Italijos čempionu vėl tapęs Turino „Juventus“ vilioja Z. Ibrahimovičių ir G. Higuainą

Italijoje – „Juventus”, Turkijoje – „Galatasaray”, Olandijoje – „Ajax” futbolininkai jau laistė šampaną. Nors Turino klubas 29-ąjį kartą laimėjo Italijos pirmenybes, sirgaliai šventė 31-ąjį titulą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 10:28 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:39 AM

Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo vėl mušė įvarčius Ispanijos lygoje, Anglijos čempionų vardus jau užsitikrinę „Manchester United“ futbolininkai savajame „Old Trafford“ stadione gavo antausį nuo Londono „Chelsea“ ekipos, o Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“ prieš būsimą mūšį Čempionų lygos finale lygiosiomis (1:1) baigė žvalgybos mačą Vokietijos čempionate, kai „Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris atrėmė šeimininkų puolėjo Roberto Lewandowskio smūgį nuo 11 m atžymos. Bet visus šiuos įvykius Europos futbolo stadionuose nustelbė dar vienas „Juventus“ triumfas Italijos pirmenybėse. Turino futbolininkai tapo „Serie A” čempionais likus žaisti dar trijų turų rungtynes. Iš paskos žengiančią „Napoli” komandą jie lenkia 11 taškų.

Stipriausių žemyno futbolo lygų apžvalgoje – žvilgsnis į naujuosius “Serie A“ čempionus.

Sirgaliai skaičiavo iki 31

Kai Arturo Vidalis nuo 11 m žymos įmušė vienintelį įvartį į „Palermo” vartus, „Juventus” sirgaliai Turino stadione pradėjo garsiai skaičiuoti savo klubo titulus.

„Vienas, du, trys... dešimt... dvidešimt... dvidešimt aštuoni... trisdešimt vienas!” – sekmadienį aidėjo „Juventus Stadium” arenos tribūnos.

Turino tifoziai tikrai neturi bėdų dėl atminties ir moka skaičiuoti.

Italijos futbolo valdžia atėmė iš „Juventus” klubo 2005 ir 2006 metais iškovotus titulus, kai nugriaudėjo su teisėjų papirkinėjimu ir lažybomis susijęs „Calciopoli” skandalas.

Bet ir Turino komandos sirgaliai, ir „Juventus” vadovai su žaidėjais iki šiol atvirai nepripažįsta šio sprendimo, todėl po pergalės prieš „Palermo” jie šventė 31-ąjį savo „scudetto”.

Ir aikštės centre, ir miesto gatvėse sekmadienį visi turiniečiai į viršų kėlė Italijos vėliavos spalvomis nudažytą plaketę, paženklintą 31-uoju numeriu.

Dominavo nuo pradžių

Nors diskusijos dėl „Juventus” titulų skaičiaus Italijoje tikriausiai nesibaigs iki gyvenimo pabaigos, Turino klubo triumfas antrą sezoną paeiliui tikrai nekėlė niekam abejonių.

Antonio Conte auklėtiniai pirmavo nuo pirmojo „Serie A” turo, varžovams nesuteikę jokių vilčių juos pasivyti.

„Dabar aš noriu laimėti Čempionų lygą. Bet, norėdami tai padaryti, privalome pagerinti ir savo žaidimą, ir savo sudėtį”, – neslėpė „Juventus” treneris, į viršų keldamas plakatą „31”.

Sieks lygos rekordo

Net turėdamas titulą kišenėje „Juventus” nesiruošia paskutinių turų rungtynių žaisti viena koja.

Nors Turino klubas laimėjo antrąjį „scudetto” paeiliui, jam liko dar vienas tikslas.

Fabio Capello treniruojamas „Juventus” 2005–2006 m. sezoną baigė turėdamas 91 tašką.

Po 35 mačų 83 taškus jau surinkę A.Conte auklėtiniai norėtų aplenkti savo pirmtakus ir perrašyti „Serie A” istoriją.

Nors per likusius 3 mačus (su Bergamo „Atalanta”, „Cagliari” ir Genujos „Sampdoria”) „Juventus” būtinos pergalės, nauja čempionų užduotis tik dar labiau išryškina akivaizdžią jų persvarą šį sezoną.

Po 2006-ųjų „Calciopoli” skandalo, kai buvo priverstas nusileisti į „Serie B” lygą, „Juventus” stulbinamai greitai sugrįžo į Italijos futbolo viršūnę.

Milžiniški trenerio nuopelnai

Naujasis titulas paženklino A.Conte sėkmę.

2011-ųjų vasarą perėmęs „Juventus” vairą 43 metų treneris iki šiol dirbo be klaidų.

Nors A.Conte šio sezono pradžioje buvo priverstas net keturiems mėnesiams palikti komandą dėl „Calcioscommesse” skandalo (A.Conte iš pradžių buvo nušalintas net 10 mėnesių, nes laiku nepranešė apie sutartas rungtynes, kai dar dirbo „Sienna” klubo treneriu, bet po apeliacijos ši bausmė buvo sušvelninta. – Red.), tai neturėjo įtakos nei „Juventus” reputacijai, nei rezultatams.

Turino klubo vadovai visuomet palaikė savo trenerį, ir buvęs „Juventus” saugas, regis, nusiteikęs toliau tęsti savo darbą.

Juolab kad A.Conte sutartis galioja iki 2015 metų, o 3 mln. eurų per metus Turine uždirbantis treneris iki šiol nėra sulaukęs jokio rimto pasiūlymo iš galingesnių žemyno klubų.

„A.Conte žmogus nori likti Turine 100 procentų. Bet A.Conte treneris turėtų tiksliai žinoti, ko jis galėtų tikėtis prieš paskelbdamas savo tikslus”, – vakar sakė „Juventus” strategas.

Šie žodžiai neišgąsdino „Juventus” gerbėjų, bet buvo skirti klubo vadovams. A.Conte viešai neslepia, jog žaidėjų turguje šią vasarą komandai reikėtų įsigyti pajėgesnį puolėją.

Taikiklyje – Z.Ibrahimovičius

Italijos čempionai Čempionų lygoje šį sezoną ketvirtfinalyje nusileido Miuncheno „Bayern” (0:2 ir 0:2). Kitą sezoną Europoje toliau žengti norintis Turino klubas tiesiog priverstas stiprintis.

„Čempionus reikia pirkti. Bet mums sunku juos įpirkti”, – aiškino A.Conte, gavęs vokiečių antausį.

„Juventus” treneris spaudžia Turino klubo prezidentą Andreą Agnelli šią vasarą išsitraukti čekių knygelę. A.Conte sąrašo viršūnėje atsidūrė „Liverpool” puolėjas Luisas Suarezas.

Turino klubas taip pat domisi Gonzalo Higuainu (Madrido „Real”) ir Alexiu Sanchezu („Barcelona”).

„Juventus” vadovai jau kalbasi su Stefano Jovetičiaus agentu, bet sudėtingi santykiai su „Fiorentina” klubu gali pakišti koją derybose dėl puolėjo iš Juodkalnijos.

„Juventus” sirgaliai kupini slaptų vilčių, kad Zlatanas Ibrahimovičius jau šią vasarą gali vėl apsivilkti baltus ir juodus marškinėlius.

„Paris Saint Germain” komandai priklausantis futbolininkas viešai patvirtino, kad vieną dieną gali grįžti į Turiną, kuriame jau žaidė 2004–2006 m.

A.Conte pasiruošęs išskėstomis rankomis priimti į savo komandą Italijos futbolą puikiai pažįstantį 31-erių puolėją, bet „Juventus” vadovai iki šiol tarpusavyje ginčijasi ir dėl jo charakterio, ir dėl milžiniškos kainos. Italai kol kas nepasiruošę mokėti Z.Ibrahimovičiui po 14 mln. eurų per metus.

„Juventus” sausį sutarė dėl ispano Fernando Llorente (Bilbao „Athletic”) perėjimo, bet vasarą žada įsigyti dar du puolėjus ir rinkoje ieško vidurio gynėjo bei vidurio saugo, kuris savo žaidimo stiliumi prilygtų Andreai Pirlo.

Turino klubas irgi mėgins išsaugoti komandoje Arturo Vidalį. 10 įvarčių šį sezoną „Serie A” rungtynėse įmušęs saugas iš Čilės buvo vienas pagrindinių „Juventus” sėkmės kalvių ir dabar yra labiausiai kitų klubų medžiojamas žaidėjas.

Atomazga Turkijoje ir Olandijoje

Savaitgalį paaiškėjo ne tik Italijos, bet ir dar dviejų Europos šalių čempionai.

TURKIJA. Didier Drogba ir Wesley Sneijderis pirmąsyk tapo Turkijos čempionais.

Du buvusius Čempionų lygos nugalėtojus šią žiemą įsigijęs Stambulo „Galatasaray” 19-ąjį kartą per klubo istoriją laimėjo savo šalies pirmenybes. Naują titulą „Liūtai” užsitikrino sekmadienį, kai 4:2 įveikė „Sivasspor”, o juos persekiojantys Stambulo „Fenerbahce” futbolininkai netikėtai 0:2 pralaimėjo „Buyuksehir” komandai.

Likus dviem turams „Galatasaray” 10 taškų lenkia pagrindinius varžovus. Džiaugsmą dar labiau pasaldino svarbi detalė: „Galatasaray” klubas pagaliau aplenkė „Fenerbahce” ekipą (18) pagal per visą istoriją Turkijos čempionate iškovotų titulų skaičių.

OLANDIJA. Amsterdamo „Ajax” futbolininkai jau 32-ąjį kartą laimėjo savo šalies pirmenybes.

Trečiąjį iš eilės titulą trenerio Franko de Boero auklėtiniai užsitikrino sekmadienį po pergalės 5:0 prieš Tilburgo „Willem II” klubą. Likus paskutiniam turui „Ajax” 4 taškais lenkia Eindhoveno PSV, todėl yra nepasiekiami varžovams.

Prieš pustrečių metų Amsterdamo komandos vairą perėmęs F.de Boeras jau 8-ąjį kartą tapo Olandijos čempionu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.