V. Romanovas škotams guodžiasi praradęs visą savo turtą

Skandalingai pagarsėjęs verslininkas Vladimiras Romanovas Škotijos BBC teigė, kad žlugus Ūkio bankui prarado visą savo turtą.

V. Romanovas „Hearts“ kontrolę perėmė prieš aštuonerius metus.<br>M. Kulbis
V. Romanovas „Hearts“ kontrolę perėmė prieš aštuonerius metus.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2013, 9:17 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:54 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Su Ūkio banko pagrindiniu akcininku susijusių įmonių paskolų portfelis sudaro apie 1,5 mlrd. litų, o tikroji jo vertė gerokai mažesnė. Žlugusio banko finansinė skylė - 800 mln. litų.

V. Romanovas vis dar kontroliuoja ir Edinburgo „Hearts“ klubą, kadangi yra pagrindinis Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) akcininkas.

„Visos mūsų santaupos, visos kompanijos, visi projektai buvo Ūkio banke – mes tai praradome“, - BBC sakė V. Romanovas.

Verslininkas teigia „Hearts“ klubui iš viso skyręs 60 mln. svarų (245 mln. litų), tačiau planuoja parduoti klubą rėmėjams.

„Mes planuojame parduoti 51 proc. klubo akcijų gerbėjams. Galbūt tai neįvyks iš karto, tačiau norėtume šią idėją įgyvendinti“, - sakė V. Romanovas.

Verslininko atstovai jau bendravo su klubo gerbėjais dėl galimybės surasti geriausią būdą kaip parduoti akcijas.

Banko žlugimas smogė ir verslininko sportiniams projektams Lietuvoje.

Kauno „Žalgiris“ - stipriausia Lietuvos krepšinio komanda, rungtyniaujanti Eurolygos turnyre. Ūkio bankas buvo šio klubo rėmėjas, krepšininkai tik kartą sulaukė atlyginimo.

„Pasirašius sutartį su labai gerais žaidėjais ir pažadėjus jiems didžiulius atlyginimus negalima tikėtis, kad pinigai nukris iš dangaus. Klubas žaidėjams skolingas 7-8 mln. eurų“, - sakė naujasis „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

V. Romanovas „Hearts“ kontrolę perėmė prieš aštuonerius metus. Jis pareiškė, kad nesigaili dėl nieko, ką padarė būdamas klubo vadovu.

Jis patikino, kad investuotų į klubą dar tiek pat pinigų, jei tik turėtų galimybę ir tikisi, kad gerbėjai nepamiršo gerų jo valdymo akimirkų.

„Sportas vaidina svarbų vaidmenį Škotijoje. Gal tik Brazilija ir Argentina galėtų varžytis. Tikiuosi sirgaliai prisimins, kad, jei tiki, jei stengiesi, tai viskas yra įmanoma. Gali laimėti Škotijos taurę ir tapti čempionu“, - kalbėjo V. Romanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.