Ar D. Drogba pasikinkę turkai Čempionų lygoje nusiaubs Madridą? (2 video)

Madrido „Real“ prieš Stambulo „Galatasaray“, Dortmundo „Borussia“ prieš „Malaga“. Tokie patiekalai trečiadienį laukia Čempionų lygos gurmanų. Ar Ispanijoje Didieras Drogba parodys, kad vis dar šaudo aukščiausio kalibro ginklais? Ko galima tikėtis iš nenuspėjamų rungtynių Malagoje? Ar karališkasis klubas sulauks deramo pasipriešinimo, ar lengvai žengs karūnos link? Visi atsakymai – trečiadienį, 21 valandą 45 minutės.

„Galatasaray“ komanda savo stiprybe laiko drąsą.<br>AP
„Galatasaray“ komanda savo stiprybe laiko drąsą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-03 18:40, atnaujinta 2018-03-08 21:42

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Sugrįžimo psichologija

Ispanijoje pilnai apsisuks Stambulo „Galatasaray“ puolėjo D. Drogba karjeros ratas. Šį mėnesį 35-ąjį gimtadienį atšventęs futbolininkas elitinėje Europos klubų lygoje debiutavo Madrido „Real“ komandos stadione „Santiago Bernabeu“, 2003-aisiais. Tuomet Dramblio Kaulo Kranto rinktinės atstovas vilkėjo Marselio „Olympique“ marškinėlius. Tada D. Drogba ne tik gerai sužaidė, bet ir įmušė įvartį.

„Man tai bus ypatinga. Niekada nepamiršiu tos dienos. Ji buvo labai svarbi mano karjeroje“, - kalbėjo D. Drogba, kurio atstovaujama Prancūzijos komanda pralaimėjo Roberto Carlosą, Ronaldo ir Luisą Figo turinčiai „Real“ 2:4.

Šiose rungtynėse D. Drogba taip pat kovos su savo buvusiu treneriu Jose Mourinho, su kuriuo dirbo Londono „Chelsea“ klube. Šis duetas Anglijoje buvo nuo 2004-ųjų iki 2007 metų ir dukart laimėjo „Premier“ lygos titulus.

„Fatihas Terimas turi daug bendro su J. Mourinho. Jis yra artimas su žaidėjais ir nuolat su jais bendrauja. Futbole psichologinis faktorius yra labai svarbus ir šiuo klausimu F. Terimas yra labai kruopštus“, - apie „Galatasaray“ trenerį kalbėjo D. Drogba.

Ginklas – drąsa

„Galatasaray“ komanda turi du pasaulyje svarius žaidėjus – D. Drogba ir iš Milano „Inter“ atvykusį žaidimo organizatorių Wesley Sneijderį. Prie šio dueto paminėti verta ir Buraką Yilmazą – puolėją, kuris kaip ir „Real“ žvaigždė Cristiano Ronaldo, yra įmušęs 8 įvarčius.

„Drogba, Sneijderis ir Burakas galėtų žaisti bet kurioje pasaulio komandoje. Šiame turnyro etape dar nenoriu kalbėti apie favoritus. Juk kai vadovavau „Porto“ ar „Inter“ komandoms, nebuvome favoritai, tačiau laimėjome. Tačiau su Madrido ekipa esame pralaimėję. Mums svarbiausia įmušti įvarčių ir laimėti“, - kalbėjo Jose Mourinho, pabrėžęs gerus santykius su D. Drogba.

„Galatasaray“ klubui pasiekti ketvirtfinalį prireikė beveik ketvirčio amžiaus, todėl žaidėjai jaučia įtampą, tačiau „Real“ stovykloje slėgis – ne ką mažesnis, juk Madrido komanda pastaruosius du sezonus nesugebėdavo peržengti pusfinalio, todėl užtikrinta pergalė ketvirtfinalyje – būtų puikus postūmis į priekį.

„Mūsų vienintelis ginklas prieš „Real“ yra tai, kad nebijome. Nebijome pralaimėti ir būti pašalinti šiame etape. Mes visuomet žaidėme su tokia filosofija“, - teigė F. Terimas, buvęs „AC Milan“ ir „Fiorentina“ klubų treneris.

Inžinierius tiki sėkme

Savo kelyje į Čempionų lygos ketvirtfinalį debiutantai „Malaga“ futbolininkai nunešė „Porto“ ir „AC Milan“ klubus, dar kartą įrodydami, kad gali būti pavojingi varžovai bet kam. Netgi Vokietijos čempionams Dortmundo „Borussia“ futbolininkams, kurie rengiasi kovai Ispanijoje.

Treneris Manuelis Pellegrini su savo auklėtiniais puikius rezultatus pasiekė nepaisydami neaiškios finansinės situacijos klube, priklausančiam vienam iš Kataro šeichų.

C grupėje „AC Milan“ ekipą pranokusi „Malaga“ komanda pareiškė ambicijas į Čempionų lygos aukštumas. „Jeigu esame šiame etape, tai dėl to, kad įrodėme, jog esame puiki komanda. Tai laikas, kuriame geros komandos išreiškia save. Paskutinio savo žodžio „Rosaleda“ stadione dar neištarėme, - pasitikinčiai kalbėjo 31 metų M. Pellegrini. - Turime žaisti agresyviai, laikytis savo stiliaus ir imtis iniciatyvos.“

Stratego žodžiai „Malaga“ sirgalius įtikino. Jie dabar galvoja tik apie pergalę prieš 1997 Čempionų lygos nugalėtojus.

„Malaga“ komandos sėkmė paremta puikiai dirbančia gynyba, kuri Ispanijoje yra viena kiečiausių. Per 12 mačų Europoje ši ekipa net devynis kartus išsaugojo „sausus“ vartus. Jeigu „Malaga“ komandai pavyktų patekti į pusfinalį, ši ekipa pagerintų geriausią Čempionų lygos debiutantų rezultatą, kuris priklauso „Villarreal“ ekipai, kuriai vadovavo M. Pellegrini.

„Tai 180 minučių trunkanti kova, kurioje turime būti protingi. Privalome dominuoti, tačiau negalima pamiršti antrosios ketvirtfinalio pusės. Tikiuosi, kad į Dortmundą išvyksime turėdami solidų pranašumą“, - teigė M. Pellegrini, dar vadinamas „Inžinieriumi“.

Nori palikti pėdsaką

Dortmundo „Borussia“ klubas Vokietijoje turi tik menkus teorinius šansus apginti titulą. Iš tiesų niekas net nesvarsto, ar Miuncheno „Bayern“ taps čempionais. Todėl puikius rezultatus demonstruojanti „Borussia“ tikisi palikti savo pėdsaką Čempionų lygoje, kurios trofėjus vis dar yra pasiekiamas.

„Tai buvo geras pasirengimas mūšiui su „Malaga“, nes mačas tikrai bus intensyvus ir lygus“, - po pergalės 2:1 prieš „Stuttgart“ teigė „Borussia“ treneris Juergenas Kloppas.

„Borussia“ futbolininkai nėra linkę nuvertinti „Malaga“ ekipos, nors ji ir buvo laikoma viena iš geidžiamiausių burtų traukimo ceremonijos metu.

„Tai nėra „Barcelona“, tačiau varžovai demonstruoja gerą futbolą. Žinome, kad tai bus sunkus mačas“, - kalbėjo gynėjas Lukaszas Piszczekas, kuriam antrino ir treneris.

„Nesakau, kad būsime nusivylę, jeigu mus nugalės „Malaga“. Varžovo vardas mums nėra labai svarbus. Juk šią ekipą treniruoja nuostabus strategas. Daug ekipų jau pašalintos, o „Malaga“ yra čia. Aš manau, kad mūsų dvikova – bus viena įdomiausių šiame etape. Norime žengti toliau, todėl dabar reikia žiūrėti, kas nutiks“, - kalbėjo buvęs Madrido „Real“ treneris.

Galimos sudėtys.

„Real“: Diego Lopezas; Alvaro Arbeloa, Pepe, Sergio Ramosas, Fabio Coentrao; Sami Khedira, Xabi Alonso; Angelo Di Maria, Mesutas Ozilas, Cristiano Ronaldo; Karimas Benzema

„Galtasaray“: Fernando Muslera; Emmanuelis Eboue, Semihas Kaya, Dany Nounkeu, Albertas Riera; Wesley Sneijderis, Felipe Melo, Selcukas Inanas, Hamitas Altintopas; Burakas Yilmazas, Didieras Drogba

„Malaga“: Willy Caballero; Jesusas Gamezas, Welingtonas, Martinas Demichelis, Antunes; Jeremy Toulalan, Manuelis Iturra; Joaquinas, Julio Baptista, Isco; Roque Santa Cruzas.

„Borussia: Romanas Weidenfelleris; Lukaszas Piszczekas, Nevenas Subotičius, Felipe Santana, Marcelis Schmelzeris; Svenas Benderis, Ilkay Guendoganas; Jakubas Blaszczykowski, Mario Goetze, Marco Reusas; Robertas Lewandowski.

Tekstas parašytas remiantis soccernet.com, „Reuters“ ir AP informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.