Seras A. Fergusonas – apie C. Ronaldo įvartį į savo vartus, J. Mourinho ir psichologinius žaidimus

„Niekada nepraleidžiu treniruočių. Mano pastebėjimai dabar yra svarbiausia dalis“, - BBC laidai „Football Focus“ pasakojo „Manchester United“ treneris seras Alexas Fergusonas, kuris kalbėjo apie 25 milijonų vertės klubo pirkinį Robiną van Persie, Madrido „Real“ trenerį Jose Mourinho ir apie būsimą Čempionų lygos susitikimą su Ispanijos čempionais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2013, 7:55 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:33 AM

Gruodį 71-ąjį gimtadienį atšventęs škotas taip pat minėjo Cristiano Ronaldo įvartį į savo vartus bei psichologinius trenerių žaidimus.

Apie „Manchester City“ komandą.

„Jie yra pavojingi. Nėra abejonių. Nesvarbu, ar tai Anglijos asociacijos (FA) taurės pusfinalis, „Charity Shield“ turnyras ar kova dėl lygos titulo, mes susitiksime tik rimtose ir svarbiose rungtynėse. Prieš daugybę metų toks priešas buvo „Arsenal“. Prieš keletą metų – Londono „Chelsea“. Dabar - „Manchester City“.

Apie Robiną Van Persie įsigijimą.

„Niekada nemaniau, kad turėsime šansą gauti R. Van Persie, nes netikėjau, kad „Arsenal“ jį mums parduos. Mano diskusijos su Arsene'u Wengeru buvo geros, tačiau labai ilgos. Jos trukdavo apie porą mėnesių. Jie suprato, kad vaikinas nori išvykti“.

Apie R. Van Persie žaidimą.

„Jo pirmasis sezonas su mumis – fenomenalus. Jis visus pastūmėjo į priekį“.

Apie treniruočių lankymo svarbą.

„Niekada nepraleidžiu treniruočių. Mano pastebėjimai dabar yra svarbiausia dalis“.

Apie ištikimybę futbole.

„Mano personale yra žmonių, kurie kartu dirba 20 ar daugiau metų. Tai sukuria abipusę ištikimybę“.

Apie mitus.

„Sėkmingus žmones supa daug mitų. Vienas didžiausių yra, kad aš esu buvęs laivų statybos įmonės darbuotojas. Niekada nedirbau laivų statytoju. Mano tėtis ir broliai bei senelis tai darė, tačiau ne aš. Buvau per daug inteligentiškas. Yra daug panašių istorijų, tačiau futbole yra svarbesniu dalykų, dėl kurių tenka nerimauti“.

Apie psichologinius žaidimus futbole.

„Psichologiniai žaidimai yra pervertinami. Tai irgi dalis mitų“.

Apie J. Mourinho.

„Manau, kad jis taip pat žaidžia tuos žaidimėlius ir tuo mėgaujasi. Jis tai daro nuostabiai. Niekada nesi tikras, ką jis rezga“.

Apie Madrido „Real“.

„Kiekvieną savaitę stebiu Madrido „Real“ rungtynes. Stebėjau kovą su „Granada“. Manau, kad Cristiano Ronaldo vėl įmušė nuostabų įvartį, tačiau jis krito ne į tos komandos vartus. (C. Ronaldo įsimušė, o „Real“ pralaimėjo 0:1, - Red.).

Apie trečiadienio Čempionų lygos rungtynes Ispanijoje.

„Turiu būti tikras, kad teisingai pasirinksiu žaidėjus. Tai yra didžiausias iššūkis. Žinome aiškias varžovų stipriąsias puses. Atmosfera bus fantastiška. Jie savo aikštėje dažnai nepralaimi“

Apie žaidėjus, kurie tampa treneriais.

„Yra tokių situacijų, kuomet vaikinas vieną dieną yra žaidėjas, o kitą – jau treneris. Pasakykite, kaip tai veikia? Esu skaitęs daug nesąmonių apie greitai medžiojamus žaidėjus, nes jie rungtyniaudavo rinktinėse. Nesvarbu, ar tu buvai rinktinės narys ar nepriklausei jokiai lygai, norėdamas būti sėkmingu treneriu, turi ilgą laiką mokytis“.

Apie karjeros pabaigą.

„Šis klausimas iškyla vis dažniau ir dažniau. Tai suprantama, nes aš senstu. Negaliu to išvengti. Svarbiausia, kaip pats jaučiuosi. Kai sensti, nesi garantuotas dėl savo sveikatos. Niekas nėra dėl to garantuotas, kai peržengi 70 metų ribą. Šiuo metu viskas gerai, tačiau niekada negali žinoti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.