C. Elliotas sostinėje neužsibus – Vilniaus „Žalgiris“ puolėjui ieško kitos komandos

„Mes dedama visas pastangas, kad jam surastume gerą klubą“, - apie legionierių iš Škotijos Calumą Elliotą kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius. A lygą savo žaidimu pirmojoje sezono pusėje drebinęs 25 metų puolėjas per 39 mačus sostinės komandoje pasižymėjo 17 kartų.

C. Elliotas pirmojoje sezono pusėje buvo sunkiai įkandamas riešutas varžovų gynėjams.<br>zalgiris-vilnius.lt
C. Elliotas pirmojoje sezono pusėje buvo sunkiai įkandamas riešutas varžovų gynėjams.<br>zalgiris-vilnius.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 14, 2012, 9:16 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:26 AM

C. Elliottas iš pradžių demonstravo aukšto lygio futbolą. Edinburgo „Hearts“ klube rungtyniavęs legionierius stebino Lietuvos klubų gynėjus savo veržlumu ir technika, tačiau antrojoje sezono pusėje škotas toks matomas nebuvo. Vėliau C. Elliotas interviu Škotijos žiniasklaidai atskleidė, kad nori palikti Vilnių.

- Škotų žiniasklaidai C. Elliotas yra teigęs, kad nori palikti Lietuvą. Kokia dabar legionieriaus situacija?, - lrytas.lt paklausė M. Nikoličiaus.

- Jis dar turi su „Žalgiriu“ galiojantį kontraktą. Žaidėjas yra patenkintas savo buvimu Lietuvoje, tačiau natūralu, kad po gerų metų futbolininkas nori save išmėginti aukštesnio lygio varžybose. Mes dedama visas pastangas, kad jam surastume gerą klubą.

- Ar klubas neprieštarauja, kad puolėjas išvyktų?

- Mes nesame įsikibę vieno ar kito futbolininko. Tokia yra šiandieninė sporto situacija. Žaidėjo išvykimas gali duoti finansinės naudos. Jeigu bus geras pasiūlymas mes tikrai susitarsime.

- Ar yra klubų, kurie šiuo metu domisi škotu?

- Šiemet turėjome pakankamai gerą sezoną, o pabaigoje demonstravome neblogo lygio futbolą, todėl kiti klubai domisi ne tik juo. Į Vilnių rungtynių stebėti buvo atvykę skautai. Žaidėjais domėjosi keletas aukščiausios Lenkijos futbolo lygos klubų, taip pat Rumunijos, Bulgarijos komandoų.

- C. Eliottas teigė, kad jau vasarą ketino išvykti, tačiau neva jūs jo neišleidote. Kas nutiko?

- Ten nieko baisaus nenutiko, tiesiog viskas neteisingai interpretuota. Kai žaidėme Europos lygos atrankoje juo domėjosi keletas klubų, tačiau jie nepateikė jokių pasiūlymų. Calumas turbūt sutriko dėl to, kad nesulaukė jokio realaus pasiūlymo. Jis tikėjosi būti parduotas ar išnuomotas, tačiau niekas to neprašė.

C. Elliotas pirmojoje sezono pusėje tikrai sužaidė sėkmingai ir įmušė didžiąją dalį įvarčių. Dėl šios priežasties jis tikėjosi, kad „Žalgiris“ sulauks pasiūlymų ir jo kontraktas bus išpirktas.

Juo rimtai domėjosi Anglijos klubai, taip pat sulaukė dėmesio iš Škotijos, tačiau niekas nepateikė realaus gero pasiūlymo.

- Niekas nenorėjo mokėti pinigų?

- Visi nori kuo pigiau. Tokios jau tos derybos. Mes giname „Žalgirio“ interesus. Manau, kad mūsų daug kas būtų nesupratę, jeigu vidurį sezono būtume atidavę savo pagrindinį puolėją veltui.

- Ar Kamilio Bilinskio atvykimas į komandą – ženklas, kad durys C. Elliotui atviros?

- Elliotui ir taip teko didelis krūvis, be to, norėjosi sveikos konkurencijos. Į ekipą atvykus Kamiliui konkurencija tapo įdomesnė. Atsirado galimybė žaisti dviem puolėjais. Mes puolėjo ieškojome tikslingai.

- Atvykęs į Lietuvą C. Elliotas tapo tikra naujove A lygos klubams. Varžovų gynėjai nebuvo pratę matyti tokį veržlų žaidėją. Škotas mušė vieną įvartį po kito, tačiau antroje sezono pusėje nutilo ir tapo gerokai mažiau pastebimas. Kas nutiko?

- Calumas į Lietuvą atvyko po sunkios traumos. Jis žaidė daug minučių ir vėliau tai atsiliepė jo pasirodymams. Galbūt greičiau pavargdavo, jausdavo traumos padarinius.

- Nors sezonas baigėsi tik savaitgalį, tačiau galbūt jau žinote, kokios naujovės laukia „Žalgirio?

- Šiuo metu turime keletą pasiūlymų. Žiūrėsime, ar pavyks tuos futbolininkus parduoti. Esame nusižiūrėję lietuvių, kuriuos norime matyti vilkint „Žalgirio“ marškinėlius, o vėliau pasidairysime ir į legionierius.

- Kaip vertinate „Žalgirio“ pasirodymą A lygoje?

- Esame šiek tiek nusivylę, nes tikėjome, kad galime būti pirmi. Nepavyko, tačiau tikuosi kad kitais metais pakeisime situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.