Klaipėdos „Atlanto“ lyderis E. Razulis: „Reikia dirbti ir nesužvaigždėti“

Evaldas Razulis dešimčia taiklių smūgių prisidėjo, kad Klaipėdos „Atlantas” laimėtų Lietuvos futbolo A lygos pirmąjį ratą. Bet puolėjas jau pajuto padidėjusį varžovų komandų gynėjų dėmesį.

10 įvarčių per 8 mačus įmušęs „Atlanto” puolėjas E. Razulis (viduryje) yra rezultatyviausias A lygos žaidėjas.<br>„Fkatlantas.lt” nuotr.
10 įvarčių per 8 mačus įmušęs „Atlanto” puolėjas E. Razulis (viduryje) yra rezultatyviausias A lygos žaidėjas.<br>„Fkatlantas.lt” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis („Lietuvos rytas")

Apr 30, 2013, 3:13 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:06 PM

„Atlantas” dar niekada per pastaruosius 20 metų nebuvo toks stiprus, kaip šį sezoną.

Klaipėdos futbolininkai pirmąjį ratą baigė sunkia pergale Gargžduose 1:0 prieš vietos „Bangą” ir surinko 21 tašką. Dviem atsilieka Vilniaus „Žalgiris”, penkiais – Panevėžio „Ekranas”.

„Šiaip ne taip paėmėme tris taškus, bet dabar visos mintys – apie taurės pusfinalio mačą su „Žalgiriu”. Šį sezoną mums kiekvienos rungtynės yra vienodai svarbios”, – „Lietuvos rytui” tvirtino pergalingą įvartį Gargžduose įmušęs Evaldas Razulis.

– Ar tikėjotės tokio sėkmingo starto? – E. Razulio paklausė „Lietuvos rytas”.

– Prieš sezoną daug dirbome, kad sudarytume konkurenciją ilgamečiams A lygos lyderiams.

Treniruočių stovykloje Turkijoje sužaidėme ne vieną kontrolinį mačą su stipriais varžovais, todėl pasitikėjome savo jėgomis.

Aišku, iš anksto negali numatyti tokių rezultatų. Smagu, kad mūsų darbas pasiteisino, bet sezonas dar tik prasideda.

Žiūrėsime, kur būsime lapkritį, kai viskas baigsis.

– Pirmajame rate išvykose įveikėte abu A lygos favoritus – „Žalgirį” ir „Ekraną”. Kas lėmė šias pergales?

– Mums visos rungtynės yra vienodos vertės. Kai einame į aikštę, visada stengiamės kovoti iki galo.

O ar išvykoje žaidžiame, ar namuose, mums nėra skirtumo. Treneris pastebėjo, kad išvykose žaidžiame net geriau negu namuose.

– Ko reikia, kad „Atlantas” ir toliau išlaikytų tokį pergalingą ritmą?

– Kuo toliau, tuo sunkiau gali būti. Esame lyderiai, todėl dabar visi varžovai norės mums įkąsti.

Juk niekas nesitikėjo, kad mums pavyks taip startuoti. „Atlantas” jau daug metų priklausė lygos autsaideriams, bet šiemet pakilo į viršūnę.

Gali būti, kad kai kurie varžovai mūsų tinkamai neįvertino.

Reikia toliau taip pat dirbti ir nesužvaigždėti. Pirma laiko tikrai neužsidėsime karūnos. Kaip iki šiol dirbome, taip ir toliau privalome dirbti. Tuomet viskas bus gerai.

Trenerio autoriteto pakanka, kad visi žaidėjai išeitų į aikštę ir stengtųsi.

Nė vieno iš mūsų nereikia papildomai raginti.

– Pirmajame rate per 8 mačus įmušėte 10 įvarčių. Kuris iš jų sukėlė daugiausia emocijų?

– Galbūt rungtynėse su „Ekranu”. Čempionams vis tiek ne kasdien įmuši, bet savo sėkmės tikrai per daug nesureikšminu.

Mače su „Dainava”, kai įmušiau penkis kartus, gavau gerus komandos draugų perdavimus, todėl man tereikėjo užbaigti atakas.

Visa komanda stengiasi per mane žaisti, todėl negaliu jos nuvilti.

Klube sudarytos visos sąlygos gerai žaisti. Atlyginimus ir premijas gauname laiku, esame gerai maitinami, skiriamos atsigavimo priemonės, pirtys, butai – viskas, kaip turi būti profesionalų klube.

Dabar visos mintys – tik apie futbolą.

– Esate rezultatyviausias A lygos žaidėjas. Praėjusį sezoną Artūras Rimkevičius per sezoną pasižymėjo 35 kartus. Ar turite užmojų pagerinti jo rekordą?

– Dabar tikrai apie tai negalvoju.

– Tačiau jei toliau tokiu ritmu rungtyniausite, po 4 ratų savo sąskaitoje galite turėti net 40 įvarčių...

– Toks skaičius, aišku, būtų iš fantastikos srities.

Jau dabar pajutau, kad varžovų gynėjai stengiasi labiau mane prižiūrėti.

Galiu iš viso daugiau neįmušti. Man svarbiausia, kad „Atlantas” A lygoje liktų pirmoje vietoje ir laimėtų šalies taurę. Būčiau daug labiau patenkintas nei pagerinęs tą rekordą.

– Antradienį Vilniuje žaisite LFF taurės atsakomąsias pusfinalio rungtynes su „Žalgiriu”. Patekusi į finalą ekipa turi daug šansų prakirsti langą į Europą.

Kuris turnyras – A lyga ar LFF taurė – klubui svarbesnis šį sezoną?

– Šią akimirką mums tikrai svarbesnė taurė. Bet jeigu pavyktų patekti į finalą, po gegužės 19-osios svarbiausia vėl būtų A lyga.

Mums svarbiausios – artimiausios rungtynės. Juk per mačą su „Banga” treneris jau galėjo rūpintis būsima dvikova su „Žalgiriu”, bet šeštadienį jis nepakeitė visos sudėties, nes mums svarbūs buvo trys taškai A lygoje.

Mes niekuomet nekalbėjome iš anksto, kaip kitos komandos: A lygoje užimsime pirmąją ar antrąją vietą ir laimėsime taurę.

Lietuvoje daug kas mėgsta dar prieš sezoną išsidalinti vietas. Bet mes tikrai nesame užsikabinę medalių.

„Atlantas” sužibėjo

Pasibaigus A lygos pirmojo rato kovoms Lietuvos futbolo specialistai sudarė simbolinę rinktinę. Į ją pateko net penki čempionato lyderio Klaipėdos „Atlanto” žaidėjai.

1-ojo rato rinktinė. Vartininkas Maris Eltermanis (Pakruojo „Kruoja”), gynėjai Kazimieras Gnedojus, Andrius Jokšas (abu – „Atlantas”), Luka Peričius (Vilniaus „Žalgiris”), Giedrius Tomkevičius („Ekranas”), saugai Andrius Bartkus, Marius Papšys (abu – „Atlantas”), Jakubas Wilkas („Žalgiris”), Nerijus Valskis (Marijampolės „Sūduva”), puolėjai Evaldas Razulis („Atlantas”) ir Georgis Alaverdašvilis („Šiauliai”).

Rezultatyviausi A lygos žaidėjai: 1. E. Razulis („Atlantas”) – 10 įvarčių, 2. G. Alaverdašvilis („Šiauliai”) – 9, 3. N. Valskis („Sūduva”) – 6, 4. K. Bilinskis („Žalgiris”) – 5, 5. V. Kavaliauskas („Ekranas”) – 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.