Ar gali geriau? Lietuvos moterų rinktinės futbolininkės meta iššūkį

Įspūdingi dailių merginų triukai su kamuoliu kojomis ir galva, taiklūs smūgiai ir galingi šuoliai vartuose. Tai – toli gražu ne balandžio 1-osios pokštas. Drąsios Lietuvos moterų rinktinės futbolininkės nutarė paneigti nuostatą, jog futbolą sugeba žaisti tik vyrai.

Įkvėptos stereotipus laužančio judėjimo „Moterys už futbolą“, šalies nacionalinės rinktinės žaidėjos nusifilmavo trumpame keturių dalių vaizdo klipe<br>R. Tenio nuotr.
Įkvėptos stereotipus laužančio judėjimo „Moterys už futbolą“, šalies nacionalinės rinktinės žaidėjos nusifilmavo trumpame keturių dalių vaizdo klipe<br>R. Tenio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2013, 7:55 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:10 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Įkvėptos stereotipus laužančio judėjimo „Moterys už futbolą“, šalies nacionalinės rinktinės žaidėjos nusifilmavo trumpame keturių dalių vaizdo klipe, kuriame demonstruoja savo sugebėjimus ir savotiškai meta iššūkį visiems abejojantiems.

18-metė kaunietė Kamilė Vaičiulaitytė pademonstravo žongliravimo triukus su kamuoliu, kurių galėtų pavydėti ne vienas vaikinas, o metais jaunesnė Milda Liužinaitė mušinėjo kamuolį galva nenuleisdama ant žemės. Abi merginos - Kauno futbolo mokyklos „Žara“ komandos saugės.

Geriausia praėjusių metų Lietuvos čempionato futbolininke išrinkta 22 metų Rasa Imanalijeva išbandė populiarų skersinio iššūkį – nuo baudos aikštelės linijos stengėsi pataikyti kamuolį į skersinį. Sėkmingiausias Šiaulių „Gintros-Universiteto“ puolėjos bandymas – 7-i taiklūs smūgiai iš 10-ies.

Savo sugebėjimus vartuose taip pat parodė 20 metų Viktorija Magalinskaja. Futbolininkė vartus saugo ne tik Vilniaus futbolo mokyklos „Kreontas“ ekipoje, bet ir atstovauja vienai vyrų komandai LFF III lygos Vilniaus regiono pirmenybėse.

Aikštėje Lietuvos futbolininkės netrukus turės savo rimčiausią iššūkį – balandžio 4-9 d. Vilniuje mūsų šalies komanda debiutuos 2015 m. FIFA Moterų futbolo pasaulio čempionato atrankos turnyre ir varžysis su Gruzijos, Farerų salų bei Juodkalnijos rinktinėmis.

Į kitą varžybų etapą pateks dvi pajėgiausios grupės vienuolikės.

Lietuvos moterų futbolo rinktinė treneris Rimantas Viktoravičius turnyrui registravo aštuoniolika žaidėjų.

Vartininkės: Greta Kaselytė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“), Viktorija Magalinskaja (Vilniaus FM „Kreontas“). 

Gynėjos: Ugnė Šmitaitė (Tauragės SM), Tatjana Veržbickaja („Gintra-Universitetas“), Vestina Neverdauskaitė („Gintra-Universitetas“), Brigita Partikaitė („Gintra-Universitetas“), Rita Mažukelytė (FC „Aarau“, Šveicarija), Ieva Melanija Kibirkštis („Jyväskylän Pallokerho“, Suomija).

Saugės: Rimantė Kunickaitė (Ukmergės „TexTiliTe“), Henrika Gustytė („Escola Valls Futbol“, Ispanija), Simona Veličkaitė („Gintra-Universitetas“), Gitana Kerpienė („Gintra-Universitetas“), Kamilė Vaičiulaitytė (Kauno FM „Žara“), Milda Liužinaitė (FM „Žara“), Viktorija Budrytė („Roslagsbro IF“, Švedija).

Puolėjos: Sonata Vanagaitė („Gintra-Universitetas“), Raimonda Bložytė („Akmenė-SC“), Rasa Imanalijeva („Gintra-Universitetas“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.