„Real“ žygis Čempionų lygoje baigėsi, J. Mourinho vėl užsiminė paliksiąs Ispaniją

Praėjusių metų Vokietijos čempionai atsilaikė paskutines kelias Čempionų lygos atsakomųjų pusfinalio rungtynių minutes, kai Madrido „Real“ atsitiesė po antrojo vėlyvo įvarčio.

Po rungtynių „Real“ treneris J. Mourinho (priekyje) užsiminė apie norą palikti komandą, „Borussia“ strategas J. Kloppas džiaugėsi bilietu į finalą.<br>AP
Po rungtynių „Real“ treneris J. Mourinho (priekyje) užsiminė apie norą palikti komandą, „Borussia“ strategas J. Kloppas džiaugėsi bilietu į finalą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP, Reuters ir lrytas.lt inf.

May 1, 2013, 8:27 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:51 AM

83 minutę pasižymėjo Karimas Benzema, po penkių minučių pelnytas Sergio Ramoso įvartis sugrąžino viltį Madrido „Real“ gerbėjams.

Teisėjas pridėjo 5 minutes prie pagrindinio laiko. Ispanijos klubui trūko tik įvarčio, kad į Čempionų lygos finalą žengtų būtent jis. Dortmunde mačas baigėsi „Borussia“ ekipos pergale 4:1. Tačiau Vokietijos klubas nebeklydo ir apsaugojo savo vartus nuo trečiojo įvarčio. Mačas baigėsi 2:0 Madrido ekipos naudai, tad bendrą pergalę 4:3 šventė Vokietijos klubas. 

„Rungtynių pabaiga buvo įtempta“, - po mačo atsikvėpęs žurnalistams teigė Dortmundo „Borussia“ vyriausiasis treneris Jurgenas Kloppas.

„Mes turėjome prieš tai labai neblogas galimybes pasižymėti. Jei būtume pelnę įvartį, būtų viskas baigta. Apskritai mes galėjome rungtyniauti ryžtingiau, bet galutinis rezultatas yra 4-3 mūsų naudai ir mes nusipelnome būti finale.

Rungtynės Wemblyje bus vienas įspūdingiausių momentų mūsų komandos gyvenime, bet kokiu atveju, mes nebūsime laikomi favoritais.“, - teigė Dortmundo „Borussia“ strategas.

„Jie mus nuolat spaudė ir mes praleidome du įvarčius rungtynių pabaigoje. Rungtynių pabaiga buvo išties įtempta“, - po mačo kalbėjo Kevinas Grosskreutzas.

„Mes turime didelį būrį puikių gerbėjų, kurie gausiomis pajėgomis mus lydi į visas išvykos rungtynes, jie nusipelno mus matyti finale“, - dėkodamas „Borussia“ aistruoliams kalbėjo K. Grosskreutzas. „Kol kas apie finalą negalvojame, o džiaugiamės patekę į jį. Mintys apie finalą nuo rytojaus.“

Užsiminė apie grįžimą į Angliją Šiemet charizmatiškajam Jose Mourinho nepavyks laimėti trečią kartą Čempionų lygos taurės su skirtinga ekipa. Strategas triumfavo 2004 metais su „Porto” ekipa bei 2010 metais vadovaudamas Milano „Inter“ komandai.

Vadovaujant portugalui J. Mourinho, Madrido „Real“ trečius metus iš eilės Čempionų lygoje suklupo pusfinalyje. 2012 metais ispanų klubą pranoko Miuncheno „Bayern“, 2011-aisiais pralaimėjo „Barcelona“ futbolininkams.

Po rungtynių J. Mourinho gyrė auklėtinius už kovingumą iki pat paskutinės rungtynių minutės.

„Mes turėjome galimybių pelnyti įvartį kur kas anksčiau ir tada mūsų šansai būtų kur kas geresni.

Mes kasmet beveik pasiekėme tikslą, tačiau tas „beveik“ ir lieka beveik, tai yra niekis. Trejus metus „Real“ turėjo puikius sezonus, tačiau.. Aš tikiu, kad ateityje, o tai atsitiks kaip įmanoma greičiau, Madrido komanda įveiks šį barjerą ir žais finale“, - po rungtynių teigė J. Mourinho, kuris leido suprasti, kad po šio sezono ketina palikti Karališkąjį klubą.

„Žinau, kad esu laukiamas Anglijoje, esu ten mėgstamas. Situacija Ispanijoje yra kiek kitokia, kai kurie žmonės manęs čia nekenčia“, - teigė J. Mourinho.

„Apmaudu, gaila... Tai futbolas, pralaimėjimas yra žaidimo dalis, tačiau apmaudu, kai Madrido „Real“ pralaimi turėdama tokią komandą. Jei mes būtume žaidę Dortmunde taip, kaip šį vakarą, rezultatas būtų visai kitoks“, - nusiminęs žiniasklaidai kalbėjo Sergio Ramosas.

„Turėjome daug šansų pirmame kėlinyje išsiveržti į priekį, tačiau pasižymėti pavyko tik rungtynių pabaigoje“, - kalbėjo S. Ramosas.

Antrasis „Borussia“ šansas

Dortmundo „Borussia“ finale žais 16 metų pertraukos. 1997 metais Vokietijos klubas 3:1 įveikė Turino „Juventus“ ir iškovojo Čempionų lygos taurę.

Dortmundas prieš 11 metų žaidė Europos taurės turnyro finale, 2002-aisiais 2:3 nusileido „Feyernoord“ vienuolikei.

Čempionų lygos finale, kuris vyks gegužės 25 dieną Londone, Dortmundo komandos laukia „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“ komandų poros nugalėtojas. Tiesa, čia mažai kas abejoja, kad bavarai iššvaistys namuose susikrautą pranašumą, pirmas mačas Miunchene baigėsi 4:0 „Bayern” komandos pergale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.