Brazilas R. Ledesma svajoja apie Lietuvos futbolo rinktinę

Dešimtmečius griautam Lietuvos futbolui prikelti reikia geležinės kantrybės arba stebuklo. Ar tokiu stebuklu gali tapti brazilas, siekiantis Lietuvos pilietybės ir norintis žaisti mūsų šalies rinktinėje? „Aš galvoju, kad galiu padėti Lietuvos futbolo rinktinei“, – išskirtiniame interviu sporto portalui SportIN.lt pareiškė Rafaelis Ledesma.

Prieš šešerius metus pirmą kartą į mūsų šalį atvykęs R. Ledesma jau žengė pirmuosius žingsnius link Lietuvos pilietybės.<br>V. Knyzelis (LFF)
Prieš šešerius metus pirmą kartą į mūsų šalį atvykęs R. Ledesma jau žengė pirmuosius žingsnius link Lietuvos pilietybės.<br>V. Knyzelis (LFF)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2012, 9:01 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:49 AM

Prieš porą metų Simoną Skripkaitę vedęs brazilas – pilnas vardas ir pavardė Rafaelis Pompeo Rodriguesas Ledesma – su lietuve augina dvejų metų berniuką ir neseniai gimusią mergaitę. Abu vaikai – lietuviai. Tokiu norėtų tapti ir jų tėvas.

„Girdėjau apie sportininkus, kurie anksčiau nesėkmingai siekė Lietuvos pilietybės, tačiau jie čia negyveno, neturėjo vaikų, žmonos. Aš turiu viską: kalbu lietuviškai, daug metų gyvenu Lietuvoje, žinau taisykles“, – lietuviškai vardino R.Ledesma.

Nežino ar liks Lietuvoje

Prieš šešerius metus pirmą kartą į mūsų šalį atvykęs futbolininkas jau žengė pirmuosius žingsnius link Lietuvos pilietybės.

„Prieš keturis mėnesius kalbėjau su Murausku (Marijampolės „Sūduvos“ klubo, kuriame šiemet žaidė R.Ledesma, prezidentu, – SportIN.lt). Jis kalbėjo su Kvedaru (LFF prezidentu, – SportIN.lt). Jeigu federacija nori – aš čia, laukiu. To (Lietuvos pilietybės) reikia siekti visiems kartu – aš vienas negaliu nieko padaryti. Pamatysime. Jeigu viskas bus gerai, gal po metų, ar pusės, paaiškės“, – teigė brazilas.

Nuo ryžtingesnių veiksmų R.Ledesmą kol kas stabdo neaiški ateitis. Jei karjerą tęs Lietuvoje, jis žada iš karto rašyti prašymą prezidentei Daliai Grybauskaitei padaryti išimtį.

29-erių futbolininkas „Sūduvai“ šiemet buvo tik paskolintas. „Teises į mane dar du sezonus turi Romanovo kompanija. Jis irgi turi pasakyti savo žodį. Pažiūrėsime, ar tiks man ir „Sūduvai“. Aš visada noriu geriau, jei bus geriau – manau, nekils problemų“, – atviravo futbolininkas, pridūręs, kad turi ir užsienio klubų pasiūlymų.

Cs. Laszlo nesužavėtas

Lietuvos futbolo rinktinę treniruojantis vengras Csaba Laszlo, sporto portalo SportIN.lt paklaustas apie galimybę komandoje turėti natūralizuotą brazilą, iš laimės nešokinėjo.

„Nesvarstau kaip būtų, jeigu to nėra“, – iš pradžių nuo atsakymo išsisuko C.Laszlo, tačiau netrukus pridūrė abejojantis, ar R.Ledesma iš rinktinės išstumtų kurį nors pagrindinės sudėties lietuvį.

„Jeigu jis toks geras, tai kodėl nežaidžia gerose lygose? Mes turime žaidėjų, kurie rungtyniauja Romos „Lazio“ klube“, – pažymėjo rinktinės treneris.

„Taip, kamuolį jis valdo techniškai, tačiau bėgti nelabai mėgsta. Visgi, jeigu jis gautų Lietuvos pilietybę, šansas įrodyti save rinktinėje jam būtų suteiktas“, – pažadėjo C.Laszlo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.