Dešimt faktų apie D. Beckhamą

Futbolo žvaigždė, vyrų mados ikona, reklamos veidas, vadybininkas, popmuzikos žvaigždės vyras – tokius ir daugybę kitų apibūdinimų galima pavartoti, kuomet kalbama apie Davidą Beckhamą. Apie tai, kad po sezono baigs karjerą paskelbęs buvęs Anglijos rinktinės žaidėjas per visus šiuos metus mėgavosi visais gyvenimo malonumais. 38 metų futbolininkas ir vėliau neturėtų išnykti iš žiniasklaidos akiračio – juk D. Beckhamas pramogų pasaulyje niekada nebuvo snaudžianti asmenybė. Šukuosenų guru, daugybės trofėjų savininkas – D. Beckhamo gyvenime yra visokiausių spalvų. Lrytas.lt pateikia dešimt faktų apie D. Beckhamą. Pasitikrinkite žinias.

D. Beckhamo šukuosenų paletė - itin spalvinga.<br>AP
D. Beckhamo šukuosenų paletė - itin spalvinga.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-05-17 11:37, atnaujinta 2018-03-06 15:31

Jis laimėjo visur, kur žaidė...

Davidas Beckhamas laimėjo mažiausiai vieną lygos čempionatą su komandomis, prie kurių prisijungė visam sezonui. Futbolininkas kartu su „Manchester United“ Anglijos čempionate triumfavo šešis kartus. 2007 metais jis su Madrido „Real“ laimėjo „Primera“ titulą. Tai buvo paskutinis saugo sezonas Ispanijoje. 2011 ir 2012 metais D. Beckhamas padėjo titulus iškovoti „Los Angeles Galaxy“ komandai. Nors ir pasirašė sutartį ne visam sezonui, jis netgi spėjo iškovoti trofėjų Prancūzijoje, kur pirmąja „Ligue 1“ vieta džiaugėsi su „Paris Saint-Germain“ ekipa.

Išskyrus Anglijos rinktinę

Kai D. Beckhamas vilkėjo rinktinės marškinėlius, anglai niekada neperžengė pasaulio čempionato ketvirtfinalio barjero. Daugelis dėl to kaltino būtent jį. Nemažai sirgalių dar nėra pamiršę 1998 metų, kuomet D. Beckhamas mače su Argentina gavo raudoną kortelę ir jo ekipa buvo pašalinta iš tolimesnės kovos.

Po ketverių metų D. Beckhamas reabilitavosi – jis įmušė pergalingą įvartį mače su Argentina ir leido anglams užsitikrinti vietą atkrintamosiose varžybose, tačiau ketvirtfinalyje Anglija pralaimėjo Brazilijai ir toliau nežengė.

Saugas turėjo vilčių žaisti 2010 metų pasaulio čempionate, tačiau Achilo trauma padėjo tašką. Tuomet jis į Pietų Afrikos Respubliką vyko kaip trenerio Fabio Capello personalo narys.

Galva atrėmė sero Alexo Fergusono smūgiuotą batelį

Anglijoje kilo didžiulis skandalas, kai po vienų „Manchester United“ rungtynių D. Beckhamas pasirodė su randu. Pasirodo, kad rūbinėje įsiutęs treneris A. Fergusonas spyrė į po koja pasitaikiusį futbolo batelį, kuris pataikė tiesiai D. Beckhamui į galvą. Netrukus futbolininkas paliko „Old Trafford“ stovyklą.

Jis vedė „Spice Girls“ narę

Tai jau populiari istorija – kai D. Beckhamas tapo žinomas, jis pradėjo susitikinėti su garsenybe Victoria Adams. Tai nutiko dar 1997 metais. Po dviejų metų įvyko garsiosios vestuvės, kurios buvo nušviečiamos praktiškai visuose pasaulio portaluose, žurnaluose ir laikraščiuose. Pora greitai tapo neatsiejama pramogų pasaulio dalimi. 2007 metais, kai D. Beckhamas atvyko į „Galaxy“ ekipą, Tomas Cruise'as jam surengė vakarėlį „Sveikas atvykęs į Los Andželą“. Davidas ir Victoria turi keturis vaikus – sūnus Brukliną, Romeo, Cruzą ir dukterį Harper.

Jis turėjo daugiau skirtingų šukuosenų nei įmušė įvarčių

Na, gal ne visai, tačiau kartais susidarydavo toks įspūdis. Šis futbolininkas už aikštės ribų ir pačioje aikštėje garsėjo savo šukuosenomis, kurių pasaulis išvydo visą galybę. Jis eksperimentavo su spalva, ilgiu, formomis. Viena garsiausių jo šukuosenų – skiauterėlė.

Jis dėvėjo sujuosiamą sijoną (sarongą)

Tikrai. Jis nebijojo eksperimentuoti su savo šukuosena ir pasirodyti kvailai, tačiau tą patį darė ir su rūbais. 1998 metais jis pasirodė vilkėdamas sujuosiamą sijoną. Vėliau D. Beckhamas prisipažino, kad tai buvo jo prasčiausias sprendimas mados pasaulyje.

Visi jį matė vienais apatiniais

Niujorko gyventojai pernai galėjo į valias prisižiūrėti į D. Beckhamą vienais apatiniais, kai „H&M” beveik visus centro pastatus padengė futbolininko fotografija, kurioje jis užfiksuotas su apatiniais. O tie, kurie negyveno Niujorke – matė ne vieną garsią reklamą. Beje, D. Beckhamo apatinius teko matyti ir futbolo gerbėjams, kai vienose rungtynėse futbolininkas taisėsi sportines kelnaites.

Jo vardu pavadintas filmas

2002 metais buvo pristatyta komedija „Smūgiuok kaip Beckhamas“. Tačiau šis filmas pasakoja ne apie patį žaidėją – tai istorija apie britų paauglę – didžiulę D. Beckhamo gerbėją – kuri svajoja žaisti futbolą. Tiesa, pats futbolininkas filmo pabaigoje visgi pasirodo.

Jis dievina savo šalį

Anglijos rinktinėje D. Beckhamas sužaidė 115 rungtynių – tai daugiausia, kiek yra rungtyniavęs ne vartininkas. Nuo 2001-ųjų iki 2006-ųjų D. Beckhamas buvo „Trijų liūtų“ kapitonas. Tačiau Davidas savo šaliai atsidavęs buvo ne tik aikštėje – jis buvo grupės žmonių, kurie padėjo Londonui iškovoti teisę rengti 2012 metų olimpiadą, dalimi. Jis dėl to netgi vyko į Singapūrą. D. Beckhamas netgi mėgino anglams padėti iškovoti teisę surengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, tačiau jam to padaryti nepavyko – FIFA teisę atidavė Rusijai.

Futbolo pasaulis jo nori ir po karjeros pabaigos

Tai, kad D. Beckhamas nusprendė padėti tašką po sezono, reiškia tik viena – futbolininko gyvenime ateina kitas etapas ir pačiam futbolui jis ir toliau skirs nemažai dėmesio. „Paris Saint-Germain“ neslepia, kad norėtų anglų žvaigždę turėti savo klube, tačiau prancūzams reikia stoti į eilę. Kinijoje futbolo ambasadoriumi tapęs Davidas yra trokštamas ir ten – juk vien jo buvimas pakeltų lygos prestižą, tačiau daugiausia šansų turi amerikiečiai. Dar išvykdamas iš „Galaxy“ klubo D. Beckhamas kalbėjo, kad ketina sugrįžti ir padėti MLS čempionatui pasiekti naujas aukštas. Per tą laiką, kai jis buvo JAV, pirmenybės augo lyg ant mielių, o dabar pats futbolininkas turi teisę įsigyti komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.