„Ekraną“ sustiprino Ispanijos aukščiausioje lygoje žaidęs gynėjas

Ketvirtadienį prie Panevėžio „Ekrano“ oficialiai prisijungė brazilas Fernando de Abreu. 28 metų vidurio gynėjas su Lietuvos čempionų klubu pasirašė dviejų metų kontraktą.

Vienas ryškiausių žaidėjo karjeros etapų buvo Ispanijoje. 2003-aisiais gynėjas pasirašė kontraktą su Ispanijos aukščiausiosios lygos Santandero „Racing“ klubu.<br>fkekranas.lt
Vienas ryškiausių žaidėjo karjeros etapų buvo Ispanijoje. 2003-aisiais gynėjas pasirašė kontraktą su Ispanijos aukščiausiosios lygos Santandero „Racing“ klubu.<br>fkekranas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:59 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Vienas ryškiausių žaidėjo karjeros etapų buvo Ispanijoje. 2003-aisiais gynėjas pasirašė kontraktą su Ispanijos aukščiausiosios lygos Santandero „Racing“ klubu, kur 4-erius metus praleido rungtyniaudamas B komandoje. Čia jis sužaidė 62 rungtynes ir pelnė 4 įvarčius. Galiausiai 2007-ųjų vasarą F. De Abreu debiutavo ir La Liga rungtynėse su „Real Betis“.

Nuo 2007-ųjų viduro brazilas karjerą tęsė Madrido „Atletico“ klube. Čia taip pat jis du sezonus nuolat rungtyniavo B komandoje. Per 47 rungtynes F.De Abreu įmušė 2 įvarčius.

2009-aisiais kita brazilo karjeros stotele tapo Liublijanos „Olimpija“ (Slovėnija). Po metų gynėjas pasirašė sutartį su Nikosijos „Olympiakos“ (Kipras), o 2011-aisiais persikėlė į Suomiją, kur rungtyniavo aukščiausios lygos IFK „Mariehamn“ klube. Pernai sezoną futbolininkas užbaigė egzotiškoje Malaizijoje.

Šalies čempionų klube šį sezoną rungtyniausiantis gynėjas sako, kad jį sužavėjo „Ekrano” pergalių istorija Lietuvoje ir galimybė rungtyniauti Čempionų lygos atrankoje:

„Kai ieškojau klubo, buvau gavęs keletą pelningesnių pasiūlymų nei „Ekrano”. Tačiau mane sužavėjo komandos perspektyvos. Penkis kartus iš eilės „Ekranas“ tapo savo šalies čempionais ir nuolat žaidžia tarptautinių turnyrų kvalifikaciniuose etapuose. Tai mane ir patraukė.

Manau, kad „Ekrano” gerbėjai po tiek metų triumfo ir šiemet laukia dar vieno čempionų titulo, todėl ir aš noriu prisidėti prie pergalių. Aišku, mano svajonė būtų su „Ekranu” peržengti Čempionų ar Europos lygos kvalifikacinius etapus ir žaisti grupių etape. Pasikartosiu – tai tik svajonė, bet kodėl gi ne” – ambicijų nestokojo komandos naujokas Fernando de Abreu.

„Ekrano” sporto direktorius Deimantas Bička sako, kad pasirašius kontraktą su brazilu komandos komplektavimo darbai gynybos linijoje baigti: „Tai žaidėjas su turtinga praeitimi, turintis daug patirties. Manau, kad jis bus naudingas mūsų komandai, aš juo tikiu.

Jo karjeroje buvo ir gerų, ir prastesnių etapų, tačiau tikėtina, kad „Ekranas” jam taps puikia stotele. Aišku, viskas paaiškės sezono metu aikštėje. Žiūrėsime ar nebus traumų, ar žaidėjui užteks motyvacijos. Išvadas darysime jau po sezono, bet manau, kad tai bus naudingas ekipai žaidėjas.”

Klubas tikisi, kad brazilo registracijos formalumai bus sutvarkyti iki sekmadienio rungtynių su Pakruojo „Kruojos“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.