„Atlanto“ ir U-19 rinktinės talentas futbolo manija užkrėtė artimuosius

Lietuvos jaunimo U-19 futbolo rinktinės puolėjas Donatas Kazlauskas šiemet retai turi galimybę atsikvėpti nuo futbolo. Sausį ir U-21 rinktinėje spėjęs parungtyniauti žaidėjas šiemet yra svarbus A lygos čempionato lyderio Klaipėdos „Atlanto“ narys. Žaisti už uostamiesčio ekipą jis kviečiamas netgi iš U-19 rinktinės stovyklos.

Sausį ir U-21 rinktinėje spėjęs parungtyniauti D. Kazlauskas šiemet yra svarbus A lygos čempionato lyderio Klaipėdos „Atlanto“ narys.<br>V. Knyzelis/ LFF.lt
Sausį ir U-21 rinktinėje spėjęs parungtyniauti D. Kazlauskas šiemet yra svarbus A lygos čempionato lyderio Klaipėdos „Atlanto“ narys.<br>V. Knyzelis/ LFF.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2013, 3:35 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:02 AM

Lietuvos U-19 rinktinė pastarąją savaitę treniruojasi Palangoje. Lietuvių vasarą laukia ypatingas iššūkis - rungtyniavimas Lietuvoje vyksiančiame U-19 Europos čempionate. Vienas rinktinės lyderių Donatas Kazlauskas džiaugiasi, kad gimė pačiu laiku ir turės išskirtinę galimybę Senojo žemyno čempionato rungtynes žaisti namuose.

19-metis futbolininkas patenkintas sėkmingu „Atlanto“ pasirodymu bei savo žaidimu, kuris padėjo futbolo aistra uždegti ir artimuosius.

Rinktinėje - didelė konkurencija

„Viskas gerai. Trečiadienį Gargžduose rungtyniavome su „Palangos“ komanda, laimėjome 5:0. Stovykla labiau taktinė. Ji skirta pasiruošti Europos čempionatui. Trečiadienį žaisime kontrolinį mačą su Ukrainos rinktine“ – portalui Futbolo.TV pasakojo D. Kazlauskas.

– Kaip leidžiate laisvą laiką? - D. Kazlausko paklausė Futbolo.TV žurnalistas Giedrius Vaitkevičius.

– Kartais nueiname prie jūros. Tačiau daugiausiai laiko skiriame poilsiui. Bandome atsikvėpti prieš arba po treniruočių. Kartais treniruojamės vieną, būna, kad ir du kartus per dieną. Ketvirtadienį buvo poilsio diena, galėjome atsipalaiduoti sūkurinėje vonioje.

– Kokį įspūdį paliko trečiadienio draugiškos rungtynės su „Palanga“?

– Kartu žaidėme po ilgos pertraukos. Reikia tarpusavio supratimo. Kai susižaisime, viskas bus gerai. Kaip ir anksčiau.

– Kokia mūsų U-19 rinktinė?

– Varžovams iš užsienio nusileidžiame technika. Tačiau turime daug žaidėjų, didelė konkurencija. Gerų žaidėjų atvyko iš kitų šalių klubų. Tikrai kovosime.

– U-19 čempionatas vyks Lietuvoje. Jus palaikys savi žiūrovai. Nejausite papildomos įtampos?

– Čempionatas Lietuvoje, žinoma, didelis pliusas mums. Visos komandos namie žaidžia su dviguba energija. Pasisekė, kad tais metais gimėme.

Tokio „Atlanto“ starto nesitikėjo

– Šiemet atstovauji Klaipėdos „Atlanto“ komandai. Kaip vertini sezono pradžią?

–Netgi labai gerai. Net negalvojome, kad galime būti pirmojoje pozicijoje. Bandysime jos neužleisti. Mūsų tikslas – bent jau prizinė vieta.

– Tokios pradžios nesitikėjo net pati komanda?

– Žinojome, kad nebūsime gale. Tačiau, jog užimsime pirmąją vietą... Nežinau... Tai tikrai staigmena. Tačiau viskas labai gerai. Džiaugiamės.

– Paties žaidimas irgi tenkina?

– Esu naujoje komandoje, tad žaidžiu šiek tiek susikaustęs. Nemanau, kad parodžiau viską, ką galiu. Tačiau nėra ir taip blogai. Kaip ten bebūtų, nesu linkęs vertinti savojo žaidimo. Tegu tai daro treneriai.

– Labai apmaudu, kad antradienį „Atlantas“ Vilniuje paskutinėmis sekundėmis 0:1 pralaimėjo „Žalgiriui“ ir nepateko į Lietuvos futbolo taurės finalą?

– Žiauriai gaila. Labai norėjome. Apmaudu, kad man neteko žaisti dėl keturių geltonų kortelių. Visi labai norėjome ir taurės, ir kelialapio į UEFA Europos lygą.

– Pykai ant savęs už gana kvailoką ketvirtąją geltoną kortelę?

– Ne tiek ant savęs, kiek ant teisėjų. Manau, iš keturių kortelių buvau vertas tik vienos. Matyt, kadangi esu jaunas, teisėjai bando auklėti.

Džiaugiasi grįžęs į pajūrio kraštą

– Esi kilęs iš Kretingos. Malonu sugrįžti į savo kraštą?

– Taip, tikrai smagu. Viskas arti. Gyvenu namie, pas mamą. Visada esu pavalgęs. Iš Kretingos kasdien važiuoju į treniruotes Klaipėdoje. Tai nedidelė problema, nes ne taip jau ir toli. Klaipėdos komandoje tikrai geriau, nei pernai Vilniuje.

– Iš Kretingos kilęs ir kitas šiemetinio „Atlanto“ žaidėjas – geriausias 2009 metų Lietuvoje rungtyniavęs futbolininkas Valdas Trakys. Vaikystėje į jį nesilygiuodavai?

– Buvau dar labai mažas. Žinodavau, kad toks yra. Tačiau dabar gerai sutariame. Kartais drauge keliaujame į treniruotes arba grįžtame po jų. Valdas man daug padeda.

– Kokios stipriosios ir silpnosios Tavo žaidimo pusės?

– Stiprioji, turbūt, rungtyniavimas vienas prieš vieną. Silpnoji, be jokios abejonės, žaidimas galva.

– Futbolą žaidi nuo aštuonerių metų. Iš kur meilė šiam sportui?

– Iš artimųjų niekas futbolo nėra žaidęs. Dabar, kai pradėjau dažniau rungtyniauti, visi susirgo futbolo manija, žiūri rungtynes. 14-metis brolis Vilius taip pat pradėjo lankyti futbolo treniruotes.

– Tavo zodiako ženklas – avinas. Ar aikštėje demonstruoji užsispyrimą?

– Manau, kad taip. Tai lemia nereikalingas korteles, dažnai ginčijuosi su teisėjais. Bet gal tai ir geriau – dar labiau uždega kovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.