Su M. Balotelli atvykimu – kaltinimai rasizmu ir politikavimu Berlusconi šeimai

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi ir jo brolis Paolo Italijoje po puolėjo Mario Balotelli atvykimo yra plakami rykštėmis. Vienas yra kaltinamas rasizmu, o kitas tuo, kad M. Balotelli į „AC Milan“ klubą pakvietė tik dėl to, kad nori užsitikrinti daugiau rinkėjų balsų.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Feb 8, 2013, 9:08 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:10 AM

„AC Milan“ komandos viceprezidentas P. Berlusconi socialinėje žiniasklaidoje sulaukia vis aštresnės kritikos, mat buvusį „Manchester City“ žaidėją pavadino „n****iu”.

„O dabar eikime pažiūrėti į „n****į. Pakvaišėlį“, - užfiksuotame vaizdo įraše, kuris paplito po visą pasaulį, kalbėjo P. Berlusconi.

„Serie A“ lygos komandos atstovas spaudai trečiadienį pareiškė, kad jokių komentarų apie vaizdo įrašą, kuris padarytas tą pačią dieną, kuomet M. Balotelli debiutavo Milano ekipoje, nebus.

„M. Balotelli sugrįžęs į Italiją pabuvojo tik porą minučių ir jau sulaukė rasistinių komentarų. Kodėl juodaodžiai futbolininkai iš viso žaidžia Italijoje?“ - socialiniame tinkle „Twitter“ rašo komentatorius.

Rasistinio pokšto auka tapęs M. Balotelli tą patį vakarą išplėšė pergalę „AC Milan“ ekipai. Sekmadienį jis įmušė du įvarčius, o jo atstovaujama komanda 2:1 nugalėjo „Udinese“ futbolininkus.

Kandidatas Mario

Po savo išgarsėjusios frazės P. Berlusconi pareiškė: „Visos jaunos merginos taip pat yra kviečiamos. Jūs netgi galite turėti progą sutikti klubo prezidentą“. Ši frazė taip pat neliko nepastebėta, žinant garsias istorijas apie S. Berlusconi nuotykius su gražuolėmis.

Kol P. Berlusconi atakavo kritikai, S. Berlusconi taip pat teko ginti savo garbę. Jį žmonės ėmė kaltinti tuo, kad klubo prezidentas tik dėl politinių interesų iš „Manchester City“ įsigijo puolėją. Įtarimų sukėlė tai, kad anksčiau „AC Milan“ prezidentas yra pareiškęs, kad klubui „supuvęs obuolys“ nereikalingas.

Pastarąsias kelias savaites S. Berlusconi dažnai pašiepiamas komikų ir jo politinių oponentų dėl sprendimo įsigyti M. Balotelli. Šis manevras laikomas bandymu užtikrinti futbolo sirgalių balsus centro dešiniųjų koalicijai.

Praėjusią savaitę centro kairiųjų partijos laikraštis „L'Unita“ rašė, kad po visą Italiją pasklidę „AC Milan“ ekipos gerbėjai, 2011 metais triumfavę „Serie A“ čempionate, gali sudaryti 1,3 proc. balsų.

„L'Unita“ M. Balotelli panaudojimą rinkimų kampanijai pavadino „Velnio prisilietimu“. Kitas dienraštis M. Balotelli netgi pavadino „Kandidatu Mario“.

Rasistiniai šūkiai

M. Balotelli rasizmo problemos nėra svetimos. Jis gimė Sicilijoje, tėvų iš Ganos šeimoje. Kai futbolininkui buvo treji, jo tėvai leido sūnų įsivaikinti italų šeimai. Tuomet jis augo šiaurės Italijoje ir sulaukęs 18-os tapo Italijos piliečiu.

Italijoje ir 2012 metų Europos futbolo čempionato metu jam teko klausytis beždžiones mėgdžiojančių šūksnių bei aikštėje eiti per bananais nuklotą veją. Atrodo, kad jis rasistus nervina labiau nei bet kuris kitas juodaodis Italijoje. Taip yra dėl to, kad jis – italas, o ne užsienietis.

Kai M. Balotelli žaidė Milano „Inter“ komandoje, varžovės Turino „Juventus“ ekipos sirgaliai šaukė: „Nėra juodų italų“.

Praėjusį mėnesį S. Berlusconi teko gintis savo klubo žaidėjus, kai šie draugiškų rungtynių metu su žemesnio diviziono komanda dėl rasistinių užgauliojimų tiesiog paliko aikštę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.