„Hearts“ problemos tęsiasi, A. Rimkevičius liko be kontrakto

Edinburgo „Hearts“ futbolo klubui sankcijos dėl naujų žaidėjų įsigijimo gali būti taikomos iki pat sezono pabaigos. Ši nuobauda skirta už vėlavimą mokant žaidėjams atlyginimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Jan 2, 2013, 10:32 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:24 AM

Sankcijos gali būti taikomos iki tol, kol „Hearts“ ims reguliariai atsiskaityti su futbolininkais ir tą patvirtins Škotijos futbolo federacijai.

Taigi, ir puolėjo Artūro Rimkevičiaus debiutas Škotijos aukščiausioje lygoje pakibo ant plauko. Rezultatyviausias praėjusių metų A lygos žaidėjas, kuris pripažintas geriausiu 2012 metų Lietuvoje rungtyniaujančiu futbolininku, sulaukė „Hearts“ klubo kvietimo. Lapkričio antroje pusėje snaiperis atvyko į Edinburgo klubo peržiūrą. Panašu, kad puolėjas taip ir negalės užsivilkti „Hearts“ marškinėlių.

Jei draudimas bus panaikintas, „Hearts“ iki sezono pabaigos negalės turėti daugiau nei 21 žaidėją. Be to, jei į klubą paliekančio futbolininko vietą bus priimamas naujas žaidėjas, jo metinis atlyginimas negali viršyti išėjusiojo darbo užmokesčio, apie tai informuoja portalas bbc.co.uk.

Nuo pirmadienio, kada įvyko „Hearts“ ir Škotijos futbolo lygos susitikimas, klubas turi savaitę pateikti apeliaciją.

Klubas informavo, kad šiuo metu konsultuojasi su teisininkais ir artimiausiu metu pateiks išsamesnį šios situacijos paaiškinimą.

Draudimas registruoti naujus žaidėjus klubui nėra naujiena. Nuo spalio pradžios iki gruodžio 23 dienos „Hearts“ dėl vėluojančių atsiskaitymų su futbolininkais negalėjo pasirašyti sutarčių su naujais žaidėjais.

A. Rimkevičius nežinioje

„Naujuosius metus pasitikau dviprasmiškomis nuotaikomis. Neaišku, kaip toliau klostysis reikalai. Šiuo metu esu be klubo“, - kalbėjo praėjusių metų A lygos sezone 35 įvarčius pelnęs A. Rimkevičius.

„Kiek žinau, „Hearts“ treneris liko patenkintas manimi. Problemos kyla tarp klubo ir federacijos. Klubas manęs neinformavo ar galėsiu žaisti, ar ne. Iš pradžių teigė, kad viskas gerai, žadėjo gruodžio 23 dieną pasirašyti su manimi sutartį, tačiau taip neįvyko. Dabar sėdžiu be kontrakto, gyvenu laukimo nuotaikomis.

Į „Hearts“ nebegrįšiu. Šiuo metu esu laisvas ir šiuo metu laukiu pasiūlymų. Turiu keletą variantų, juos svarstau, bet dar neskubu priimti sprendimo, galbūt sulauksiu geresnio pasiūlymo. Tik nuo sausio pradžios Europoje prasidėjo žaidėjų įsigijimo terminas, tad klubai, ieškodami naujų žaidėjų, tik pradėjo šį darbą. Tačiau galvoju tik apie užsienį, likti Lietuvoje neketinu", - teigė snaiperis. 

Klubo nuomonė kitokia

„Hearts“ klubo direktorius Sergejus Fedotovas apie galimas nuobaudas klubui buvo informuotas dar prieš sausio mėnesį. Škotijos futbolo federacija priėmė griežtas taisykles, reglamentuojančias klubų atsiskaitymą su žaidėjais.

„Bandome išsiaiškinti, ar taisyklės buvo pažeistos, ar ne. Mūsų klubo nuomone, nesame jų pažeidę ir mums neturėtų būti taikomos jokios sankcijos. Su teisininkais peržiūrėjome visą šią situaciją ir, mūsų nuomone, mes taisyklėms nenusižengėme.

Dėl kontrakto su A. Rimkevičiumi taip pat negaliu komentuoti, jis buvo peržiūrėtas, bet su treneriu aš nekalbėjau ir negaliu atsakyti, koks yra galutinis sprendimas dėl jo“, - gruodžio pabaigoje kalbėjo klubo direktorius S. Fedotovas.

„Hearts“ sirgaliai pirkdami klubo akcijas parėmė jį jau 800 tūkst. svarų suma. Tokia ji buvo skelbiama likus dar kelioms dienoms iki numatyto akcijų pirkimo termino pabaigos - gruodžio 19 dienos.

Tačiau ši suma – lašas „Hearts“ skolų jūroje. Ši sirgalių finansinė injekcija klubo problemų neišsprendžia, tik leidžia tikėtis, kad klubas išgyvens iki sezono pabaigos.

Anksčiau buvo skelbta, kad „Hearts“ likvidavo 450 tūkst. svarų sterlingų skolą mokesčių inspekcijai ir išvengė klubo likvidavimo procedūrų. Iš viso „Hearts“ skolos gali siekti beveik 22 mln. svarų sterlingų.

„Hearts“ marškinėlius vilki du Lietuvos rinktinės futbolininkai: gynėjas Marius Žaliūkas ir saugas Arvydas Novikovas. Nuo lapkričio pabaigos į peržiūrą buvo atvykęs rezultatyviausias praėjusių metų A lygos žaidėjas A. Rimkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.