Žaidėjų neturinti „Kruoja“ ketina dalyvauti A lygoje

Praėjusiame A lygos čempionate ketvirtą vietą užėmęs Pakruojo „Kruojos“ klubas neskubėjo teikti naujienų apie klubo planus artėjančiam naujam futbolo sezonui bei ruošti dokumentus A lygos klubo licencijai.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

2013-01-04 19:23, atnaujinta 2018-03-14 00:31

Vienas po kito „Kruojos“ žaidėjai ėmė dairytis naujų komandų. Saugas Donatas Petrauskas prisijungė prie Panevėžio „Ekrano“, kitas saugo pozicijoje galintis rungtyniaujanti Artūras Žulpa papildė Vilniaus „Žalgirio“ gretas. Puolėjas veteranas Valdas Trakys ir vartininkas Mantas Galdikas žaidė draugiškas rungtynes Klaipėdos „Atlanto“ sudėtyje.

Pasitraukė prezidentas

Pagrįstai buvo galima manyti, kad komanda byra, o klubas išnyks iš Lietuvos futbolo žemėlapio. Juolab FK „Kruojos“ prezidento Lino Kubilicko pareiškimai po sezono optimizmo „Kruojos“ gerbėjams nesuteikė. Anot jo, galimybė, kad Pakruojo komanda išnyks lygi 50 procentų. Taip jis kalbėjo antroje praėjusių metų lapkričio mėnesio pusėje.

„Per paskutinius aštuonerius metus nė karto nebuvo įvykdytas ekipai keliamas tikslas. Pradedu galvoti, ar verta bandyti ir devintus“, – pagrindinę priežastį įvardijo „Kruojos“ prezidentas.

Dar prieš Naujuosius metus jis teigė, kad dėl klubo niekas nenuspręsta ir tikino, jog daugiau naujienų galima tikėtis prasidėjus sausio mėnesiui.

Su juo susisiekus penktadienį, L. Kubilickas tvirtino, kad traukiasi iš futbolo, o klubo reikalus tvarko direktorius Arūnas Šimkūnas.

Kruoja“ lieka A lygoje

„Dokumentai klubo licencijai gauti A lygos pirmenybėms yra ruošiami, jie pirmadienį turėtų būti pateikti federacijai. Treneriai rengia galimų žaidėjų sąrašus, kitą trečiadienį jie rengia pasitarimą dėl ekipos sudėties ir pasiruošimo plano“, - atskleidė „Kruojos“ direktorius A. Šimkūnas.

„Komandą ruošiame A lygos čempionatui, kitokio varianto ir nesvarstėme. Trenerių štabas nesikeičia. Klubas liks, yra žmonių, kurie nori puoselėti futbolą Pakruojyje“.

Tiesa, kas turėtų žaisti Pakruojo komandoje yra didelė mįslė ir komandos vyriausiąjam treneriui Aidui Dambrauskui.

„Bendraujame su tais žaidėjais, kurie atstovavo pernai „Kruojos“ ekipai. Konkrečiai pasakyti, kas žais kitame sezone, atsakyti sunku. Dabar dar tik tvarkomi klubo reikalai“, - kalbėjo A. Dambrauskas.

„Norėtume matyti tuos žaidėjus, kurie atstovavo praėjusiais metais. Žinoma, priklausys nuo biudžeto, tačiau ne man apie tai kalbėti. Kiek turėsime pinigų, tokie futbolininkai ir atstovaus komandai.

Kiek kalbėjau su direktoriumi, visi futbolininkai yra paleisti. Yra žodiniai susitarimai. Kalbėjau su žaidėjais, gynėjas Karolis Jarmalavičius, vartininkas Giedrius Kvedaras planuoja jėgas išmėginti užsienyje. Tačiau jie laukia atsakymo ir iš mūsų, jei viskas bus gerai, turėtume juos matyti „Kruojos“ ekipoje“, - vylėsi strategas.

Pernai pasiruošimą sezonui „Kruoja“ pradėjo nuo sausio 18 dienos. Šiemet A. Dambrauskas taip pat panašiu metu norėtų pradėti treniruotes. „Laikas spaudžia, pernai dar prieš naujuosius metus jau buvo suplanuotos pasiruošimo planas, draugiškos rungtynės. Treniravomės Panevėžyje, turėjome stovyklą Marijampolėje. Šiemet įvadines treniruotes darysime Pakruojyje, vėliau reikės kažkur organizuoti pasiruošimo stovyklą“, - teigė A. Dambrauskas. Jam šiuo metu padeda trenerio asistentas Eriks Grigjans.

„Kalbėti apie komandos tikslus anksti. Kai matysime, kas atstovaus komandai, bus galima kelti konkrečius uždavinius“, - pokalbį baigė „Kruojos“ vyriausiasis treneris.

Anot klubo direktoriaus A. Šimkūno, kitą savaitę vyks svarbus susitikimas su norinčiais klubą išlaikyti asmenimis. Po jo turėtų paaiškėti preliminari klubo vizija ateinančiam futbolo sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.