Po „Barcelona“ pergalės – liaupsės L. Messi ir kalbos apie T. Vilanovos sugrįžimą

Tikėjimas savo jėgomis, ugnis širdyse, neįtikėtinas žaidimas ir viltis, kad ketvirtfinaliui sugrįš treneris Tito Vilanova. Tokius akcentus po pergalės 4:0 prieš „AC Milan“ komandą sudėliojo „Barcelona“ futbolininkai. Už pirmąjį pralaimėtą mačą 0:2 italams atkeršiję katalonai žengė į Čempionų lygos ketvirtfinalį, kur komandai jau gali vadovauti pagrindinis treneris.

L. Messi po „Barcelona“ ekipos rungtynių teko nutilti – futbolininkas įrodė, kad visi, abejoję jo žaidimu, smarkiai klydo.<br>AP
L. Messi po „Barcelona“ ekipos rungtynių teko nutilti – futbolininkas įrodė, kad visi, abejoję jo žaidimu, smarkiai klydo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2013, 12:57 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:44 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Rungtynių aprašymas.

Kitose Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse Stambulo „Galatasaray” 3:2 išvykoje nugalėjo Gelzenkircheno „Schalke“ ekipą ir dėl bendro rezultato 4:3 žengė į ketvirtfinalį.

Laukia stratego

„Barcelona“ komandos trenerio asistentas Jordi Roura po mačo prisijungė prie futbolo ekspertų ir gyrė Lionelį Messi, įmušusį du įvarčius.

„Visiems, kurie juo abejojo, L. Messi pademonstravo, kaip žaisti futbolą. Jis nuostabus, o komandoje jį supa neįtikėtini žaidėjai“, - teigė J. Roura, kuris tikino, kad „AC Milan“ komanda pridarė problemų.

„Nugalėti „AC Milan“ komandą 4:0 niekam nėra normalu. Netgi „Barcelona“ ekipai. Italijos klubas – puikus ir mums tikrai apsunkinimo gyvenimą. Tokia pergalė mums tikrai nėra įprastas rezultatas“, - kalbėjo J. Roura, kuris aikštėje vadovauja žaidėjams, nes pagrindinis strategas Tito Vilanova Niujorke gydosi vėžį.

„Tai labai svarbi pergalė Vilanovai. Jis šiuo metu jaučiasi gerai ir baigia reabilitaciją JAV, todėl jis greitai sugrįš. Esame labai laimingi progresu Čempionų lygoje, todėl jį pasitiksime išskėstomis rankomis“, - kalbėjo J. Roura, užsiminęs, kad T. Vilanova sugrįžti gali jau ketvirtfinaliui.

Gyrė geriausią pasaulyje komandą

Gynybinę taktiką, siekdamas apginti išvykos pergalę 2:0, pasirinkęs „AC Milan“ treneris Massimiliano Allegri teigė, kad jo komandai pritrūko ir sėkmės.

„Pirmajame susitikime mums sekėsi, šįkart to nebuvo. Normalu, kad mūsų pralaimėjimas bus pavadintas katastrofa, tačiau kai susitinki su tokia ekipa kaip „Barcelona“, žaisti būna itin sunku. Jie žinojo, kad turi įmušti bent tris įvarčius, todėl spausti pradėjo nuo pradžių“, - kalbėjo M. Allegri.

„Barcelona“ yra stipriausia komanda pasaulyje. L. Messi ir A. Iniesta puikiai valdė kamuolį ir apžaisdavo mūsiškius. Xavi buvo labai aštrus. Giriu savo vaikinus, kad šie nepasidavė iki galo, - kalbėjo su Čempionų lyga atsisveikinęs M. Allegri. - „Barcelona“ buvo neįtikėtina, ypač per pirmąsias 30 minučių. Nepaisant viso spaudimo, turėjome keletą progų. Pirmajame kėlinyje turėjome problemų pereinant į kitą aikštės pusę, nes varžovai aktyviai spaudė ir vertė klysti.“

„AC Milan“ taktika sukėlė daug diskusijų. M. Allegri į priekį pastatė 18 metų M'baye Niangą ir tai nustebino ne vieną specialistą.

„D. Villa pozicija mums sukėlė daug problemų. Perdavimai buvo vykdomi taip greitai, kad privalėjome gintis arčiau savo vartų. Nepaisant to, galėjome ir įmušti, ir netgi išlyginti. Gaila, kad „Barcelona“ ekipai suteikėme progų nesugebėdami tinkamai išspirti kamuolio. Jeigu M. Niangas būtų įmušęs, visi mano sprendimą būtų gyrę“, - kalbėjo M. Allegri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.