„Manchester City“ sezonui gali išnykti iš tarptautinių klubų čempionatų žemėlapio

Niekas niekada negalvojo, kad „Manchester City“ komanda atsidurs dabartinėje situacijoje. Anglijos „Premier“ lygos titulo savininkai rugsėjį į Čempionų lygą žengė tvirtai ir kupini vilčių siekti aukščiausių tikslų, tačiau antradienį Roberto Mancini auklėtiniai išvyksta į kovą su Dortmundo „Borussia“ tik dėl paguodos prizo – vietos Europos lygos turnyre.

Pergalės Dortmunde „Manchester City“ komandai turėtų pakakti, kad D grupėje ekipa užimtų trečiąją vietą.<br>AP
Pergalės Dortmunde „Manchester City“ komandai turėtų pakakti, kad D grupėje ekipa užimtų trečiąją vietą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2012, 9:56 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:16 PM

Pergalės Dortmunde „Manchester City“ komandai turėtų pakakti, kad D grupėje ekipa užimtų trečiąją vietą. Nors Mančesterio futbolininkai šiose rungtynėse favoritais nelaikomi, kita ekipa, kovojanti dėl vietos antrajame pagal pajėgumą Europos klubų turnyre, Amsterdamo „Ajax“ išvykoje žais su Madrido „Real“ ir čia pergalė – mažai tikėtina.

Tačiau statistika išlieka statistika. „Ajax“ turi galimybę įkąsti šiuo metu ne geriausius laikus išgyvenančiam „Real“ ir taip ne tik priversti „Manchester City“ antrus iš eilės metus likti už Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų borto, bet ir palikti be šanso šiame sezone pasirodyti Europoje.

Geriausiai praėjusio sezono Anglijos komandai Čempionų lygos grupių etapas – per kietas riešutėlis. Skamba aštriai, tačiau tarp „Manchester City“ sirgalių ir pagrindinių „Premier“ lygos pretendentų į titulą tvyro nuomonė, kad taip R. Mancini gali sutelkti savo komandą trofėjaus gynybai.

Neturėdami įsipareigojimų žaisti Europoje, „Manchester City“ visu šimtu procentų susikoncentruotų į vietinį čempionatą, o tai būtų labai apsunkintų „Manchester United“ ir Londono „Chelsea' ekipų pastangas.

Treneris R. Mancini jau ir dabar gali žiūrėti į kito savaitgalio Mančesterio derbį ir ant suolo palikti keletą savo pagrindinių žaidėjų. Apie tokią „Manchester City“ padėtį pasvarstė ir „Manchester United“ treneris seras Alexas Fergusonas, pradėjęs psichologinį karą.

„Žinoma, kad turėsi daugiau laiko treniruotėms, tačiau tada reikės susitaikyti su tuo faktu, kad tau nėra vietos Europos futbole. Visi treneriai nori gerai pasirodyti Europoje. Pralaimėti tokiose pirmenybėse galingam klubui garbės nedaro. Kaip galima išlaikyti patenkintus žaidėjus. „Manchester City“ iškrito iš „Premier“ lygos taurės varžybų ir gali pasitraukti iš Čempionų lygos. Tokio dydžio klubui tai negerai“, - „Sunday Express“ teigė A. Fergusonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.