Europos futbolo čempionatui – naujo formato idėja

UEFA prezidentas Michelis Platini planuoja dar vieną revoliuciją. 2020 metų Europos futbolo čempionatas jau gali būti surengtas net dvylikoje valstybių, o ne vienoje ar dviejose šalyse, kaip būdavo iki šiol, remdamasis „Reuters“ informacija rašo „Lietuvos rytas“.

UEFA prezidento M.Platini pasiūlymas sulaukia vis daugiau šalininkų.<br>AP
UEFA prezidento M.Platini pasiūlymas sulaukia vis daugiau šalininkų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2012, 11:11 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:29 AM

Europos futbolui vadovaujantis buvęs legendinis Prancūzijos futbolininkas M. Platini pasiūlė iš esmės pakeisti Senojo žemyno pirmenybių sistemą.

„Nacionalinės federacijos palaiko šią idėją”, – po dviejų dienų pasitarimo Briuselyje su UEFA vadovais neslėpė vokietis Helmutas Sandrockas.

Vokietijos futbolo federacijos (DFB) generalinis sekretorius prisipažino, kad visus iš pradžių nustebino M.Platini siūloma Europos pirmenybių reforma, kurią dar turės patvirtinti UEFA vykdomasis komitetas.

„Euro 2020” šeimininkėmis turėtų tapti 12 valstybių.

Šiame čempionate žaistų 24 rinktinės, o ne 16, kaip būdavo iki šiol.

„Buvome nustebinti, kai pirmąsyk išgirdome šią idėją, – ZDF televizijai prisipažino H.Sandrockas. – Bet UEFA surengė dvi išsamias diskusijas su nacionalinėmis federacijomis, ir toks „Euro 2020” turnyras dabar jau turi stiprų palaikymą.”

M.Platini dar spalį prakalbo apie revoliucines permainas Europos futbole norėdamas taip pažymėti UEFA 60-metį, kuris bus minimas būtent 2020-aisiais.

UEFA prezidentas teigė, kad ekonominės krizės išvargintoms šalims būtų lengviau atlaikyti finansinę „Euro 2020” naštą, jei čempionatas vyktų 12, o ne vienoje ar dviejose šalyse.

„DFB buvo nusprendusi remti Turkijos kandidatūrą per „Euro 2020” šeimininkės rinkimus, bet dabar mes žinome, kad dauguma mūsų partnerių palaiko naują idėją”, – pripažino H.Sandrockas.

Turkai buvo pareiškę, jog nori surengti 2020 metų Europos čempionatą savo šalyje, bet jie pažadėjo atšaukti savo kandidatūrą, jeigu Stambulas bus išrinktas 2020 metų olimpinių žaidynių sostine.

„Euro 2020” šeimininkėmis taip pat norėjo tapti Škotija, Velsas ir Airija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.