Po kepenų transplantacijos į aikštę sugrįžus E. Abidaliui aidėjo visas „Barcelona“ stadionas (video)

„Camp Nou“ stadione visi sirgaliai stovėjo ir smarkiai plojo. Atmosfera buvo neįtikėtina, kaip ir visuomet per „Barcelona“ komandos rungtynes. Tačiau šeštadienį žiūrovų širdis kaitino ne tik jų mylimos ekipos pasirodymas. Būtent per mačą su „Mallorca“ į aikštę žengė Ericas Abidalis.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-04-07 23:47, atnaujinta 2018-03-08 16:40

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Tai futbolininkas, ilgą laiką ryžtingai siekęs savo tikslo – sugrįžti į žaidimą po kepenų persodinimo operacijos.

E. Abidalis aikštėje pasirodė 70 rungtynių minutę, kuomet pakeitė Gerardą Pique. 33 metų prancūzo sugrįžimas buvo pažymėtas tinkamai - „Barcelona“ 5:0 sutriuškino „Mallorca“ ekipą.

Paskutinį kartą Ericas žaidė 2012 metų vasario 26 dieną – dar prieš tai, kai medikai pareiškė, kad jam būtina transplantacijos operacija. E. Abidaliui 2011 metų kovą buvo išoperuotas kepenų navikas.

Prancūzijos futbolininkui pagalbos ranką ištiesė pusbrolis, kuris sutiko būti donoru. Praėjusių metų balandžio 11 dieną buvo atlikta transplantacija.

„Ačiū pusbroliui. Jeigu ne jis, aš čia nebūčiau“, - giminaičiui dėkojo E. Abidalis, kuris „Primera“ mačo metu pademonstravo marškinėlius, ant kurių buvo padėka pusbroliui.

E. Abidalis taip pat nepamiršo padėkoti ne tik medikams, bet ir visiems sirgaliams, kurie laukė ir tikėjo, kad futbolininkas sutvirtės ir galės daryti tai, ką labiausiai mėgsta – žaisti futbolą.

Tačiau šis mačas – simbolinis E. Abidalio pasirodymas. Jis jau spėjo žaisti vasarį, tačiau vilkėjo „Barcelona“ rezervinės ekipos marškinėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.