Miuncheno „Bayern“ prezidentas galėjo nuslėpti 10 milijonų eurų mokesčių

Vokietijos mokesčių agentūros vadovas Thomas Eigenthaleris sakė, jog tokia suma veikiausiai rodo, kad U. Hoenessas buvo nuslėpęs bent 10 mln. eurų pajamų.

„Bayern“ prezidentą U. Hoenessą apraizgė mokesčių skandalas.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Bayern“ prezidentą U. Hoenessą apraizgė mokesčių skandalas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 22, 2013, 4:19 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:52 PM

61 metų U. Hoenessas pasipasakojo savaitraščiui „Focus“, kad jis sausį savanoriškai pranešė pareigūnams turintis sąskaitą Šveicarijos banke ir kad aktyviai bendradarbiauja su tyrėjais byloje dėl įtariamo mokesčių vengimo.

Buvęs garsus futbolininkas ir prokurorai atsisakė atskleisti, kokios sumos yra susijusios su šiuo tyrimu, tačiau savaitraštis „Bild am Sonntag“, neįvardydamas savo šaltinių, nurodė, jog U. Hoenessas jau sumokėjo beveik 6 mln. eurų mokesčių, kurių nebuvo sumokėjęs anksčiau.

Vokietijos mokesčių agentūros vadovas Thomas Eigenthaleris sakė, jog tokia suma veikiausiai rodo, kad U. Hoenessas buvo nuslėpęs bent 10 mln. eurų pajamų.

U. Hoenessas, taip pat gaunantis pajamų iš vienos mėsos gaminių įmonės, kurią įkūrė kartu su partneriais, sakė „Focus“, kad iš pradžių planavo deklaruoti savo pajamas, kai įsigalios planuota Vokietijos ir Šveicarijos mokesčių sutartis, kuri būtų leidusi jam sutvarkyti šį reikalą anonimiškai, sumokėjus vienkartinę sumą.

Tačiau centro kairiajai opozicijai sužlugdė tą susitarimą praeitų metų pradžioje, argumentuodama, jog jis taps nesąžininga amnestija piktybiniams mokesčių vengėjams.

Likus penkiems mėnesiams iki visuotinių rinkimų Vokietijoje, opozicinė Socialdemokratų partija (SPD) kibo į šią didelių politinių dividendų galinčią duoti bylą, teigdama, kad šis pagrindžia argumentus apie atmestos mokesčių sutarties su Šveicarija ydas.

„Dar kartą esame labai nustebinti, kad toks aiškus mokesčių vengimo atvejis išniro į šviesą, - sakoma SPD generalinės sekretorės Andreos Nahles pranešime. - Jau tokios bylos pakankamai blogai veikia socialinę santarvę mūsų šalyje. Tačiau daug blogiau, kai tokį elgesį sankcionuoja politikos lyderiai.“

Tačiau libertarinės Laisvųjų demokratų partijos, kuri yra kanclerės Angelos Merkel koalicijos partnerė, lyderis Philippas Roesleris pirmadienį sakė dienraščiui „Bild“, kad Berlynas ketina griežtai elgtis su mokesčių vengėjais ir kad be sutarties su Šveicarija daug tokių atvejų liks neišaiškinti.

Nors Šveicarija pastaruoju metu ėmėsi priemonių prieš nedeklaruojamas lėšas, stengdamasi išvengti mokesčių rojaus reputacijos, ši šalis kol kas atsisako svarstyti galimybę panaikinti savo bankų slaptumo politiką.

„Bayern“ antradienį susirems su Barselonos vienuolike Čempionų lygos pusfinalio pirmosiose rungtynėse, Vokietijos čempionams siekiant trečiąkart patekti į Europos čempionato finalą per pastaruosius ketverius metus.

„Bayern“ treneris Juppas Heynckesas nesureikšmino skandalo dėl mokesčių poveikio klubui.

„Tai privatus prezidento reikalas. Dažnai pasitaiko tokio pobūdžio istorijų, ypač Miuncheno žiniasklaidoje, tačiau mano komanda tame neturi absoliučiai jokių interesų“, - J. Heynckesas sakė šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.