Taisono smūgis futbolo aikštėje - kaip legendinio M. van Basteno (video)

Europos lygos turnyro rungtynėse ryškia geltona apranga vilkintis Taisonas nuo pirmųjų mačo su Trondheimo „Rosenborg BK“ minučių įsirėžė į futbolo mėgėjų atmintį. Puikus 24 metų brazilo puolėjo smūgis jau ketvirtąją minutę išvedė į priekį Charkovo „Metalist“ komandą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2012, 6:36 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:26 PM

Po tolimo komandos draugo perdavimo Taisonas smūgiavo nestabdydamas kamuolio iš aštraus kampo. Vartininkas nespėjo reaguoti į smūgį.

Rungtynes Ukrainoje laimėjo šeimininkai 3:1. Po pirmosios sėkmingos atakos Taisonas pats ne iš karto patikėjo, kad smūgis pasiekė tikslą. Džiaugsmo apsvaigintas brazilas griebėsi už galvos.

„Metalist“ klubas 2010 metais už Taisoną paklojo 6,3 milijono eurų. Brazilų „Internacional“ klube užaugęs talentas su Ukrainos komanda sudarė 5 metų sutartį.

Puolėjo ir atakuojančio saugo pozicijose galintis žaisti Taisonas vertinamas už puikų kamuolio valdymą ir sugebėjimą kurti progas komandos draugams.

„Tai buvo metų įvartis, - po mačo varžovą gyrė „Rosenborg“ komandos saugas Borekas Dočkalas, - O gal net amžiaus įvartis. Nežinau. Tai buvo nuostabu!“

Futbolo apžvalgininkams Taisono įvartis į Norvegijos komandos vartus priminė garsųjį Marco van Basteno šedevrą per 1988 metų Europos čempionatą. Tada Nyderlandų rinktinės snaiperis finale panašiai pergudravo SSRS komandos gynėją ir vartininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.