E. Zubas: „Norėčiau prisijungti prie „Liverpool“

Paskutines Lenkijos čempionato Belchatovo GSK klubo rungtynes su Liubino „Zaglebie“ stebėjo „Liverpool“ skautai, kurie atkreipė dėmesį į puikų vartininko Emilijaus Zubo žaidimą. GSK laimėjo 3:2, o lietuvis rungtynių pabaigoje dukart išgelbėjo savo komandą nuo įvarčių ir išsaugojo svarbią pergalę.

Po kelių savaičių paaiškės, kokia komanda bus tolimesnė perspektyvaus Lietuvos rinktinės kandidato Emilijaus Zubo karjeros stotelė.<br>gksbelchatow.com
Po kelių savaičių paaiškės, kokia komanda bus tolimesnė perspektyvaus Lietuvos rinktinės kandidato Emilijaus Zubo karjeros stotelė.<br>gksbelchatow.com
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

2013-05-21 16:46, atnaujinta 2018-03-06 11:13

Kai Emilijus Zubas atvyko į Lenkijos aukščiausiosios lygos autsaiderių Belchatovo GSK klubą, ekipa po 15-os rungtynių buvo iškovojusi vos 6 taškus bei turėjo nedidelius teorinius šansus išlikti stipriausiame čempionate, ši užduotis atrodė lyg tolimas miražas.

Dabar – tai realūs šansai, per antrojo rato 12 susitikimų GSK surinko 20 taškų. 

Liko trys turai, komanda išsikapstė iš turnyro lentelės dugno, iki 14-os pozicijos, kuri garantuoja išlikimą „Ekstraklasa“ čempionate, trūksta tik trijų taškų.

Prie sėkmingo GSK žaidimo stipriai prisidėjo lietuvis vartininkas Emilijus Zubas, kuris balandžio mėnesį pripažintas geriausiu lygos žaidėju, o neseniai buvo įtrauktas į simbolinę savaitės turo komandą.

Tik du pralaimėjimai per dvylika rungtynių, penkios pergalės ir penkios lygiosios, tokia GSK ekipos statistika antrajame „Ekstraklasa“ rate, kai prie komandos prisijungė E. Zubas. Portalas lrytas.lt pasiteiravo žaidėjo nuomonės apie jo perspektyvas artimiausią vasarą.

- Jūsų žaidimą stebėjo „Liverpool“, galbūt po rungtynių teko bendrauti su Anglijos klubo skautais? - portalas lrytas.lt paklausė E. Zubo.

- Ne, neteko. Prieš rungtynes jau žinojome, kad jas stebės Anglijos klubo atstovai. Prieš kelias dienas buvo oficialiai pranešta. Aš nežinau, kiek rimtai jie susidomėjo manimi.

Be to, kiek žinau, jie atvyko ir dėl jauno gynėjo aštuoniolikmečio Seweryno Michalskio žaidimo.

- Ar norėtume atstovauti šiam Anglijos klubui?

- Keistas klausimas. Manau, tik vienas atsakymas yra į šį klausimą. Žinoma, taip.

- Kokie jūsų planai po birželio 2-osios, kai finišuos Lenkijos čempionatas?

- Birželio 3 dieną keliausiu į rinktinės stovyklą Vilniuje, birželio 7 dieną žaisime su Graikijos rinktine. Vėliau – matysime. Galbūt mano karjeroje atsiras naujas klubas, tikiuosi, viskas bus gerai ir pasirašysiu naują kontraktą.

- Kokie dar klubai domisi jumis, esate kviečiamas į peržiūras?

- Į peržiūras nekviečiamas, iškart be jų pasirašyčiau kontraktą. Tačiau klubų pavadinimų nenoriu minėti. Žinote, galima lengvai prisikalbėti, o galbūt vėliau nepasirašysiu jokios sutarties. Palaukime keletą savaičių.

- Ar norėtume likti Lenkijoje?

- Lenkijos lyga yra stipri, tad nebūtų pats prasčiausias variantas prisijungti prie kurio nors lygos favorito.

- Liko trys turai, trys mačai su Gdansko „Lechia“, Balstogės „Jagellonia“ ir su Glivicės „Piast“, kurios rungtynės bus sunkiausios?

- Visos labai svarbios ir sunkios, nuo kiekvieno susitikimo gali daug kas priklausyti. Manau, pirmas suklupimas gali daug ką lemti. Pergalės atveju šansai padidėja išlikti lygoje. Viskas priklausys ir nuo varžovų, Šcesino „Pogon“, Chužovo „Ruch“, kuriuos mes turime pavyti.

Jie taip pat nesnaudžia, mums reikia tikėtis, kad šios ekipos pralaimės savo rungtynes. Kiekvienas mačas bus labai įtemptas ir svarbus.

Daug ką gali lemti artimiausias savaitgalis.

- Klubo vadovai turbūt pažadėjo premijas už išlikimą aukščiausioje lygoje?

- Ne paslaptis, jei liksime – sulauksime premijų.

- Ar jaučiate padidėjusį žiniasklaidos dėmesį, ar jis netrukdo?

- Ne, koks čia vargas, nėra ypatingo ažiotažo. Visai komandai yra skiriamas didesnis dėmesys, juk niekas nesitikėjo, kad galime išlikti aukščiausioje lygoje, o dabar turime šansą.

Laimėjome ketverias rungtynes iš eilės, natūralu, žiniasklaida domisi visa komanda.

- Paskutinis klausimas - artėja Čempionų lygos finalas, sirgsite už savo mėgstamo vartininko, Manuelio Neuerio, komandą?

- Taip, už Miuncheno „Bayern“. (Šypsosi.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.