A. Fergusonas: „Karjerą pradėjau su 8 žaidėjais ir be vartininko“

Beveik po 27 metų ir 1 tūkstančio 499 rungtynių „Manchester United“ klube seras Alexas Fergusonas laukia paskutiniojo iššūkio, kurį prieš užverdamas karjeros duris priims kaip treneris. 71-erių metų trenerio karjera baigsis sekmadienį, po „Premier“ lygos rungtynių išvykoje su „West Bromwich Albion“ komanda.

Nuotraukoje – į Metų žaidėjo apdovanojimų pietus atvykęs A. Fergusonas.<br>AP
Nuotraukoje – į Metų žaidėjo apdovanojimų pietus atvykęs A. Fergusonas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

May 17, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:03 PM

Su „Old Trafford“ stadionu praėjusią savaitę pergalingai atsisveikinęs strategas nori padėti tašką taip pat – pergalingai.

„1 tūkstantis 500 mačų – tai neįtikėtina. Kiekviena komanda nori laimėti paskutinį namų mačą – tai faktas, tačiau aš net labiau noriu laimėti paskutinįjį“, - spaudos konferencijoje šypsojosi A. Fergusonas.

Trenerio karjera prasidėjo dar prieš 39-erius metus, žemesnėse Škotijos lygose. Pirmą kartą prie „East Stirlingshire“ ekipos vairo stojęs strategas savo atsidavimu patraukė „Manchester United“ klubo dėmesį. Čia škotas praleido daugybę laiko ir iškovojo 38 trofėjus bei tapo sėkmingiausiu britų strategu istorijoje.

„Tai kitoks gyvenimas. Pradedant nuo 1974-ųjų, kuomet turėjome aštuonis žaidėjus ir nė vieno vartininko, baigiant dabartimi – kuomet turiu šešis vartininkus ir šimtą žaidėjų. Viską pamenu. 26-eri metai su „Manchester United“ yra fantastiški. Atvykimas čia buvo privilegija, o išvykimas taps garbe. Man pasisekė, kad čia buvau taip ilgai“, - kalbėjo A. Fergusonas.

Kai Mančesterio gatves užplūdo gerbėjai, norėję išvysti dvidešimtąjį „Raudonųjų velnių“ trofėjų ir pasveikinti savo komandą parade, šėlo visi – ir futbolininkai, ir treneriai. A. Fergusonas prisipažino, kad tuomet miegojo net dešimt valandų.

„Tai pirmas kartas mano gyvenime, kuomet tiek miegojau. Cathy (Žmona. - Red.) vis skleisdavo kokius nors garsus. Manau, kad ji vis tikrino, ar aš esu gyvas“, - teigė A. Fergusonas.

Mano, kad nepasikeitė

Tai, kad A. Fergusonas baigia karjerą nereiškia, jog škotas pradės gyventi ramų gyvenimą. Naujasis A. Fergusono gyvenimas bus ne ką mažiau užimtas, tačiau šįkart jis galės daugiau laiko skirti taip mėgstamoms žirgų lenktynėms ir daugiau laiko leisti su šeima. Beje, liepą jis planuoja vykti į ligoninę, kur jam būtų atlikta klubo operacija.

„Manęs laukia kiti iššūkiai. Kai kurie bus netrukus – turėsiu keletą susitikimų. Vėliau mėnesį atostogausiu. Tada dar laukia operacija“, - apie planus kalbėjo A. Fergusonas.

Baigęs trenerio karjerą A. Fergusonas „Manchester United“ klubo nepaliks – kai tik savo pareigas perduos Davidui Moyesui, jis taps direktoriumi. Strategas atskleidė, kad savo sprendimą baigti karjerą priėmė dar per Kalėdas ir visai to nesigaili.

Jo nuomonės nepakeitė ir tai, kad strategui nepavyko trečią kartą laimėti Čempionų lygos, kuomet kovo mėnesį „Manchester United“ ekipą eliminavo Madrido „Real“. A. Fergusonas tuomet tvirtino, kad jo auklėtiniai neparodo viso savo veido prestižiškiausiame Europos klubų turnyre.

„Aš jau seniai priėmiau sprendimą. Tu negali pasiekti pergalių, nepatyręs pralaimėjimų. Manau, kad tam tikri nusivylimai yra netgi gerai. Juk tai – iššūkis tau ir tavo žaidėjų charakteriui, nes turi atsigauti. Permainos – neišvengiamos ir turi su tuo susitaikyti. Šiame klube buvo daug permainų, kalbant apie personalo darbuotojų skaičių, sporto mokslą, modernias technologijas.

Kai pradėjau čia dirbti treneriu, nebuvo agentų, žiniasklaida buvo kitokia. Dabar jau matome pokyčius, kurie įsiliejo per ilgą laiką. Tačiau nemanau, kad aš pats labai pasikeičiau“, - kalbėjo A. Fergusonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.