Įsibėgėjusi Madrido „Atletico“ komanda savaitgalį sieks Madrido „Real“ skalpo

Jeigu treneris Diego Simeone dar netapo Madrido „Atletico“ sirgalių herojumi, tai jis tą padaryti gali šeštadienį, kuomet įsibėgėjusi „Atletico“ komanda „Primera“ lygoje susitiks su stringančia Madrido „Real“ ekipa.

Karingasis argentinietis, kuris „Atletico“ komandai padėjo 1996 metais triumfuoti ir Ispanijos čempionate, ir „Karaliaus taurės“ varžybose, tapęs ekipos treneriu „Atletico“ komandą pavertė antrąją Ispanijos sostinės futbolo komanda ir dabar derbyje siekia tėkšti antausį „Real“.<br>AP
Karingasis argentinietis, kuris „Atletico“ komandai padėjo 1996 metais triumfuoti ir Ispanijos čempionate, ir „Karaliaus taurės“ varžybose, tapęs ekipos treneriu „Atletico“ komandą pavertė antrąją Ispanijos sostinės futbolo komanda ir dabar derbyje siekia tėkšti antausį „Real“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

2012-12-01 17:23, atnaujinta 2018-03-14 23:13

Karingasis argentinietis, kuris „Atletico“ komandai padėjo 1996 metais triumfuoti ir Ispanijos čempionate, ir „Karaliaus taurės“ varžybose, tapęs ekipos treneriu „Atletico“ ekipą pavertė antrąja Ispanijos sostinės futbolo komanda ir dabar derbyje siekia tėkšti antausį „Real“.

Europos lygos čempionai dabar užima antrąją „Primera“ lygos turnyro lentelės vietą, kur daug metų buvo įprasta matyti vieną iš lyderių - „Real“ ir „Barcelona“. Pastaroji ir yra viršūnėje. „Atletico“ nuo katalonų atsilieka trimis taškais ir, kuo sunku patikėti daugeliui šios ekipos aistruolių, aštuoniais lenkia „Karališkąjį“ klubą.

D. Simeone užsidegimas ir taktinis išmanymas pridėjo svorio komandai. „Atletico“ dar turi puolėją iš Kolumbijos Radamelį Falcao. Šią įvarčių mašiną akylai stebi didieji Europos klubai.

Turkas Arda Turanas šiame sezone taip pat atrodo puikiai. Žaidimo organizatorius A. Turanas ne tik gerai kamuolius perdavinėja R. Falcao, tačiau ir pats muša įvartį. Futbolo specialistai negali nepastebėti ir pakankamai solidžios „Atletico“ gynybos linijos, kuo ši komanda negalėjo pasigirti pastaraisiais metais.

„Manau, kad sprendimas priimti D. Simeone „Atletico“ komandai buvo sėkmingas. Jis ekipai suteikė naują dvasią. - kalbėjo „Real“ vartų sargas Ikeras Casillasas. - R. Falcao yra nuostabus žaidėjas. Jis – puikus pirkinys ir yra natūralus įvarčius mušėjas“.

Paskutinį kartą „Atletico“ nugalėjo „Real“ komandą 1999 metais. Tuomet komandą treniravo Claudio Ranieri, todėl „Atletico“ sirgaliai tikisi, kad ekipos mesijas D. Simeone parklupdys Jose Mourinho auklėtinius.

„Atletico“ ir lygiosiomis gali itin pabloginti „Real” situaciją, kuri ir dabar yra prasta.

„Tai bus kitokios rungtynės nei ankstesniuose sezonuose. Jie į „Santiago Bernabeu“ stadioną atvyksta su labai stipria komanda ir dar po pergalės sunkiame mače su „Sevilla“, kuri mus įveikė. Tikėjomės, kad skirtumas tarp mūsų bus mažesnis, tačiau dabar viliuosi, jog po mačo atotrūkis bus penki taškai. Mes sieksime tik pergalės“, - kalbėjo I. Casillasas.

Antradienį Ispanijos taurės rungtynėse „Real“ trenerį J. Mourinho buvo nušvilptas, nors jo auklėtiniai ir laimėjo, todėl šeštadienį šis treneris bus stebimas dar labiau.

Itin prastas Ispanijos čempionų startas davė peno kalboms, kad buvęs Milano „Inter“ ir Londono „Chelsea“ treneris Madride neištemps iki sezono pabaigos.

„Klubas yra klubas. Aš esu tik darbuotojas, kuris stengiasi dirbti kuo geriau. Klubas pats nusprendžia, ar yra patenkintas keliu, kuriuo einame. Jeigu sezono pabaigoje jie nebus patenkinti mano darbu, kai kas gali pasikeisti“, - dar prieš Ispanijos taurės rungtynes kalbėjo J. Mourinho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.