Italijos futbolui reikia radikalių pokyčių?

Buvęs „AC Milan“ komandos kapitonas Paolo Maldini mano, kad Italijos „Serie A“ čempionatui būtini radikalūs pasikeitimai ir investicijos. Apie tai P. Maldini prakalbo po dar vieno nesėkmingo Italijos klubų sezono, kovojant dėl tarptautinių trofėjų.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2013, 7:59 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:00 PM

Po Milano „Inter“ pergalės Čempionų lygoje 2010-aisiais, nė vienas Italijos klubas nepasiekė šio turnyro pusfinalio. Paskutinė ekipa turėjusi progą – Turino „Juventus“, šiemet ketvirtfinalyje bendru rezultatu 0:4 pralaimėjusi Miuncheno „Bayern“ komandai.

P. Maldini tvirtina, kad jau atėjo laikas Italijos futbolo vadovams ir „Serie A“ organizatoriams rimtai aiškintis priežastis.

„Norint varžytis su geriausiomis Europos komandomis turi investuoti pinigus. Kito būdo, siekiant tokio lygmens – nėra. Tai galėjome pamatyti rungtynėse tarp „Juventus ir „Bayern“. Turino ekipa yra puiki, ypač Italijoje, tačiau visi matėme ekipų pajėgumų skirtumą. Šiai ekipai trūko bent dviejų ar trijų labai gerų žaidėjų“, - kalbėjo 126 mačus vilkėdamas Italijos rinktinės marškinėlius sužaidęs P. Maldini.

P. Maldini Europos/Čempionų lygos taurę per savo 25 metų karjerą laimėjo penkis kartus. 2009-aisiais, būdamas 41 metų, jis nusprendė baigti karjerą. Futbolininkas neslepia, kad į tuos laikus žiūri su nostalgija.

„90-aisiais turėjome nuostabias komandas - „AC Milan“, Milano „Inter“, „Juventus“, Romos „Lazio“, „Roma“, „Parma“, „Fiorentina“. Jeigu pažiūrėsite į futbolininkus, tai jie buvo labai geri, tačiau kai kurios ekipos neprotingai investavo ir atsidūrė prie bankroto ribos“, - kalbėjo laikomas vienu geriausių istorijoje gynėjų P. Maldini.

Abu P. Maldini sūnūs priklauso „AC Milan“ jaunimo komandoms. Pats buvęs futbolininkas dabar dažnai stebi krepšinį - „Miami Heat“ ekipos kovas NBA. Pasak jo, Italijos futbolas galėtų pasimokyti iš amerikiečių.

„Reikia pasimokyti iš tokio mentaliteto. Italijoje vis dar turime įstatymų, kurie neveikia. Jeigu išeisite iš „San Siro“ stadiono, pamatysite, kad žmonės pardavinėja padirbtą atributiką. Taip buvo kai pradėjau žaisti ir yra dabar. Negalima to leisti, - teigė futbolininkas. - Turime labai senus stadionus. „San Siro“ - istorinis stadionas ir yra gražus, tačiau negali pasiūlyti reikiamo komforto, todėl jį reikia tobulinti. Privalome mokytis iš lygų, kurios iš sporto uždirba pinigus, o ne juos praranda. Kvailystė, tačiau Italijos futbole visi praranda pinigus.“

Vienintelė investicijų trūkumo nauda, anot P. Maldini, tai, kad komandos leidžia pasireikšti vietiniams talentams.

„Italijoje yra daug jaunų žaidėjų, kuriems reikia erdvės. „AC Milan“ turi Mattia DE Sciglio ir Stephaną El Shaarawy, kurie, galbūt, prieš porą metų būtų nepakilę nuo suolo“, - kalbėjo P. Maldini, pareiškęs, kad perversmo futbole imtis neketina.

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.