Ūkio banko veiklos sustabdymas pasėjo nerimą Škotijoje

Futbolo klubo Edinburgo „Hearts“ (Škotija) gerbėjai sunerimę dėl vakarykštės naujienos iš Lietuvos – laikinai sustabdytos Ūkio banko veiklos. Tačiau klubo direktorius Sergejus Fedotovas ramina: „Didžioji „Hearts“ dalis priklauso Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG) – tarptautiniam verslo konglomeratui. ŪBIG yra visiškai atskiras subjektas ir veikia nepriklausomai nuo Ūkio banko.“ Apie tai rašo „Scottish Express“.

Edinburgo „Hearts“ gerbėjams nepatinka faktas, kad žlugusio Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas yra ir didžiausias jų mylimo futbolo klubo akcininkas.<br>M. Patašius
Edinburgo „Hearts“ gerbėjams nepatinka faktas, kad žlugusio Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas yra ir didžiausias jų mylimo futbolo klubo akcininkas.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:29 AM

S. Fedotovas taip pat sakė, kad laikinajam administratoriui perduotas Ūkio bankas Edinburgo klubui teikė kai kurias bankininkystės paslaugas, skolino pinigus. Pasak „Hearts“ direktoriaus, klubo valdyba bendradarbiavo su Ūkio banku.

„Užtikrinu „Hearts“ rėmėjus, kad klubo valdyba labai kruopščiai tvarko finansinius reikalus. Mes tikime, kad įvykiai Lietuvoje labai menkai paveiks mūsų kasdienius reikalus“, - pridūrė S. Fedotovas.

Šios kalbos klubo gerbėjų neįtikina. Jiems nepatinka faktas, kad žlugusio Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas yra ir didžiausias „Hearts“ akcininkas.

Šis klubas pernai metų pabaigoje išgyveno krizę. Skolose paskendusį „Hearts“ tuomet gelbėjo jo gerbėjai, pirkdami klubo akcijas.

Tad jie neketina likti nuošalyje. Futbolo sirgalių organizacija „Supporters Direct“ ketina surengti diskusiją, kurioje bus aptariamos „Hearts“ ateities gairės po įvykių Lietuvoje. Jau anksčiau buvo planuota artimiausiu metu susitikti deryboms, per kurias būtų kalbama apie galimybę klubo valdymą perduoti gerbėjams.

Škotijos „Supporters Direct“ vadovas Paulas Goodwinas derasi su V. Romanovo dešiniąja ranka S. Fedotovu nuo tada, kai „Hearts“ sirgalių buvo paprašyta išpirkti klubo akcijų emisiją, kurios vertė pasiekė 1,05 mln. svarų sterlingų.

Tad P. Goodwinas sieks išsiaiškinti, kaip Ūkio banko reikalai gali paveikti „Hearts“ gerbėjų derybas dėl akcijų išpirkimo sandėrio.

„Mes planavome susitikimą su „Hearts“. Tikimės susėsti su klubo žmonėmis ir pratęsti diskusijas. Mes pasiūlėme gerbėjų nuosavybės modelį ir vis dar juo tikime. Dabar laukiame tolesnių derybų“, - sakė P. Goodwinas.

„Hearts“ fondo vadovas Alexas Mackie teigė, kad V. Romanovo Ūkio banko smukimas gali būti „pagrindinis įvykis“, kalbant apie klubo siekimą išlikti.

„Aš tik sugrįžau iš atostogų Dubajuje. Dar tik kėliausi iš miegų, kuomet man paskambino ir papasakojo, kas vyksta. Pirmą kartą per dvejus ar trejus metus atsitraukiau nuo darbo ir sugrįžęs patyriau tokį smūgį.

Noriu tiksliai išsiaiškinti, kas vyksta, ir apskaičiuoti, kiek tai paveiks „Hearts“ klubą bei fondą. Nenoriu per anksti kalbėti, tačiau jau dabar galiu pasakyti, kad tai – pagrindinis įvykis.“

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.