„El Clasico“ belaukiant: pralaimėjimai atskleidė „Barcelona“ ekipos ribotumą

„Barcelona“ pralaimėjimai „Milan“ (0:2) Čempionų lygos aštuntfinalyje ir Madrido „Real“ (1:3) futbolininkams Ispanijos Karaliaus taurės pusfinalyje atskleidė ribotas Katalonijos komandos galimybes.

Visi „Barcelona“ varžovai jau iki kaulų smegenų išanalizavo garsųjį katalonų „tiki-taka“ stilių.<br>AP
Visi „Barcelona“ varžovai jau iki kaulų smegenų išanalizavo garsųjį katalonų „tiki-taka“ stilių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-02 14:15, atnaujinta 2018-03-10 18:30

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Per šiuos mačus Jordi Roura auklėtinių žaidime ypač išryškėjo trys bėdos, kurias „Barcelona“ trenerį Tito Vilanova pavaduojantis jo asistentas privalo ištaisyti prieš šeštadienį laukiančią dar vieną „El Clasico“ dvikovą Madride ir atsakomąsias Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes su „Milan“.

1. Skylėta gynyba.

Per 12 pastarųjų mačų „Barcelona“ praleisdavo mažiausiai po vieną įvartį. Šis faktas iškalbingai byloja apie pažeidžiamiausią katalonų žaidimo vietą – nepatikimą gynybą.

Nors praleisti įvarčiai nesutrukdė „Barcelonai“ skinti pergales Ispanijos lygoje, per lemtingus atkrintamųjų varžybų mačus klaidos ginantis kainuoja ypač brangiai.

„Barcelona“ vidurio gynėjų pora: Gerard'as Pique ir Carlesas Puyolis – pastaruoju metu verčia nuolat nerimauti katalonų gerbėjus.

„Vienas – kvailas, kitas – senas”, – po skambaus „Real“ antausio „Camp Nou“ stadione guodėsi vienas prisiekęs katalonų fanas.

Antradienio vakarą per „El Clasico“ mačą (1:3) G.Pique užsidirbo11 m baudinį, neleistinai stabdydamas Cristiano Ronaldo ir užmiršo prancūzą Raphaelį Varane'ą, kai 19-metis “Real” gynėjas po kampinio smūgiu galva įmušė trečiąjį įvartį.

C.Puyolis nusileido kitam 18-mečiui prancūzui N'Baye Niangui, kai po jaunojo puolėjo perdavimo „Milan“ įmušė antrąjį įvartį Čempionų lygos aštuntfinalyje. Prabėgus trims dienoms 35-erių „Barcelona“ kapitoną išmaudė ir argentinietis Angelis Di Maria, kai C.Ronaldo įmušė antrąjį „Real“ įvartį.

2. Užgesęs L.Messi

Bet per mačus su „Milan“ ir „Real“ daug klausimų sukėlė ne tik „Barcelona“ gynėjų klaidos.

Katalonijoje dar daugiau diskusijų kilo dėl Lionelio Messi žaidimo.

Geriausias 2012-ųjų pasaulio futbolininkas šį sezoną jau įmušė 48įvarčius, bet priminė tik savo šešėlį žaidžiant du lemtingus mačus per pastarąsias 10 dienų.

Kai varžovai išsirikiuoja „autobusu“, sutankindami savo gynybą, argentinietis iki šiol visuomet buvo pagrindinis „Barcelona“ ginklas, netikėtu savo driblingu pralaužiantis visus sofistikuotus gynybinius redutus.

Tačiau per mačus su „Milan“ ir „Real“ L.Messi buvo tiesiog išnykęs. Akivaizdu, jog argentiniečiui ypač stigo fizinių jėgų ir greičio.

Norėdamas sugaudyti pavojingiausią varžovą Jose Mourinho aikštėje užmetė specialų savo gynybos tinklą – R.Varane'as, Sergio Ramosas, Sami Khedira ir Xavi Alonso persekiodavo argentinietį kiekvieną kartą, kai jis gaudavo kamuolį.

Atakų smaigalyje L.Messi jautėsi vienišas, nes jam visiškai nepadėjo Cescas Fabregasas, per antradienio „El Clasico“ mūšį tiesiog iškritęs iš žaidimo.

Ką gali padaryti „Barcelona“, norėdama geriau išnaudoti L.Messi talentą ir galimybes? Vienas iš variantų – nuo pat mačo pradžios į vidurio puolėjo vietą grąžinti Davidą Villą, nes tuomet L.Messi neišvengiamai aikštėje gautų daugiau laisvės ir erdvės.

Per atsakomąsias Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes „Barcelona“ privalo įmušti ne mažiau nei 2 įvarčius į „Milan“ vartus. Katalonai tiesiog bus priversti imtis daugiau rizikos, norėdami pasiekti savo tikslą.

3. Nuspėjamas žaidimas

Visi „Barcelona“ varžovai jau iki kaulų smegenų išanalizavo garsųjį katalonų „tiki-taka“ stilių.

Ir „Milan“ treneris Massimiliano Allegri, ir „Real“ treneris Jose Mourinho per mačus su „Barcelona“ naudojosi tiesiog identiška taktine sistema.

Dvi gynybinės linijos po 4 žaidėjus prieš savo baudos aikštelę, ypatinga L.Messi priežiūra, dviejų „Barcelona“ krašto gynėjų Jordi Alba ir Dani Alveso pėdomis nuolatos sekantys krašto saugai ir žudikiškos kontroatakų strėlės į priekį, vos tik perėmus kamuolį.

Neturėdama galingo vidurio puolėjo „Barcelona“ toliau mėgina laikyti kamuolį ant žemės, bet vis daugiau vargsta, ieškodama būdų, kaip išdrąskyti sutankintą varžovų gynybą.

Genialūs Xavi ar Andreso Iniestos perdavimai anksčiau sukurdavo skyles varžovų gynyboje, bet pastaruoju metu ir svarbiausi „tika-taka“ strategai jau nedomonstruoja jiems įprasto žaidimo lygio.

Šeštadienį Ispanijos čempionato rungtynės tarp grandų - Madrido „Real“ ir „Barcelona“ ekipų - prasidės 17 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.