V. Urbonas: „Ieškome naujų žaidėjų, kurie galėtų kompensuoti netektis“ (video)

Lietuvos čempionams žiemos atostogos baigėsi. Sausio 4-ąją dieną futbolininkai susirinko į pirmąją treniruotę Panevėžio futbolo akademijos stadione. Komanda dvi savaites treniruosis Lietuvoje, o nuo sausio 20-osios pasirengimą naujajam sezonui pratęs treniruočių stovykloje Turkijoje.

V. Urbonas komandai vadovaus 6 metus iš eilės.<br>fkekranas.lt
V. Urbonas komandai vadovaus 6 metus iš eilės.<br>fkekranas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2013, 8:12 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:01 AM

„Kaip ir kasmet, pokyčių komandoje yra. Šiais metais teko atsisveikinti su Ignu Dedura, Mantu Samusiovu, Dainiumi Glevecku, Marko Andželkovičiumi ir Yani Urdinovu. Natūralu, kad vietoje mus palikusių žaidėjų ieškome naujų, kurie galėtų kompensuoti netektis,“- po pirmosios treniruotės sakė komandos vyr. treneris Valdas Urbonas.

„Iki sezono pradžios dar turime pakankamai laiko ir dabar svarbiausia atsirinkti „teisingus“ žmones. Karštligiškai imtis veiksmų nenorime, bet jau turime naujokus Vaidą Slavicką ir Donatą Petrauską. Kadangi komandą paliko trys centro gynėjai, reikia stiprinti šią poziciją. Ta kryptimi ir dirbame,“- kalbėjo A lygos čempionų strategas.

Tokiu pat metu, kaip ir treniruočių stovykla Turkijoje, Maskvoje vyks ir tradicinis Sandraugos taurės futbolo turnyras, kuriame dalyvauja Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinė. Į ją pakviesti net 5 jaunieji ekraniečiai: A.Ribokas, K.Timofejevas, R.Pilotas, E.Girdvainis ir D.Norvilas. Jiems išvykus, komanda stovykloje susidurtų su sunkumais formuojant sudėtį, o ypač gynybos grandį, tačiau vyr. treneris padėties nedramatizuoja:

„Mes turime atsižvelgti į jaunimo rinktinę. Be abejo, bendraujame su rinktinės treneriais ir tikiu, kad rasime tokį sprendimą, kad nenukentėtų rinktinės interesai. Bet, manau, jog turi būti atsižvelgiama ir į klubo interesus.“

Prieš išvyką į treniruočių stovyklą, sausio 18 dieną planuojamos draugiškos rungtynės su Šiaulių „Šiauliais“. Turkijoje numatytos ketverios draugiškos rungtynės - su Berlyno „Hertha“, Kijevo „Arsenal“, Grozno „Terek“ ir Žemutinio Naugardo „Volga“ ekipomis.

2013 metų Lietuvos futbolo A lygos čempionato startas numatytas kovo 9-10 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.