Cs. Laszlo: „Jaunimas keis rinktinės veidą“

Kai nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo negalėjo suburti užsienyje rungtyniaujančių futbolininkų kontrolinėms rungtynėms, visą dėmesį futbolo specialistas skyrė būsimai nacionalinės rinktinės pamainai bei rezervinės ekipos futbolininkams.

Cs. Laszlo įvertino treniruočių pobūdžio rungtynes tarp Lietuvos jaunimo iki 21 metų rinktinės ir rezervinės „B“ rinktines bei apžvelgė būsimus planus.<br>D. Umbrasas
Cs. Laszlo įvertino treniruočių pobūdžio rungtynes tarp Lietuvos jaunimo iki 21 metų rinktinės ir rezervinės „B“ rinktines bei apžvelgė būsimus planus.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Feb 7, 2013, 8:38 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:18 AM

Šiemet pirmą kartą surengtoje Lietuvos futbolo federacijos spaudos konferencijoje Cs. Laszlo įvertino treniruočių pobūdžio rungtynes tarp Lietuvos jaunimo iki 21 metų rinktinės ir rezervinės „B“ rinktines bei apžvelgė būsimus planus.

Taip pat treneris paminėjo priežastis, kodėl Lietuvai nepavyko sužaisti tarptautinių draugiškų rungtynių, kai tuo metu trečiadienį būsimos varžovės jėgas išmėgino su kitų šalių rinktinėmis.

Rinktinės branduolys - pokyčių ir lemiamų kovų sukūryje

„Atsakant į klausimą, kodėl vakar nežaidė Lietuvos rinktinė tarptautinių draugiškų rungtynių, turiu paaiškinti situaciją.

Turėjome pasiūlymų draugiškoms rungtynėms, keliauti į Majamį ir žaisti su Venesuela, arba Ispanijoje su Rumunijos komanda. Tačiau minėjau, kad nebuvo galimybių suburti tos komandos, kuri rungtyniaus prieš Slovakiją.

Mes turėjome 8 žaidėjus, kurie žaidė praėjusiais metais nacionalinėje rinktinėje ir šiuo metu jie išgyvena permainas.

Pavyzdžiui, Artūras Rimkevičius, Valdemaras Borovskis dar neturi klubų. Vytautas Andriuškevičius išvyko į Norvegiją, komandą keitė Saulius Mikoliūnas, bendravau su Mariumi Stankevičiumi apie jo padėtį, jis ketino iš Italijos persikelti į Ispaniją.

Kalbėjau su visais šiais žaidėjais bei komandų treneriais, kurie lietuviams rekomendavo nevykti į draugiškas rungtynes.

Mariaus Žaliūko atstovaujama Edinburgo „Hearts“ stengiasi pakliūti į geriausiųjų šešetuką.

kaip matome, sudėtinga situacija, ir mes nusprendėme išbandyti ir paskatinti jaunus, perspektyvius žaidėjus. Lėtai, žingsnis po žingsnio, jie keis rinktinės senbuvius, formuos naują komandos veidą“, - spaudos konferencijoje kalbėjo Cs. Laszlo. Kurie konkrečiai žaidėjai gali būti pakvieti į artimiausią stovyklą, treneris neatskleidė.

Šansas jaunimui

Futbolo specialistas draugiškose rungtynėse tarp „B“ rinktinės ir U-21 narių išvydo būrį talentingų žaidėjų, kitą vertus, per šį mačą negalėjo žaidėjai pademonstruoti geriausios formos, nes šiuo metu yra įsibėgėjęs klubų pasiruošimas A lygos kovoms.

„Buvo svarbu įvertinti ir įsitikinti jaunųjų žaidėjų, ypač iš U-21 galimybėmis. Viešėjau Sankt Peterburge, stebėjau jaunimo rinktinės kovas V. Granatkino atminimo taurės turnyre.

Tiek Rusijoje, tiek trečiadienį aš pamačiau būrį talentingų žaidėjų, iš jų jau du, trys gali pakliūti į kitą rinktinės stovyklą artėjant mačui prieš Slovakiją.

Kalbėjau su „Žalgirio“ treneriu bei sporto direktoriumi, jie teigė, kad žaidėjai nėra optimalios formos, nes yra pasiruošimo sezonui vidurys.

Trečiadienio draugiškose rungtynėse nežaidėme dviejų kėlinių po 45 minutes kėlinio. Antrasis kėlinys truko pusvalandį, nes žaidėjai pavargo. Liko mėnuo iki A lygos starto.

Tai yra normalu, kad žaidėjai negali rungtyniauti 90 minučių 100 procentų pajėgumu.

Mes neturime tiek daug gerų žaidėjų, kaip, pavyzdžiui, Vokietija, Italija, Prancūzija ar Anglija. Jos nesusiduria su tokiomis problemomis, kokių turime mes.

Kai kurie žaidėjai iš Panevėžio „Ekrano“ prisipažino, kad nebegali visa jėga žaisti. Tai dėl to, kad jie visai neseniai grįžo iš pasiruošimo stovyklos Turkijoje. Tai yra normalu. Jie dar kartą keliaus į Turkiją toliau ruoštis sezonui.

Kovo viduryje sezono startas. Trečiadienio rezultatas nėra aktualus, kas laimėjo ar pralaimėjo, svarbiausia žaidėjai į klubus grįžo be traumų.

Prieš svarbų mačą su Austrija surengsime treniruočių stovyklą Austrijoje, turėsime galbūt 6-7 dienas, geras sąlygas kartu pasiruošti būsimam mačui. Tai ne trys trumpos dienos, o visa savaitė“, - kalbėjo Cs. Laszlo.

2014 m. Pasaulio čempionato atrankos rungtynės tarp Slovakijos ir Lietuvos futbolo rinktinių vyks kovo 22 dieną Žilinos mieste. Spaudos konferencijos pradžioje buvo pristatytas naujas LFF rėmėjas, juo tapo mineralinis vanduo „Hermis“. „Vanduo sportininkams yra gyvybiškai svarbus, džiaugiuosi, kad yra žmonių, tikinčių Lietuvos futbolu, manau, susidomėjimas šia sporto šaka auga“, - teigė Cs. Laszlo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.