Futbolo virtuozas Ronaldinho savo žaidimą pavertė liūdnu cirku (video)

Tai turėjo būti skambus sugrįžimas. Įspūdingas pasirodymas, kuris vainikuotų jubiliejines - 100-ąsias - rungtynes Brazilijos rinktinėje. Tačiau ambicingi lūkesčiai virto nusivylimu.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:48 AM

Po metų pertraukos į Brazilijos rinktinę grįžusio Ronaldinho pasirodymas spaudoje įvertintas kaip gėdingas - buvęs geriausias pasaulio futbolininkas draugiškose rungtynėse su Anglija nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio, nesugebėjo vartininko atmušto kamuolio nukreipti į vartus ir po pirmojo kėlinio panarinęs galvą jau sėdėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio.

32 metų brazilų futbolo žvaigždės grįžimas buvo paženklintas pralaimėjimu „Wembley“ stadione 1:2. Brazilai anglams pralaimėjo pirmą kartą nuo 1990-ųjų.

Pasak britų žiniasklaidos, Ronaldinho žaidimas buvo toks nuobodus, kad kelia rimtų klausimų, ar rinktinės treneriui Felipe Scolari verta ateityje kviesti skandalingąją žvaigždę į nacionalinę komandą.

F. Scolari jau anksčiau buvo įspėjęs Ronaldinho, kurio neaprėpiamą talentą slopina nevaldomas ir audringas jo gyvenimo būdas, kad jis turi pateisinti jam parodytą pasitikėjimą.

Tačiau du kartus geriausias pasaulio futbolininkas, 2002 metais su F. Scolari treniruojama Brazilijos rinktine tapęs pasaulio čempionu, trečiadienio vakarą rungtynėse „Wembley“ stadione tikrai nebuvo panašus į lyderį ir daugiausia patirties turintį Brazilijos rinktinės žaidėją.

Atvirkščiai - atrodė, kad jo buvimas aikštėje nervina komandos draugus, o skurdi jo žaidimo kokybė tiesiog draskė akis.

Jis nesugebėjo nuginkluoti Joe Harto stojęs prie 11 metrų žymos 18 rungtynių minutę ir nebuvo toks greitas, kad po nesėkmingo baudinio nukreiptų kamuolį į vartus, kai nuo Anglijos rinktinės vartininko rankų nuslydęs kamuolys atsidūrė šalia vartų linijos.

Blankiai iki tol rungtyniavęs Ronaldinho po šios nesėkmės iš viso nustojo žaisti ir per didžiąją pertrauką jį pakeitė Fredas, kuris tik pasirodęs išlygino rezultatą. Pergalę 90 tūkst. žiūrovų akivaizdoje anglams atnešė Wayne'as Rooney (28 min.) ir Frankas Lampardas (60 min.).

„Aš pripratęs pralaimėti pirmąsias rungtynes, tačiau esu pripratęs laimėti čempionatus. Nesu nusivylęs ir nesu liūdnas“, - tikino F. Scolari.

Tiesa, Brazilijos rinktinės treneris pripažino, kad ne Ronaldinho, o Neymaras (kuris taip pat nežibėjo) turėjo realizuoti 11 metrų baudinį.

Regis, nesusipratimų virtinė ir pernelyg didelis Ronaldinho pasitikėjimas lėmė, kad Brazilijos rinktinės veteranas, o ne jaunasis futbolo perlas stojo prie 11 metrų žymos. Pirmąjį įvartį šeimininkams pelnė puolėjas Wayne'as Rooney.

„Buvo nutarta, kad Neymaras turi realizuoti baudinį, tačiau jis tuo metu tvarkėsi kojų apsaugas ar kažkas panašaus.

Ronaldinho pasiėmė kamuolį ir niekas net nepagalvojo prašyti tokio lygo ir tokio kalibro žaidėjo, kad jis užleistų vietą kam nors kitam“, - kalbėjo F. Scolari.

Ronaldinho toli gražu nebuvo tas futbolo virtuozas, kurį aistruoliai matė paskutiniajame Brazilijos ir Anglijos rinktinių susitikime 2002 metų pasaulio čempionate, kai jo įvartis ir rezultatyvus perdavimas Rivaldo pasiuntė brazilus į pirmenybių pusfinalį.

Tiesa, F. Scolari nelinkęs laidoti „Atletico Mineiro“ klubo puolėjo ir yra įsitikinęs, kad veteranas dar turi parako.

„Praėjusią savaitę jis pirmą kartą žaidė visas 90 minučių šiais metais, todėl jis nebuvo tokios sportinės formos, kokios gali būti. Bet jeigu jis toliau normaliai dirbs, jis gali ir vėl užimti vietą pagrindinėje sudėtyje“, - kalbėjo F. Scolari.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.