Du įvarčius praleidusi Dortmundo „Borussia“ - Čempionų lygos finale (video)

Po nevaisingų pirmųjų atakų priblėsusį gerbėjų tikėjimą stebuklu atgaivinusi Madrido „Real“ komanda privertė pirmą kartą Čempionų lygoje pralaimėti Dortmundo „Borussia“ futbolininkus, tačiau ispanai tik tuo ir galėjo guostis. Paskutinėmis minutėmis puikiai sužaidusi „Real“ ekipa šventė pergalę 2:0, tačiau tokio rezultato po suklupimo Vokietijoje 1:4 nepakako. „Santiago Bernabeu“ stadioną palikę „Borussia“ futbolininkai jau galvojo, ką dės į savo lagaminus, kai vyks į Londoną, kur vyks Čempionų lygos finalas.

Dortmundo „Borussia“ komanda intriguojančiose rungtynėse patyrė pirmąjį pralaimėjimą, tačiau jis neužkirto kelio į Čempionų lygos finalą. „Real“ sirgaliams beliko stebėti savo dievaičių liūdesį – du įvarčius įmušusi komanda šypsojosi tik kelias akimirkas – iki finalinio švilpuko.<br>Montažui naudotos AP nuotraukos
Dortmundo „Borussia“ komanda intriguojančiose rungtynėse patyrė pirmąjį pralaimėjimą, tačiau jis neužkirto kelio į Čempionų lygos finalą. „Real“ sirgaliams beliko stebėti savo dievaičių liūdesį – du įvarčius įmušusi komanda šypsojosi tik kelias akimirkas – iki finalinio švilpuko.<br>Montažui naudotos AP nuotraukos
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

May 1, 2013, 7:25 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:03 AM

Pirmajame mače keturis įvarčius į „Real“ vartus įmušęs Robertas Lewandowskis ir antradienį turėjo ne vieną progą, tačiau lenkui pritrūkdavo aštrumo. „Borussia“ komanda finale kovos su Miuncheno „Bayern“ arba „Barcelona“ komanda. Šios ekipos savo santykius spręs trečiadienį. „Bayern“ pirmąjį mačą laimėjo 4:0.

Statistika.

„Real“ - „Borussia“

Kamuolio kontrolė: 59 proc. - 41 proc.

Smūgiai (į vartų plotą): 21 (10) – 7 (4)

Kampiniai: 10 - 3

Geltonos kortelės: 4 - 3

Nuošalės: 7 - 6

Banga. „Real“ jau nuo pirmosios atakos užrėmė varžovų vartus. Per dešimt minučių šeimininkai smūgiavo keturiskart ir kamuolį kontroliavo 71 proc. laiko. Smarkiai prakaituoti teko R. Weidenfelleriui, kuris vieną po kito atmušinėjo smūgius. Vieną realiausių progų 15 minutę turėjo Mesutas Ozilas, tačiau savanaudiškumas nugalėjo. Pasižymėti galėjo ir Cristiano Ronaldo su Gonzalo Higuainu. Atoslūgis. Tačiau „Real“ galų gale nustojo nuolat šturmuoti „Borussia“ vartus. Vokiečiai ir patys mėgino regzti atakas, bet J. Kloppo auklėtiniai vengė per daug rizikuoti. „Real“ porą kartų atliko pavojingus smūgius, tačiau savo tikslo nepasiekė – per pirmąjį kėlinį neįmušė nė vieno įvarčio.

Blyksnis. Po pertraukos „Borussia“ komanda rodė daugiau iniciatyvos. R. Lewandowskis 49-ąją minutę pavojingai smūgiavo laisvas, o netrukus jis nejuokais išgąsdino„Real“ aistruolius. R. Lewandowskio galingas smūgis atsimušė į vartininką, o tada – į skersinį, tačiau įvarčio nebuvo.

Pokyčiai. J. Mourinho atliko du keitimus ir į aikštę išleido K. Benzemą bei Kaka, tačiau tai „Real“ strategui nepadėjo - „Borussia“ žaidė vis drąsiau ir 62 minutę turėjo šimtaprocentinę progą, tačiau čia tobulai sužaidė „Real“ vartininkas D. Lopezas. Intriga. Kai žaidimas tapo slogesnis, „Real“ netikėtai atgaivino intrigą. 83 minutę pirmąjį įvartį įmušė K. Benzema, o po penkių minučių į „Borussia“ vartus kamuolį nukreipė S. Ramosas. Tribūnos tiesiog ošė, aidėjo šūksniai ir švilpimas, tačiau „Real“ komandai savo sirgalių akivaizdoje sukurti stebuklo nepavyko.

Susistumdymas. 60 minutę po susidūrimo susistumdė S. Ramosas ir R. Lewandowskis, tačiau teisėjui kortelių rodyti nereikėjo. Žvaigždės. Daugybės plojimų iš savo sirgalių sulaukė abiejų komandų vartininkai. „Borussia“ gerbėjai dėkojo Romanui Weidenfelleriui, kuris ne tik atlaikė pirmųjų minučių šturmą, bet ir kitais momentais užsiimdavo tinkamas pozicijas. Nors ir praleido du įvarčius, be R. Weidenfellerio pastangų „Borussia“ ekipai būtų buvę riesta gerokai anksčiau. Su Čempionų lyga atsisveikinęs Diego Lopezas aikštę paliko žinodamas, kad padarė viską, ką galėjo – jis taip pat žaidė pavyzdingai ir atrėmė 62 minutę itin pavojingą I. Gundogano smūgį.

Antrasis kėlinys

Baigėsi antrasis kėlinys

90+3 min. M. Ozilui pakėlus kampinį galva mušė S. Ramosas, tačiau jam nepavyko kamuolio nukreipti į vartus.

89 min. S. Ramosas nuginklavo varžovų vartininką - 2:0.

88 min. Dortmundo komanda chaotiškai atmušinėja kamuolius iš baudos aikštelės.

87 min. J. Kloppas nusprendė sutvirtinti gynybą ir pakeitė R. Lewandowskį. Tokį sprendimą palydėjo švilpimas.

84 min. Prasidėjo vokiečių šturmas.

83 min. iš dešiniojo „Borussia“ komandos baudos aikštelės krašto nuostabų žemą perdavimą atliko Kaka, kuris kamuolį perdavė lygiagrečiai bėgusiam M. Ozilui. Šis kamuolį nukreipė į vartus – 1:0.

75 min. M. Reusas atliko gražų perdavimą R. Lewandowskiui, kuris jau stovėjo baudos aikštelėje, ties 11 metrų žyma. Užuot smūgiavęs vienu lietimu R. Lewandowskis nusprendė susistabdyti kamuolį ir taip leido laiku „Real“ gynėjui užkišti koją.

70 min. A. Di Maria skersavo kamuolį, tačiau prie varžovų virpsto buvęs ir „uždaryti“ norėjęs Kaka kamuolio nepasiekė.

67 min. X. Alonso paliko aikštę, S. Khedira – įbėgo.

62 min. Į baudos aikštelę nuostabų perdavimą gavęs M. Reusas jį parideno Gundoganui, tačiau fantastiškai sužaidė D. Lopezas, kuris atrėmė smūgį. Netrukus „Real“ surengė greitą ataką, tačiau nieko nepešė.

57 min. J. Mourinho atliko du keitimus. F. Coentrao pakeitė Kaka, kuris turėtų stiprinti priekį. G. Higuainą pakeitė K. Benzema. Madrido komanda žaidžia su trimis gynėjais.

50 min. Fantastiškas epizodas! R. Lewandowskis gavo tobulą perdavimą ir įsiveržė dešiniuoju „Real“ komandos baudos aikštelės kraštu. Puolėjas pasileido vartininko link ir galingai smūgiavo kamuolį, tačiau jį palietė D. Lopezas. Kamuolys nuo vartininko atšoko į skersinį ir nuskriejo tolyn - „Borussia“ aistruoliai susiėmė už galvos.

49 min. Akimirką „Borussia“ sirgaliai sulaikė kvapą – R. Lewandowskis gavo kamuolį ir turėjo laisvą plotą smūgiuoti, tačiau jis šovė gerokai pro šalį.

47 min. M. Ozilas stojo prie kamuolio, esančio šalia kampinio vėliavėlės, tačiau jam atlikto tikslaus perdavimo nepavyko.

Pirmasis kėlinys

Baigėsi pirmasis kėlinys

45 min. Dortmundo komanda į priekį išsiveržė trys prieš tris, tačiau M. Reusas nesugebėjo pasiekti perduoti kamuolio, kurį sugavo „Real“ vartininkas.

44 min.

„Borussia“ futbolininkai organizavo gražią ataką, tačiau įžengus į baudos aikštelę teisėjas fiksavo nuošalę.

35 min.

Dortmundo komanda uždirbo kampinį. Prie kamuolo stojo M. Reusas, tačiau „Real“ gynėsi patikimai.

26 min.

F. Coentrao prieš save išvydo geltoną kortelę.

23 min.

Pavojų prie savo vartų teko gesinti „Real“ komandai.

15 min.

Nuostabią progą gavo M. Ozilas. Jis pasileido į baudos aikštelę dešiniuoju kraštu. Lygegrečiai su juo bėgo C. Ronaldo, kuriam už nugaros buvo du gynėjai. Tačiau M. Ozilas nusprendė smūgiuoti pats ir tai darė labai netaikliai.

14 min. Bloga žinia „Borussia“ gerbėjams. Dėl traumos J. Kloppas privertė pakeisti M. Gotze. Jį pakeitė Kevinas Grosskreutzas.

12 min. C. Ronaldo dar kartą galingai smūgiavo į varžovų vartus. Situaciją gelbėjo R. Weidenfelleris.

10 min. C. Ronaldo pavojingai smūgiavo po M. Ozilo perdavimo.

4 min.

G. Higuainas turėjo puikią progą pasižymėti, tačiau Dortmundo žaidėjai paskutinę akimirką užkirto jam kelią. 1 min. Pirmoji minutė ir pirmasis Madrido komandos kampinis. Kamuolį išspyrė C. Ronaldo, tačiau Dortmundo komanda neleido varžovams susikurti pavojingos situacijos.

Starto sudėtys.

„Real“: Diego Lopezas; Michaelis Essienas, Sergio Ramosas, Raphaelis Varane, Fabio Coentrao; Luka Modričius, Xabi Alonso; Angelis Di Maria, Mesut Ozil, Cristiano Ronaldo; Gonzalo Higuainas.

„Borussia“: Romanas Weidenfelleris; Lukaszas Piszczekas, Neven Subotičius, Matsas Hummelsas, Marcelis Schmelzeris; Ilkay Guendoganas, Svenas Benderis; Jakubas Blaszczykowskis, Mario Goetze, Marco Reusas; Robertas Lewandowskis.

Teisėjas. Howardas Webbas (Anglija)

Pusfinalis. Trečiadienį 21 val. 45 min. atsakomosiose rungtynėse susigrums „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“ komandos. „Bayern“ savo sirgalių akivaizdoje katalonus sutriuškino 4:0.

Siekiai. Madrido „Real“ šiame sezone siekia tryliktąjį kartą patekti į Europos turnyro finalą. „Borussia“ komandai tai antrasis mėginimas patekti į finalą – kartą Dortmundo ekipai tai pavyko padaryti 1997 metais.

Vokietija. J. Mourinho papildomą spaudimą suteikia tai, kad kova vyksta su Vokietijos komanda. Praėjusio sezono pusfinalyje „Real“ pralaimėjo „Bayern“ komandai, kuri kitame pusfinalyje trečiadienį kovos su „Barcelona“.

Ispanija. „Borussia“ komanda jau yra atrkintamajame etape pašalinusi vieną „Primera“ klubą. Vokiečiai 3:2 bendru rezultatu nugalėjo „Malaga“ ekipą.

Pralaimėjimas. „Borussia“ komanda pusfinalyje „Real“ ekipai yra pralaimėjusi 1998-aisiais. Tuomet ispanai laimėjo trofėjų.

Žaidėjas. R. Lewandowskis yra pirmasis futbolininkas, kuriam į „Real“ vartus pirmajame susitikime yra pavykę įmušti keturis įvarčius.

Sugrįžimas. Šiame etape dar nei vienai komanda nėra pavyk panaikinti tokio deficito, tačiau Čempionų lygoje taip yra nutikę. 2003-2004 metų ketvirtfinalyje 0:4 „AC Milan” komandai pralaimėjusi „Deportivo La Coruna“ ekipa sugebėjo antrąjį mačą laimėti 4:0 ir žengė toliau.

Kortelės. Jeigu gaus geltoną kortelę, kitas rungtynes turės praleisti „Real“ atstovai Sergio Ramosas, Michaelis Essienas ir „Borussia“ žaidėjas Kevinas Grosskreutzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.