Vokietijos futbolo legenda F. Beckenbaueris pasityčiojo iš „Juventus“ vartininko G. Buffono

Legendinis Vokietijos futbolininkas Franzas Beckenbaueris niekuomet nevyniojo žodžių į vatą.

G. Buffonas po Čempionų lygos rungtynių sulaukė kritikos.<br>AP
G. Buffonas po Čempionų lygos rungtynių sulaukė kritikos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 5, 2013, 8:49 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:46 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kaizeris dar kartą tai įrodė, išvadinęs Turino „Juventus“ vartininką Gianluigi Buffoną „pensininku“ po Čempionų lygos pirmojo ketvirtfinalio mačo Miunchene, kai vietos „Bayern“ futbolininkai 2:0 įveikė Italijos čempionus.

Šeimininkai jau 24-ąją šio mačo sekundę įmušė greičiausią įvartį šio sezono Čempionų lygos varžybose, kai iš daugiau kaip 30 m atstumo smūgiavęs Davidas Alaba užklupo nepasiruošusį 35 metų italą, vadinamą vienu geriausių vartininkų pasaulyje.

„Buvo toks įspūdis, jog Alaba smūgiuoja iš labai toli, o Buffonas primena pensininką. Jis privalėjo sulaikyti šį smūgį, tačiau tikriausiai nesitikėjo, kad Alaba gali jį įveikti iš tokio atstumo“, - po mačo Miunchene pareiškė F.Beckenbaueris, užimantis „Bayern“ garbės prezidento pareigas.

Kai milžinišką autoritetą visame futbolo pasaulyje turinčio vokiečio žodžiai pasiekė Italiją, „Juventus“ sporto direktorius Beppe Marotta stojo ginti savo vartininko.

„Kai viena futbolo ikona apkalba kitą ikoną, tai sukelia skausmo, - piktinosi italas. - Gigi yra išskirtinė asmenybė ir tikras profesionalas. Jis kupinas žmogiškumoir visuomet yra pavyzdys mūsų jaunimui. Jis nusipelno daugiau pagarbos“.

Pats G.Buffonas sena patarle atsakė į vokiečio kritiką.

„Negaliu nesutikti su tuo, ką pasakė toks patyręs išminčius kaip Beckenbaueris. Jam galiu priminti tik seną tiesą: kai tu esi kūjis, tu smogi, o kai tu esi priekalas – kenti, - pastebėjo italas. - Man dabar geriau patylėti ir palaukti kitų rungtynių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.