Čempionų lyga: „Real“ ir „Manchester United“ išsiskyrė taikiai, Donecke - taip pat lygiosios (video)

Bene labiausiai intriguojanti UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio dvikova tarp Madrido „Real“ ir „Manchester United“ baigėsi Anglijos klubui palankiomis lygiosiomis 1:1. „Raudoniesiems velniams“ namuose pakaktų ir nulinių lygiųjų, o Madrido futbolininkai į Mančesterį keliaus mušti bent vieno įvarčio. Dortmundo „Borussia“ į Vokietiją grįš taip pat neprastomis nuotaikomis, nes Donecke mačo pabaigoje pasiektos lygiosios 2:2.

Madrido „Real“ ir „Manchester United“ rungtynių akimirkos.<br>Reuters
Madrido „Real“ ir „Manchester United“ rungtynių akimirkos.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2013, 12:51 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:39 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Madrido „Real“ - „Manchester United“ 1:1 (1:1)

20 min. D. Welbeckas (0:1).

30 min. C. Ronaldo (1:1). 

Per pirmas 15 minučių kamuolį kontroliavo aikštės šeimininkai, kurie pirmieji turėjo gerą progą išsiveržti į priekį. Svečiams „Manchester United“ teko dažniau gintis. Fabio Coentrao neišnaudojo savo šanso, o nuo įvarčio Anglijos ekipą išgelbėjo vartininkas.

Tačiau būtent Anglijos klubas pirmasis įmušė įvartį. Po kampinio 20 min. Danny Welbeckas galva kamuolį nukreipė į vartus ir išvedė „Manchester United“ į priekį. Tai pirmasis puolėjo įvartis Čempionų lygoje.

26 min. Cristiano Ronaldo stojo prie kamuolio realizuoti baudos smūgį, kamuolys pataikė į gyvatvorę, vėliau pakartotiniu smūgiu buvo šalia tikslo. Kamuolys prašvilpė pro pat virpstą.

Tačiau ilgai laukti išlyginamojo įvarčio Madrido klubo gerbėjams laukti nereikėjo. C. Ronaldo po Angelo di Maria perdavimo išlygino rezultatą. Puolėjas pelnė savo 7-ąjį įvartį Čempionų lygos turnyre. 

Prasidėjus antram kėliniui vyravo pozicinis futbolas. Nė viena ekipa beatodairiškai nerizikavo.

60 min. „Manchester United“ vartininkas David de Gea akrobatiniu šuoliu, koja atmušė į vartus skriejantį kamuolį ir išgelbėjo savo ekipą nuo įvarčio.  

Tačiau jau po kelių minučių nuo įvarčio gelbėjosi Madrido „Real“.  

85 min. C. Ronaldo baudos smūgis praskriejo šalia skersinio. Mačo pabaigoje kamuolį dažniau kontroliavo aikštės šeimininkai, tačiau „Manchester United“ gynyba neklydo. 

Jau per pridėtą teisėjo laiką Robin van Persie pavojingai smūgiavo į vartų plotą, Diego Lopezas kamuolį nukreipė už galinės linijos. Netrukus nuaidėjo teisėjo švilpukas, neleidęs anglų klubui pakelti kampinio bei paskelbęs rungtynių pabaigą. 

Donecko „Šachtar“ - Dortmundo „Borussia“ 2:2 (1:1)

Prabėgus pirmam rungtynių pusvalandžiui įvartis pelnytas ir Ukrainoje, kur aikštės šeimininkai po D. Srna baudos smūgio išsiveržė į priekį prieš svečius iš Dortmundo.

Tačiau besibaigiant pirmam kėliniui „Borussia“ snaiperis R. Lewandowski išlygino rezultatą. Antrajame kėlinyje vėl pirmavo aikštės šeimininkai, tačiau Dortmundo „Borussia“ pademonstravo charakterį ir mačo pabaigoje išplėšė lygiąsias.

Po jų geresnius šansus turi Vokietijos klubas, kuriam namuose reikia nepralaimėti arba nesužaisti itin rezultatyvių lygiųjų, pavyzdžiui 3:3.

Donecko klubas į Dortmundą keliaus su sudėtinga užduotimi - išvykoje laimėti arba pelnyti 2 įvarčius nepraleidžiant daugiau nei dviejų smūgių į savo vartus.  

31 min. D. Srna (1:0).

41 min. R. Lewandowski (1:1).

68 min. D. Costa (2:1).

87 min. M. Hummelsas (2:2).

***

Kitą savaitę žais Stambulo „Galatasaray“ ir Gelzenkircheno „Schalke“, „Porto“ ir „Malaga“, Londono „Arsenal“ ir Miuncheno „Bayern“ bei „Milan“ ir „Barcelona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.