J. Mourinho: „Futbolo istorijoje buvo stebuklų. Kodėl „Galatasaray“ negali svajoti?“

Po Čempionų lygos ketvirtfinalio Madride tarp „Real“ ir Stambulo „Galatasaray“ komandų karališkasis klubas žengė tvirtą žingsnį į pusfinalį. „Real“ iškovojo triuškinančią pergalę 3:0.

J. Mourinho ir F. Terimas.<br>AP
J. Mourinho ir F. Terimas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2013, 3:47 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:35 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Po rungtynių nugalėtojų treneris Jose Mourinho neskubėjo nuvertinti varžovų. „Stebuklų būna, kodėl jie negali svajoti?“ - retoriškai klausė portugalas.

„Gerbiame „Galatasaray“, todėl į šias rungtynes žvelgėme labai rimtai. Žinojome, kad jie turi gerą komandą ir fantastiškus puolėjus, todėl daug dėmesio skyrėme gynybai. Mano nuomone, gynėmės geriau nei puolėme. Galėjome įmušti daugiau įvarčių, neišnaudojome progų, bet gynyboje sužaidėme labai gerai.

Jei antrosiose rungtynėse įmušime įvartį – jie turės įmušti penkis. Vis dėlto, futbole esu matęs daug neįtikėtinų dalykų, tad manęs niekas nenustebins.

Stambulas – sudėtinga vieta žaisti, jie kovos iš visų jėgų. Turime vykti ten labai susikaupę. Jie stengsis padaryti viską, kad įrašytų savo vardą į istoriją. Futbolo istorija yra kupina stebuklų. Kodėl jie negali svajoti?

Žinau, kad tai dar ne pabaiga ir bandysiu įtikinti dėl to žaidėjus“, - kalbėjo J. Mourinho.

Tuo tarpu „Galatasaray“ strategas Fatihas Terimas pripažino, kad jo komandos šansai savo aikštėje panaikinti trijų įvarčių deficitą – minimalūs.

„Atsižvelgiant į mūsų sunkų darbą ir treniruotes, nesitikėjome praleisti tiek įvarčių. Tokiose rungtynėse privalu sumažinti klaidų skaičių iki minimumo. „Real“ dominavo, aš to ir tikėjausi. Mačas Stambule bus sunkus. Norėtume grįžti namo išsaugoję viltis, bet to nebus. Mano žaidėjai padarė tai, ką galėjo geriausio.

Turkijos futbolo klubai turi žinoti, kad tokio aukšto lygio rungtynėse privalu išnaudoti progas. Reikia nustoti galvoti ir elgtis emocingai. Jei būtume išnaudoję buvusias progas, galėjome Madridą palikti pelnę įvartį ar du. Mūsų įvartis pirmame kėlinyje galėjo pakreipti rungtynes visai kita linkme.

Mes susidūrėme su didžia komanda, kurios tikslas laimėti turnyrą. Reikia juos pasveikinti. Meistriškumas abejose pusėse nebuvo lygus ir kartais tiesiog negali pasiekti to, ko nori. Rungtyniausime iš visų jėgų atsakomosiose rungtynėse, bet „Real“ yra labai arti pusfinalio. Labai sunku žaisti prieš „Real“, turint trijų įvarčių deficitą, tačiau mes stengsimės ir padarysime ką galime“, - sakė F. Terimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.