D. Beckhamo karjeros pabaigos apmąstymuose – ir prabėgantis L. Messi

„Kai Lionelis Messi prabėgo pro mane“, - juokiasi Davidas Beckhamas, paklaustas, kada suvokė, kad laikas baigti karjerą. 38 futbolininkas ketvirtadienį paskelbė, jog sužaidęs likusias dvejas rungtynes „Paris Saint-Germain“ komandoje pakabins batelius ant vinies.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 12:59 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:25 PM

Neprarandantis humoro jausmo, tačiau suvokiantis, kad gyvenime pasiekė daug, D. Beckhamas apie savo sprendimą nusprendė papasakoti „Sky Sports“ analitikui Gary Neville'ui, kuris per futbolininko vestuves buvo pabroliu ir kartu žaidė futbolą.

Buvęs „Manchester United“, Madrido „Real“, „Los Angeles Galaxy“ futbolininkas tikino, kad pažiūrėjęs atgal - nieko nesigaili.

„Su visais klubais pasiekiau viską. Futbolą palieku kaip čempionas. Būtent todėl ir manau, kad tai – tinkamas laikas“, - kalbėjo D. Beckhamas, kuris iš futbolo nepasitrauks – vyrų mados ikona vadinamas atletas ir toliau padės vystyti šią sporto šaką.

„Pažiūriu atgal ir galiu pasakyti, kad su visais klubais pasiekiau viską. Futbolą palieku kaip čempionas. Būtent todėl ir manau, kad tai – tinkamas laikas“, - sakė D. Beckhamas.

Pateikiame dailymail.co.uk portale pateiktą interviu su D. Beckhamu.

- Ką tik paskelbėte apie karjeros pabaigą. Kodėl dabar?

- Kai per daugybę metų matai, kaip futbolininkai pasitraukia, tu jų apie tai paklausi. Jie visuomet atsako, kad tu pats žinosi, kada būsi pasirengęs. Manau, kad dabar esu. Žinoma tai sudėtingas sprendimas, nes vis dar jaučiu, kad galiu žaisti aukščiausiu lygiu.

Aš sau visuomet kartojau, kad noriu išeiti būdamas viršūnėje. Tačiau jeigu prieš aštuonis mėnesius būtumėte man pasakę, kad žaisiu Prancūzijoje ir ten iškovosiu taurę, čempionato trofėjų ir viską taip baigsiu – ko gero būčiau pasakęs „nėra šansų“. Bet man buvo suteikta galimybė žaisti PSG ir dabar manau, kad laikas išeiti – tinkamas.

- Jūs manote ar žinote?

- Manau (Juokiasi.). Aš labai myliu šį žaidimą. Jūs juk žinote, kaip mes mylime futbolą. Aš tiesiog jaučiu, kad... aš nežinau. Aš nežinau. Tai tiesiog tinkamas laikas. Aš tikiu, kad tai tinkamas laikas. Tačiau aš visada jaučiau, kad galiu daugiau. Štai kur problema (Juokiasi.).

- Kada atėjo tas suvokimo momentas?

- Ko gero, kai Lionelis Messi prabėgo pro mane (Juokiasi.). Ne. Kada tai pajutau? Iš tiesų nežinau. Tiesiog jaučiu, kad man karjeros metu labai sekėsi.

Aš jaučiu tą faktą, kad žaidžiau tuose klubuose, su tais futbolininkais, laimėjau tuos trofėjus, kuriuos laimėjau. Pernai žaidžiau JAV ir ten laimėjome čempionatą, o tuomet išvykau į PSG ir čia laimėjau Prancūzijos pirmenybes. Manau, kad tai – puikus būdas išeiti.

- Visuomet iš klubų išeidavote būdamas aukštame taške. „Manchester United“, „Real“, „Galaxy“ palikote paskutiniais metais laimėjęs čempionatą. Ar jums svarbu, kad ir PSG paliekate būdamas nugalėtoju?

- Manau, kad tai – kiekvieno sportininko svajonė. Kiekvienas futbolininkas nori užkopti į viršūnę. Jis nori būti geriausios formos arba laimėti trofėjų. Tai nutinka nedažnai. Man pasisekė. Juk kai palikau tuos klubus – tai padariau po pergalės čempionatuose. Labai malonu taip išeiti. Žmonės pažiūrės atgal, o ten viskas bus užrašyta. Tu išeini kaip čempionas. Štai kodėl aš manau, kad tai – tinkamas laikas.

- Kaip norite būti atsimintas?

- Tiesiog noriu, kad žmonės mane matytų, kaip sunkiai dirbantį futbolininką. Kaip žmogų, kuriam futbolas – aistra. Kiekvieną kartą, kai žengiu į aikštę, aš atiduodu viską, ką galiu.

Futbolas buvo mano karjera ir mano gyvenimas. Savaime suprantama, kad žmonės žiūri ir į kitus dalykus, kuriuos nuveikiau per karjerą. Manau, kad kartais tai užgožia mano darbą ir pasiekimus aikštėje. Kartais tai skaudina. Juk aš futbolininkas, kuris žaidė didžiausiuose pasaulio klubuose ir rungtyniavo kartu su geriausiais. Aš dirbau su geriausiais treneriais ir futbole pasiekiau beveik viską.

Skaudu, kai žmonės tuo abejoja, tačiau pagalvokite apie kitus dalykus. Artėjant karjeros pabaigai aš pažiūriu atgal ir sakau, kad pasiekiau viską su kiekvienu klubu, kurio marškinėlius vilkėjau. Savo šaliai atstovavau 115 kartų, dukart užėmiau antrąją vietą metų futbolininko rinkimuose - pralaimėjau dviems neįtikėtiniems žaidėjams. Labai tuo didžiuojuosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.