Vilniaus „Polonia“ gerbėjai kreipėsi finansinės pagalbos į Lenkijos užsienio reikalų ministrą

Vilniaus „Polonia“ gerbėjai, prašydami klubui finansinės paramos, kreipiasi į Lenkijos užsienio reikalų ministrą Radoslawą Sikorskį. Varšuvoje gyvenantis Robertas Trzaska internetu renka parašus po prašymu, skirtu Lenkijos užsienio reikalų ministrui Radoslawui Sikorskiui, kuriame išdėstomos Vilniaus lenkų klubo finansinės problemos, rašo portalas sportas.info.

Vilniaus „Polonia“ klubo gerbėjai kreipėsi į Lenkijos užsienio reikalų ministrą norėdami išgelbėti savo ekipą (raudona apranga).<br>P. Lileikis
Vilniaus „Polonia“ klubo gerbėjai kreipėsi į Lenkijos užsienio reikalų ministrą norėdami išgelbėti savo ekipą (raudona apranga).<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2012, 8:35 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:51 PM

„Kreipiamės į poną, kaip Lenkijos URM vadovą su prašymu paremti Vilniaus lenkų sporto klubą „Polonia“, egzistuojantį nuo 1990 metų. Klubo futbolininkai 2012 metais iškovojo savo didžiausią pergalę - užėmė penktą vietą Lietuvos pirmojoje lygoje. Kas įdomiausia, lygos naujoko žaidėjai per sezoną laimėjo 12 pergalių, gavę už kiekvieną jų simbolinę premiją - po 50 litų....“ - rašoma kreipimesi, kurį parėmė per šimtą aistruolių iš Lenkijos ir Lietuvos.

„Deja klubo egzistavimo ir žaidimo 2013 m pirmojoje lygoje idėjai kyla grėsmė dėl finansinių priežasčių. Todėl prašome pono ministro paremti šią iniciatyvą, juolab, kad tai yra paribio lenkų klubas, žaidžiantis aukščiausiame lygmenyje iš visų tokių klubų ir gaila būtų numarinti jo laimėjimus ir potencialą“, - baigiamas peticijos tekstas.

„Ne kokia“, - atsakė „Polonia“ klubo prezidentas Stefanas Kimso į klausimą, kokia yra klubo finansinė padėtis.

„Polonia“ padavė prašymą pirmosios lygos licencijai. Jau ketvirtadienį klubas turėtų LFF licencijavimo skyriui pateikti pirmąjį pluoštą dokumentų. Tiesa, vargu ar taip atsitiks.

„Pirmosios lygos klubai dažnai vėluoja pateikti dokumentus“, - pripažino LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

„Prašymą licencijai padavėm. Per artėjančias dvi savaites klausimas: žaisim ar nežaisim turėtų išsispręsti“, - sakė S. Kimso. Jis tvirtino kalbėjęs su įvairiomis Lenkijos kapitalo įmonėmis Lietuvoje, bet paremti jos nepažadėjo.

Anot prezidento, tam, kad „Polonia“ be bėdų išgyventų, reikalinga apie 350 tūkstančių litų.

Jis prisipažino, kad 2012-aisiais metais Vilniaus klubas išsilaikė rėmėjų iš Lenkijos lėšomis.

„Bet tas rėmimas irgi buvo labiau simboliškas. Tą, ką mes skaičiavom, tiek tikrai neturėjome. Aš nenoriu tokių pačių kitų metų. Jeigu nėra tvirto pagrindo, tai kam reikia tada tos komandos?“ - kalbėjo S. Kimso.

S. Kimso tvirtino, kad Vilniaus lenkų klubo komanda yra neprofesionali.

S. Kimso teigė teigė negirdėjęs apie Varšuvoje sugalvotą peticiją. Tačiau tuo, kad klubo gerbėjai kreipėsi į Lenkijos ministrą, nesistebėjo.

Nors „Polonia“ komandoje žaidžia įvairių tautybių futbolininkai, klubą, kaip deklaruojantį lenkiškumą, palaiko nemažai kaimyninės šalies futbolo aistruolių.

Tiesa, Vilniaus klubo lankomumui tai nepadeda. Į jo rungtynes dažniausia renkasi 100-200 vietinių žiūrovų.

„Polonia“ palaiko ir poros, trijų dešimčių aktyvių fanų grupė, kuri savo komandos palaikymo skanduotes pabrėžtinai skanduojai lenkų kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.