Su „Ekranu“ atsisveikinę I. Dedura ir M. Samusiovas vis dar be darbo

Dukart čempionu su Panevėžio „Ekrano“ tapęs Ignas Dedura kol kas be klubo, tačiau užsiminė, kad juo domisi jau ne vieną lietuvį savo gretose turintis Rygos „Daugava“ klubas.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Jan 25, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:06 AM

„Svarstau kelis pasiūlymus, vienas iš Latvijos, kitas iš Lietuvos. Tačiau kol kas nieko konkretaus“, - kalbėjo 2011 m. geriausiu Lietuvoje žaidėju pripažintas 34-erių Ignas Dedura.

Vėliau gynėjas atskleidė, kad juo aktyviai domisi Rygos „Daugava“ klubas. Čia vyriausiuoju treneriu dirba Virginijus Liubšys, jo asistentas - Tomas Ražanauskas. Be to, su ekipa dabar treniruojasi Mantas Savėnas, Laurynas Rimavičius ir Linas Klimavičius. Klubui taip pat priklauso Ernestas Veliulis, kuris šiuo metu su jaunimo rinktine dalyvauja „Sandraugos taurės“ turnyre.

Rygos „Daugava“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys prisipažino, kad bendravo su Ignu Dedura apie jo galimybes rungtyniauti Latvijos sostinės klube. „Žinoma, norėčiau matyti mano treniruojamoje ekipoje tokį žaidėją, sustiprintų gynybos grandį.

Ar jis liks komandoje, priklausys nuo finansinių aspektų, viliuosi, klubas ir gynėjas ras priimtiną sprendimą“, - kalbėjo V. Liubšys.

Ignas Dedura karjerą pradėjo FBK „Kaunas“ klube, vėliau atstovavo FC „Torpedo-ZIL“, FC „Skonto“, Maskvos „Spartak“, Belgorodo „Salut“, Panevėžio „Ekrano“ ekipoms.

Su Panevėžio „Ekranu“ 2011 ir 2012 m. šalies čempionų titulą iškovojęs vidurio gynėjas Mantas Samusiovas taip pat kol kas be darbo.

„Planuoju dar žaisti metus, tačiau kol kas nėra konkrečių, vertų dėmesio pasiūlymų. Laukiu, gal kas atsiras“. Su „Ekranu“ tiesiog nebuvo pratęsta sutartis ir istorija baigta, nėra prasmės aiškintis kodėl ir panašiai.

Greičiausiai liksiu Lietuvoje, karjera eina į pabaigą. Jaučiu, kad turiu dar pakankamai jėgų žaisti. Tačiau jeigu neatsiras klubas, reiks gyvenime imtis kitos veiklos. Bet kokiu atveju, už metų, kitų baigsis karjera.“

Kiek vėliau 34 metų žaidėjas prisipažino, kad sulaukė porą pasiūlymų, kuriuos dar svarsto. Gynėjas patvirtino, kad juo domėjosi tikrai ne Vilniaus „Žalgiris“ ir ne Marijampolės „Sūduva“.

M. Samusiovas karjerą pradėjo taip pat FBK „Kaune“, vėliau žaidė FC „Skonto“, Maskvos „Torpedo“, Marijampolės „Sūduvos“, Maskvos srities „Chimki“, Mariupolio FC „Illičivec“, Panevėžio „Ekrano“ ekipoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.