Futbolo ekspertai: „Laukia bekompromisinė kova dėl supertaurės“

Šeštadienį Lietuvos futbolo gerbėjų laukia tikras desertas – supertaurės mačas tarp stipriausių šalies ekipų, praėjusių metų šalies čempiono Panevėžio „Ekrano“ ir vicečempionų Vilniaus „Žalgirio“. Futbolo ekspertai Vitalijus Stankevičius ir Algimantas Liubinskas nesiryžo drąsiai prognozuoti mačo baigties, futbolo treneris, Eugenijus Riabovas, kuris 2003 m. su Vilniaus „Žalgiriu“ iškovojo supertaurę, mano, kad šioje kovoje nežymų pranašumą turi sostinės klubas.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Mar 2, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:49 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Algimantas Liubinskas: „Du kartus mačiau „Žalgirio“ draugiškas rungtynes, „Ekrano“ stebėti neteko. Žinau, kad Panevėžio klube nemažai pokyčių.

Šis supertaurės mačas atskleis, kaip ekipos pasiruošė A lygos čempionatui, kokius namų darbus atliko žiemą, kaip sukomplektavo komandą.

Sunku atsakyti, kas turėtų laimėti.

„Ekrano“ gynybos linija pasikeitė. Atvyko vidurio gynėjas ispanas, tačiau nėra aišku, kokio jis lygio.

Kontroliniai mačai mažai ką pasako, nes neaišku, kokia sudėtimi rungtyniauja varžovai, kokias užduotis spendžia ekipos.

Pranašumo nesuteikčiau nei vienai ekipai.

Vilniaus „Žalgiris“ žaidė su Virginijaus Liubšio išgirtos Latvijos lygos čempionų ekipa, Daugpilio „Daugava“, latvių komanda atrodė stebėtinai silpnai.

Nemanau, kad Latvijos čempionatas yra stipresnis už Lietuvos A lygą. Be to, dažnai lietuvių žaidėjai latvių ekipose dažnai būna lyderiais.

Vilniaus „Žalgiris“ atrodė žymiai geriau.

Kalbant apie mačo svarbą, ekipos patikrins jėgas prieš čempionatą. Abi komandos norės laimėti. Laukia bekompromisinis mačas. Nors ši kova nelems vietos Europos turnyruose, tačiau komandoms tai bus pirmas žingsnis, kurį norės žengti sėkmingai“.

Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Vitalijus Stankevičius: „Nėra aišku, kaip ekipos susikomplektavo. Daug pokyčių „Ekrane“, komanda neteko pagrindinių žaidėjų, vidurio gynybos linija pasikeitė, nėra kairiojo gynėja Janio Urdinovo.

Panevėžio ekipa pasistiprino vidurio saugu Igoriu Kozlovu, atvyko Donatas Petrauskas, taip pat patyręs gynėjas Vaidas Slavickas.

„Žalgirį“ sustiprino saugas Lenkas Jakubas Wilkas. Mačiau „Žalgirio“ kontrolines rungtynes, sunku jas vertinti.

Tačiau „Žalgiryje“ liko žaidimą organizuojantys žaidėjai Pavelas Komolovas, nepakito gynybos, saugų grandis, liko Mantas Kuklys, Paulius Janušauskas.

Branduolį išlaikė Vilniaus „Žalgiris“.

Tačiau „Ekrane“ šansų atsiskleisti turi tie žaidėjai, kurie pernai buvo šešėlyje. Stebėjau Sankt Peterburge jaunimo rinktinės rungtynes, gerą įspūdį paliko Dovydas Norvilas. Taip pat ekipoje yra Arnas Ribokas, Edvinas Girdvainis, Aurimas Vertelis. Šie žaidėjai taps ekipos pagrindiniais futbolininkais. Klubo ambicijos lieka tokio pačios.

Prognozuoti supertaurės mačą labai sunku.

Nenorėčiau sutikti su tuo, kad „Žalgiris“ turės pranašumą dėl išsaugoto ekipos branduolio. „Ekrano“ ekipa ne pirmi metai rungtyniauja kartu. Negalima sakyti, kad tai nauja komanda, tik keli žaidėjai pasikeitė. Laukia labai įdomios rungtynės, manau, išvysime įvarčių“.

Futbolo treneris Eugenijus Riabovas: „Manau, kad „Žalgiris“ turėtų laimėti. Ekipos turėjo gerą pasiruošimą sezonui, tačiau „Žalgiris“ pasipildė stipresniais žaidėjais.

Vilniaus komandą papildė Jakubas Wilkas, kuris rungtyniavo Lenkijos nacionalinėje rinktinėje. Neaišku, kaip jis sustiprins ekipą, kaip į ją įsilies.

Aš šioms rungtynėms didelio dėmesio neskiriu, nes tai daugiau parodomosios rungtynės, tiesiog tai gera repeticija prieš sezono startą.

Tai paskutinis akordas ruošiantis artėjančiam čempionatui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.