Cs. Laszlo kalbėjo apie Lietuvos resursų trūkumą, žaidėjai akcentavo Albanijos aikštės kokybę

Po gėdingo pralaimėjimo 1:4 Albanijos futbolininkams Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo neslėpė nusivylimo žaidimu ir prakalbo apie mintis atsisakyti draugiškų rungtynių. Apie tragišką žaidimą kalbėjo ir futbolininkai, taip pat pabrėžę itin prastą aikštės kokybę.

Akimirkos iš rungtynių.<br>V. Januška (LFF)
Akimirkos iš rungtynių.<br>V. Januška (LFF)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2013, 1:42 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:04 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Viskas buvo blogai – ne tik oras, bet ir komandos žaidimas. Pasikartojo tas scenarijus, kai antrosios rungtynės mums sekasi daug sunkiau. Pernai laimėjome Lichtenšteine, o tada skaudžiai pralaimėjome Bosnijoje. Dabar buvo net sudėtingiau, nes netekome daug žaidėjų dar po rungtynių su Slovakija, o Albanijoje keli žaidėjai susirgo. Todėl pasiruošimas buvo toli gražu ne idealus“, - teigė Cs. Laszlo, kuris neslėpė apmaudo.

„Esu labai nusivylęs dėl to, kad Albanija triskart smūgiavo į vartų plotą ir praleidome tris įvarčius. Dėl ketvirto įvarčio turbūt tiesiog nepasisekė“, - kalbėjo strategas.

Kai kurių žaidėjų galimybėmis žaisti rinktinėje suabejojęs vengras atskleidė, kad skaudūs smūgiai patiriami draugiškuose mačuose.

„Galbūt reikės permąstyti dėl kontrolinių rungtynių. Viena vertus, reikia išbandyti naujus žaidėjus, tačiau nuolat pralaimėti - nemalonu. Sužaidžiame atrankos rungtynes gerai, o kontrolines rungtynes - prastai. Tokios dvikovos skirtos įrodyti savo vertę, tačiau ne taip žaidžiant, - kalbėjo Cs. Laszlo. - Kita vertus, reikia suprasti, kad Lietuvos futbole resursai riboti. Šiandien turėjome praktiškai naują komandą. Naujus vartininkus, visą gynybos grandį. Rungtynių baigtį lėmė ne tik individualios klaidos, tačiau nepavyko ir komandinis žaidimas. Pavyzdžiui, trūko M. Pankos, K. Ivaškevičiaus aikštės viduryje.“

Lietuvos rinktinės saugas Edgaras Česnauskis teigė, kad buvo sunku žaisti klampioje aikštėje, tačiau žodžių į vatą nevyniojo.

„Gynyboje sužaidėme labai prastai, padarėme daug klaidų. Turėjome daug naujų žaidėjų. Tačiau vien tuo pasiteisinti neišeina, nes į rinktinę kviečiamas žaidėjas turi sugebėti atlikti funkcijas savo pozicijoje“, - kalbėjo E. Česnauskis.

Įvartį įmušęs rinktinės puolėjas Evaldas Raziulis tvirtino, kad žaidžiant koja į aikštę sulįsdavo iki pat čiurnos.

„Iš vienos pusės džiaugiuosi, kad pavyko debiutuojant įmušti, bet rezultatas tikrai nepuošia. Galbūt iš vėžių išmušė varžovų įvartis, įmuštas iš labai toli. Po to mus užspaudė, brendo antrasis įvartis, paskui krito trečias. Buvo sunku debiutuoti antrajame kėlinyje, tačiau malonu, kad pavyko pasižymėti. Gavau gerą perdavimą, užkišau galvą ir pavyko įmušti. Galėjau įmušti dar kartą, buvo pusprogių.

Aikštė abiems komandoms buvo vienoda, tačiau nepamenu, kada žaidžiau tokiomis sąlygomis. Jos buvo tikrai labai prastos“, - kalbėjo E. Raziulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.