. Borovskis tuo metu buvo sugalvojęs, tai jis tik ir težino.

Csaba Laszlo ar Jose Couceiro? Kol kas J. Couceiro, nes treneris iš Vengrijos dar neįtikino.  

Geriausias Lietuvos rinktinės treneris? J. Couceiro.

Kas šįmet laimės Lietuvos A lygą: Vilniaus „Žalgiris“ ar Panevėžio „Ekranas“? „Ekranas“.

Ką pasirinktumėte rungtynes žiūrėdamas per televiziją: rusų, britų ar lietuvių komentatorių? O gal mačą stebėtumėte be komentatoriaus? Man nėra skirtumo. Galiu žiūrėti bet kaip. Jeigu reikėtų, tai ir pats sau pasikomentuočiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.