Londono „Chelsea“ tapo pelną nešančiu futbolo klubu

Romanas Abramovičius ploja katučių. Pirmą kartą nuo 2003 metų, kuomet magnatas iš Rusijos įsigijo Londono futbolo klubą, „Chelsea“ tapo pelninga. Finansinių metų pabaigą birželio mėnesį skaičiuojantis „Chelsea“ klubas atskleidė, kad turėjo 1,4 milijono svarų sterlingo pajamų. Palyginus su ankstesniais metais – tai didžiulis šuolis, nes „Mėlynieji“ tuomet prarado 67,7 mln. svarų.

Londono „Chelsea“ pradėjo nešti pelną<br>AP
Londono „Chelsea“ pradėjo nešti pelną<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2012, 9:28 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:23 PM

R. Abramovičiui priklausantis klubas džiaugiasi tokiais skaičiais ir dėl to, kad tai jiems turėtų padėti atitikti UEFA sąžiningų finansų taisykles, kurios reikalauja, kad futbolo klubai sumažintų savo nuostolius arba rizikuotų prarasti galimybę žaisti tokiame turnyre kaip Čempionų lyga.

Paskelbus apie sąžiningų finansų taisykles kai kurie ekspertai teigė, kad klubai, kuriems pinigus skiria vienas turtingas verslininkas, gali neatitikti reikalaujamų kriterijų.

Rusų oligarchas R. Abramovičius nuo pat pirmųjų „Chelsea“ įsigijimo dienų į klubą investavo šimtus milijonų svarų. Verslininkui investicijos atsipirko pernai, kai „Chelsea“ po 11 metrų baudinių nugalėjo Miuncheno „Bayern“ ir tapo Čempionų lygos nugalėtojais.

„Šiemet mums pasisekė aikštėje. Tapome pirmąja Londono komanda, kuri laimėjo Čempionų lyga. Šia pergale džiaugiamės ir už aikštės ribų, nes tai mums padeda investuoti. Didžiausias iššūkis yra sukurti sėkmingą komandą, kuri laimėtų trofėjus ir neštų pelną“, - pareiškime teigė „Chelsea“ generalinis direktorius Ronas Gourlay.

„Chelsea“ taip pat gegužės mėnesį laimėjo Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurę. Ši pergalė padėjo apyvartą padidinti iki 255,7 mln. svarų. Ši suma, pasak klubo, ir leido „Chelsea“ komandai tapti penktuoju klubu Europoje pagal pajamas.

Skaičius taip pat padidino ir už žaidėjų perėjimą gauti 28,8 milijonai svarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.