Ar „Manchester City“ sulauks stebuklo?

Nei Madrido „Real”, nei „Manchester City” nepavyko namie įveikti ambicingų varžovų. Ispanijos ir Anglijos čempionams patvirtinti savo jėgą Čempionų lygoje labiausiai trukdo gynybos klaidos.

Vienas turtingiausių Europos klubų „Manhester City“ rizikuoja antrus metus paeiliui neperšokti Čempionų lygos grupės varžybų barjero.<br>AP
Vienas turtingiausių Europos klubų „Manhester City“ rizikuoja antrus metus paeiliui neperšokti Čempionų lygos grupės varžybų barjero.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis („Lietuvos rytas“)

Nov 8, 2012, 9:59 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:22 PM

„Manchester City” išgelbėti jau gali tik stebuklas.

Vienas turtingiausių Europos klubų rizikuoja antrus metus paeiliui neperšokti Čempionų lygos grupės varžybų barjero.

Po keturių turų surinkę vos du taškus Anglijos čempionai užima paskutinę vietą D grupėje.

Dabar jie privalo ne tik patys laimėti du likusius mačus (lapkričio 21 d. namie prieš Madrido „Real” ir gruodžio 4 d. Dortmunde prieš „Borussia”), bet ir sulaukti palankių kitų rezultatų, kad patektų tarp 16 stipriausių Čempionų lygos komandų.

Klaidos. Roberto Mancini auklėtiniams antradienio vakarą nepavyko palaužti Amsterdamo „Ajax” futbolininkų, kuriems prieš dvi savaites išvykoje jie buvo pralaimėję 1:3.

Po lygiųjų 2:2 namuose anglai dar ilgai neužmirš epizodo 94-ąją minutę.

Jau per pridėtą laiką Peteris Pasmussenas nesiryžo skirti 11 metrų baudinio į svečių vartus, nors baudos aikštelėje „Ajax” gynėjai už marškinėlių atvirai laikė „Manchester City” puolėją Mario Balotelli.

Bet dar labiau nei teisėją iš Danijos šeimininkai privalo kaltinti patys save. „Manchester City” siaubingai pradėjo lemtingą mačą ir jau po 17 minučių buvo atsilikę 0:2.

„Ajax” saugas Siemas de Jongas abu įvarčius įmušė po kampinių, kai šeimininkai gindamiesi padarė nedovanotinų klaidų neišsirinkę ginamų varžovų.

Nors Yaya Toure (22 min.) ir Sergio Aguero (74) sugebėjo išlyginti rezultatą, R.Mancini neslėpė pykčio, kai puolėjas iš Argentinos nepasinaudojo šimtaprocentėmis progomis (47 ir 60 min.), o jo auklėtiniams taip ir nepavyko įmušti trečiojo įvarčio.

„Manchester City” iki 18-os pratęsė namuose nepralaimėtų mačų seriją Europos taurių varžybose, bet šis rekordas mažai paguos klubo savininką Abu Dabio šeichą Mansourą bin Zayedą al-Nahyaną, jei milžiniškos jo investicijos vėl nepadės patekti į Čempionų lygos aštuntfinalį.

Favoritai. Mirties grupės lyderė išliko Dortmundo „Borussia” komanda.

Po lygiųjų (2:2) Madride Vokietijos čempionams paskutinis C grupės mačas namuose su „Manchester City” gruodį jau gali neturėti jokios turnyrinės reikšmės.

Dabar „Borussia” futbolininkams užtenka lygiųjų su „Ajax”, kad jie patektų tarp 16 stipriausių Čempionų lygos klubų.

Po pergalės prieš „Real” namuose (2:1) Jürgeno Kloppo auklėtiniai sugebėjo iš Jose Mourinho komandos išplėšti dar tašką (2:2) ir Madride.

Šeimininkai išsigelbėjo tiktai 89-ąją minutę, kai „Real” saugas Mesutas Ozilas baudos smūgiu nuskriaudė savo tautiečius.

Nors šių metų Vokietijos čempionate „Borussia” kol kas užima tik ketvirtąją vietą, jaunos Dortmundo komandos lyderiai Marco Reusas ir Mario Gotze nuo pat pradžių tiesiog maustė Madrido ekipos gynybą.

Jeigu ne patikimas Ikero Casillaso žaidimas, jau po Marcelio Schmelzerio (9 min.) ir Kevino Grosskreutzerio (14 min.) smūgių svečiai turėjo išsiveržti į priekį. Galiausiai „Real” vartininkas suklydo 28-ąją minutę neatrėmęs M.Reuso spirto kamuolio.

„Santiago Bernabeu” gyveno vokiškų dainų, kurias traukė Madrido stadiono tribūnose šėlstantys 10 tūkst. Dortmundo ekipos sirgalių, ritmu.

Po katastrofiško pirmojo kėlinio J.Mourinho ėmėsi ryžtingų permainų, kurios padėjo „Real” apginti savo tvirtovę.

„Jeigu tai sunkiausia grupė, o „Real” gaus vieną iš dviejų bilietų į kitą etapą, aš nematau jokios dramos. Aš du kartus grupės turnyre likau antras, bet po to laimėjau Čempionų lygą”, – po mačo teisinosi J.Mourinho.

Tribūnos. Silvio Berlusconi po ilgos pertraukos apsilankė „San Siro” stadione ir pirmąkart šį sezoną stebėjo „Milan” rungtynes.

Buvęs Italijos premjeras matė, kaip jo numylėtiniai išsaugojo viltis prasimušti į kitą Čempionų lygos etapą, nors mačas su „Malaga” jiems prasidėjo šaltu dušu. Šeimininkai pirmieji praleido įvartį 40-ąją minutę, kai pasižymėjo svečių puolėjas iš Portugalijos Eliseu.

„Milan” išgelbėjo po traumų atsigaunantis puolėjas brazilas Pato. S.Berlusconi dukters Barbaros mylimasis 73-iąją minutę smūgiu galva išlygino rezultatą, ir 5 taškus surinkęs Milano klubas dabar stengsis apginti antrąją vietą C grupėje kovodamas su Briuselio „Anderlecht” (4 tšk.) ir Sankt Peterburgo „Zenit” (3 tšk.).

Debiutantai. „Malaga” (10 tšk.) jau užsitikrino bilietą į kitą etapą.

Čempionų lygos debiutantės sėkmė galbūt privers apsigalvoti jo savininką Abdullah bin Nassarą al-Thani. Šią vasarą netrūko gandų, jog 2010-aisiais Ispanijos klubą įsigijęs Kataro šeichas žada atsisakyti savo naujausio žaisliuko. Bet algų laiku negaunantys „Malaga” futbolininkai šį sezoną aikštėje demonstruoja, kad yra verti pagarbos.

„Mūsų svajonė išsipildė, – po mačo Milane kalbėjo įvartį įmušęs Eliseu. – Dabar mes kovosime, kad liktume viršūnėje.”

Pergalė prieš „Zenit” lapkričio 21-ąją garantuotų Andalūzijos klubui pirmąją vietą C grupėje ir santykinai silpnesnius varžovus kitame etape.

Svečiai. Rungtynes „San Siro” stadione kartu su S.Berlusconi stebėjo Pepe Guardiolos brolis, besirūpinantis jo karjera, ir Manuelis Estiarte – vienas trenerio asistentų.

Ši katalonų viešnagė Milane dar labiau pakurstė kalbas, kad buvęs „Barcelona” treneris gali perimti „Milan” vairą.

Pasak žiniasklaidos, prieš mačą svečiai prestižiniame Milano restorane susitiko su klubo viceprezidentu Adriano Galliani, o dar prieš mėnesį dešinioji S.Berlusconi ranka Niujorke aplankė ir patį P.Guardiolą.

Il Cavalieri (S.Berlusconi pravardė. – Red.) viešai neslėpė savo norų, kad 41-erių katalonas jau kitą sezoną treniruotų „Milan”. Tačiau italams teks atlaikyti „Manchester City” ir Londono „Chelsea” konkurenciją, nes du anglų klubai taip pat domisi P.Guardiola.

Čempionų lyga. 4-asis turas

A grupė. Kijevo „Dinamo” (Ukraina) – „Porto” (Portugalija) 0:0.

„Paris Saint Germain” (Prancūzija) – Zagrebo „Dinamo” (Kroatija) 4:0 (1:0). Alexas (16), B.Matuidi (61), J.Menezas (65), G.Hoarau (80).

Rikiuotė: 1. „Porto” – 10 taškų, 2. „Paris Saint Germain” – 9, 3. Kijevo „Dinamo” – 7, 4. Zagrebo „Dinamo” – 0.

B grupė. Pirėjo „Olympiakos” (Graikija) – „Montpellier” (Prancūzija) 3:1 (1:0). P.Machado (4), L.Greco (80), K.Mitroglou (82)/Y.Belhanda (66 iš 11 m).

Gelzenkircheno „Schalke” (Vokietija) – Londono „Arsenal” (Anglija) 2:2 (1:2). K.J.Huntelaaras (45), J.Farfanas (67)/ T.Walcottas (18), O.Giroud (26).

Rikiuotė: 1. „Schalke” – 8, 2. „Arsenal” – 7, 3. „Olympiakos” – 6, 4. „Montpellier” – 1.

C grupė. Briuselio „Anderlecht” (Belgija) – Sankt Peterburgo „Zenit” (Rusija) 1:0 (1:0). D.Mbokani (17).

„Milan” (Italija) – „Malaga” (Ispanija). 1:1 (0:1). A.Pato (73)/ Eliseu (40).

Rikiuotė: 1. „Malaga” – 10, 2. „Milan” – 5, 3. „Anderlecht” – 4, 4. „Zenit” – 3.

D grupė. „Manchester City” (Anglija) – Amsterdamo „Ajax” (Olandija) 2:2 (1:2). Y.Toure (22), S. Aguero (74)/S.Jongas (10, 22).

Madrido „Real” (Ispanija) – Dortmundo „Borussia” (Vokietija) 2:2 (1:2). Pepe (34), M.Ozilas (89)/M.Reusas (28), A.Arbeloa (45 į savo vartus).

Rikiuotė: 1. „Borussia” – 8, 2. „Real” – 7, 4. „Ajax” – 4, 4. „Manchester City” – 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.