Europos lygoje – anglų klubų paguodos kovos ir lietuviškas prieskonis

Anglijos komandų prestižiškiausiame Senojo žemyno klubų turnyre nėra, tačiau dar du klubai išliko Europos lygos turnyre – antrajame pagal pajėgumą. Vienas britų dienraščių Europos lygą pavadino Čempionų lygos bjauriąja sesute, tačiau ir čia laimėti trofėjų nėra lengva, o nugalėtojo laukia pagarba.

Londono „Chelsea“ komanda – Europos lygos favoritė.<br>AP
Londono „Chelsea“ komanda – Europos lygos favoritė.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2013, 8:14 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:06 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Ketvirtadienis tradiciškai rezervuotas Europos lygai, kurios ketvirtfinalyje kovoja trys „Premier“ lygos klubai: Londono „Chelsea“, „Tottenham Hotspur“, „Newcastle United“.

Pirmą kartą nuo 1996 metų nė viena Anglijos komanda nepasiekė Čempionų lygos ketvirtfinalio. Tai sukėlė pasipiktinimą ir britų žiniasklaidoje, ir futbolo mėgėjų tarpe - kurgi dingo ta „Premier“ lygos galybė?

„Mums tai nėra fantastiškiausias sezonas, tačiau mes parodėme, kad galime įveikti ekipas iš „Top“ sąrašo. Dabar galime užsitikrinti dar vieną vietą pusfinalyje ir tikiuosi, kad į jį pateksime“, - kalbėjo pernai virš galvos Čempionų lygos trofėjų kėlęs „Chelsea“ vartininkas Petras Čechas, kuriam šįkart teks namuose kovoti su Kazanės „Rubin“ komanda. Sakydamas „dar vieną pusfinalį“, P. Čechas kalbėjo apie Anglijos asociacijos (FA) taurės varžybas, kuriose įveikė „Manchester United“ komandą ir žengė į pusfinalį.

„Stamford Bridge“ stadione vyksiančiose pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse bus ir lietuviško prieskonio - „Rubin“ marškinėlius vilki vartininkas Giedrius Arlauskis, tačiau jis mačus paprastai stebi nuo suolo – pirmuoju smuiku čia griežia Sergejus Ryžikovas.

„Chelsea“ sirgalių nemėgstamo Rafaelio Benitezo laukia rimtas išbandymas – Rusijos klubas jau yra pašalinęs čempionų titulą gynusią Madrido „Atletico“ ekipą ir per pastaruosius penkis mačus Europos lygoje išvykose nepatyrė pralaimėjimų.

Statistika džiugina „Tottenham Hotspur“ komandą, kuriai teks kovoti su „Basel“ ekipa. Šveicarijos klubas sieks sulaužyti prakeiksmą – futbolininkai šiame sezone dar nė karto nelaimėjo išvykoje ir per pastaruosius aštuonis apsilankymus Anglijoje pergalės skonio nepatyrė.

Nepaisant skaičių, „Hotspur“ treneris Andre Villasas-Boasas į savo varžovus žiūri atsargiai. „Basel“ pašalino turtingąjį Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą, o Šveicarijoje žengia pirmojoje pozicijoje.

„Svajojame laimėti trofėjų, todėl mūsų požiūris į Europos lygą nepasikeitė. Šios rungtynės mums svarbios, kaip ir visos, tačiau aš suprantu, kad sezono rezultatus atspindi pozicija „Premier“ lygos lentelėje“, - kalbėjo A. Villasas-Boasas, 2011-aisiais su „Porto“ klubu triumfavęs Europos lygoje.

„Šiemet žaidėjas, kuris mane labiausiai sužavėjo, nerungtyniauja Čempionų lygoje. Jis žaidžia kitoje taurėje. Jis unikalus. Atrodo, kad viską daro lengvai ir paprastai. Jis neįtikėtinai greitai įsibėgėja“, - apie „Hotspur“ žaidėją Garethą Bale'ą, šiame sezone įmušusį 27 įvarčius, kalbėjo Zinedine Zidane'as.

Anglijos klubų trio užbaigia „Newcastle United“ komanda, kuriai, ko gero, teko rimčiausia užduotis – apsilankyti Portugalijoje, kur teks kovoti su „Benfica“ ekipa. Ta pačia „Benfica“, kuri Portugalijoje šiame sezone nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

„Benfica“ treneris Jorge Jesusas mano, kad galimybės žengti į kitą etapą – 50 proc. Tačiau jo žodžiai gali būti labai klaidinantys. Juk „Newcastle United“ Anglijoje mėgina pabėgti kuo toliau nuo iškritimo zonos, o į Europos lygos kovą stoja po šeštadienio pralaimėjimo 0:4 „Manchester City“ komandai.

„Per savaitę sužaisime su dvejomis ekipomis, kurios Europoje yra tarp geriausių“, - kalbėjo „Newcastle United“ treneris Alanas Pardew.

Lietuviško prieskonio bus ir kitame ketvirtfinalyje, kur Romos „Lazio“ susitiks su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. „Lazio“ marškinėlius vilki gynėjas Marius Stankevičius, tačiau vargu, ar gerbėjai jį išvys aikštėje – šis futbolininkas retai būna įtraukiamas ir į atsarginių „Lazio“ ekipos žaidėjų sąrašą.

Europos lygos ketvirtfinalio etapas:

„Benfica“ - „Newcastle United“

Londono „Chelsea“ - Kazanės „Rubin“

Stambulo „Fenerbahce“ - Romos „Lazio“

„Tottenham Hotspur“ - „Basel“

Rungtynės prasidės 22 val. 5 min. Lietuvos laiku. Atsakomieji mačai vyks balandžio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.