„Sūduva“ sezonui ruošiasi be R. Ledesmos

Pirmadienį, vasario 4 dieną, Marijampolės „Sūduvos“ ekipa išvyko į treniruočių stovyklą Druskininkuose. Marijampolės futbolininkų viešnagė šiame mieste tęsis iki penktadienio.

Marijampolės ekipos vyriausiąjį trenerį D. Gvildį neramina kairiojo gynėjo pozicija.<br>M. Patašius
Marijampolės ekipos vyriausiąjį trenerį D. Gvildį neramina kairiojo gynėjo pozicija.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2013, 10:13 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:37 PM

Su komanda išvyko ir du peržiūroje esantys futbolininkai – kinas Ren Xin ir libanietis Mohamad Kdouh. Pastarasis prie komandos treniruočių prisijungė praėjusios savaitės pabaigoje.

Prieš išvyką surengtoje rytinėje treniruotėje antrą kartą šiame pasiruošimo cikle buvo testuojamas futbolininkų fizinis pasirengimas.

Komandos gretose nėra vieno komandos lyderių, saugo brazilo Rafaelio Ledesmos, kuris yra išvykęs į Azijos užsienio klubo peržiūrą.

Fksuduva.lt apie stovyklą Druskininkuose ir komandos pasirengimą sezonui pasikalbėjo su vyriausiuoju treneriu Dariumi Gvildžiu.

- Komanda pirmadienį išvyko į stovyklą Druskininkuose. Kokius tikslus sieksite įgyvendinti dirbdami Druskininkuose?

- Pagrindinis kelionės į Druskininkus tikslas – pakeisti aplinką. Šios kelios dienos bus atsistatymo po krūvių priemonė. Be to, žaidėjai pagyvens kartu, o tokie dalykai gerina komandos mikroklimatą. Druskininkuose turėsime aikštę, treniruoklių salę – viską, ko reikės mūsų treniruotėms.

- Ar esate patenkintas komandos progresu šiame pasirengimo cikle?

- Po truputį judame į priekį, „lipdome“ komandą. Sunku daug ką pasakyti, nes komandoje vyksta didelė žaidėjų kaita. Kol kas trukdžiai tik tokie, kad užsitęsė sudėties komplektacija, bet tai yra normalu ir vyksta visose komandose.

- Trumpai apibūdinkite, kas labiausiai patiko ir neramino sužaistose draugiškose rungtynėse?

- Patiko tai, kad komanda visose rungtynėse kovėsi iš visų jėgų. Kol kas esame ieškojimo kelyje, todėl natūralu, kad komandai trūksta susižaidimo, savitarpio supratimo.

- Klubas pasirašė sutartis su M. Ugge ir P. Basičiumi. Kokią rolę planuojate šiems futbolininkams?

- Aš manau, kad šie žaidėjai turi sustiprinti komandą. Jie gali įnešti europietiško profesionalumo požiūryje į darbą. M. Ugge kol kas su kiekvienomis rungtynėmis žaidžia vis drąsiau ir užtikrinčiau. P. Basičius atrodo gero lygio žaidėjas. Sezono eiga parodys, ar šie žaidėjai mūsų nenuvils.

- Kokios pozicijos futbolininkų komandoje šiuo metu trūksta labiausiai?

- Šiai dienai kelia nerimą kairiojo gynėjo pozicija, o visose kitose pozicijose žaidėjų lyg ir turime... Esmė, kad mūsų laukia dar labai daug darbo – M. Kdouh atvyko nepasiruošęs, P. Basičius turėtų būti geriau pasirengęs fiziškai. Visi turime pasitempti.

- Kokį įspūdį paliko į Marijampolę sugrįžę jaunieji T. Lekeckas ir G. Judickas?

- Na, tai gana įdomūs jaunuoliai. Jeigu jie turės didelį norą tobulėti, gali tapti neblogais futbolininkais.

- Kiek draugiškų rungtynių dar planuojate sužaisti?

- Iš viso prieš sezoną reikėtų sužaisti apie 10 draugiškų rungtynių, kol kas esame sužaidę penkias. Artimiausias mačas laukia su Panevėžio „Ekrano“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.